Teade

Collapse
No announcement yet.

Vega 109 käib liiga kiirelt

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vega 109 käib liiga kiirelt

Ajasin vanale Vega 109 stereo (unitra g 602 c) masinale juhtme taha, et pisut plaate kuulata. Millegi pärast mängib teine plaate oluliselt kiiremalt ning poteka kruttimine ei aita ka. Rihma olukorda ei oska ise hinnata, kuid võtsin teise maha ja puhastasin kokkupuute kohad ära - midagi märgatavalt paremaks ei läinud.

Kuigi ma pole teabmis suurem elektroonik, siis sooviksin masina enamvähem funktsioneerima saada ja olen valmis masinat pisut ise putitama Äkki keegi teist oskab soovitada midagi selle probleemi lahendamiseks?

Vs: Vega 109 käib liiga kiirelt

Pirn on pime ilmselt. Plaaditaldriku all on näha mootorivõll. Selle küljes tahhoketas ja selle ketta kõrval (ja kohal) on must plastkarbike. Seal sees on elektripirn ja ta peab põlema. Kuna pesa on niru siis ta aegajalt ei põle ja selle peale tõmbab kiirusregulaator vungi põhja. Näpuga torkides läheb reeglina jälle põlema, kui just pirn päriselt läbi pole.
    Selle aparaadi kohta veel tähelepanekuid: unitra enda helipea on päris kräpp, aga asemele sobib väga hästi AT-95E, mis on tänapäeval absurdselt odav näiteks siin: http://www.williamthakker.eu/Audio-T...r_p7361_x2.htm
    Järgmine tweak võiks olla mootori kummipuksidele istutamine, kuna uue helipeaga kuuled seda mootori undamist liigagi hästi
    Toidan trolle!

Comment

Pirn on 12V/50mA. See käib siis G-1001 plaadimasina kohta.
      G-602 on 24V/50mA, nagu ka humax´i postituse lingilt nähtub. Vaatasin G-1001 skeemi ja eksisin.
      Palun vabandust!
      viimati muutis kasutaja vaiko; 22 m 2010, 23:05. Põhjus: eksitav info

Comment

Esmalt postitatud Kebel poolt Vaata postitust
        Ajasin vanale Vega 109 stereo (unitra g 602 c) masinale juhtme taha, et pisut plaate kuulata. Millegi pärast mängib teine plaate oluliselt kiiremalt ning poteka kruttimine ei aita ka. Rihma olukorda ei oska ise hinnata, kuid võtsin teise maha ja puhastasin kokkupuute kohad ära - midagi märgatavalt paremaks ei läinud.

Kuigi ma pole teabmis suurem elektroonik, siis sooviksin masina enamvähem funktsioneerima saada ja olen valmis masinat pisut ise putitama Äkki keegi teist oskab soovitada midagi selle probleemi lahendamiseks?

Skeemi saad siit ja midagi on seal mootori juhtimisega korrast ära, kui poteka keeramine ei aita. Selles grammaris olid Bulgaaria päritoluga BC markeeringuga transid ja need aja jooksul tehnoloogilistel põhjustel langesid rivist välja ja just transis tekkinud katkestuste tõttu. Mida konkreetselt teha, pole võimalik öelda. Tuleb transid ära mõõta ja kindlaks teha milline ei tööta. Kindlasti tuleb seal ka el. lüüdid välja vahetada. See oli väga ammu mil sai sellega tegeletud! Neid oli väikese skeemi muudatusega mitu varianti liikumas ja milline just see on, kes seda teab. Põhimõtteliselt ei muuda see asja.

Comment

Tänan kõiki kiire abi eest! Võtsin platteri maha ja kontrollisin Redarti pakutud varianti. Pirn paistab olevat tõesti läbi. Vaatan, kas saan nädalavahetusel mingi sobiliku pirni hankida või LEDi takistiga kompunnida.

Comment

Kui juba skeemi kallal pusida on vaja siis mul on kuskil need variatsioonid enamvähem olemas. Minu aparaadil on küll venelaste korrektorvõim täies koosseisus ära kärvand ja need vene sisendilülitid ka, aga poolakate kiirusregulaatoris pole midagi vaja vahetada olnud.
            Toidan trolle!

Comment

Lambi asemel võid panna julgelt valgusdioodi. Proovitud! Toimib suurepäraselt.
              Samui võid välja visata ka transid, mis lühistavad helipea väljundi kui plaadimängija ei pöörle. Ühenda väljund otse helipeaga. Head modifitseerimist!

Comment

Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitust
                Kui juba skeemi kallal pusida on vaja siis mul on kuskil need variatsioonid enamvähem olemas. Minu aparaadil on küll venelaste korrektorvõim täies koosseisus ära kärvand ja need vene sisendilülitid ka, aga poolakate kiirusregulaatoris pole midagi vaja vahetada olnud.
                Ajasin kiiruse probleemi jonksu lediga ja vahetasin helipea AT-95E vastu, proovin kummipukside idee ka ära lähipäevadel. Kui sul need skeemid kuskil olemas on, siis oleksin nende eest ka tänulik.

Comment

Leidsin viited netis samadele failidele, niiet ei pidand ise üles laadima hakkama. Vt lingid 3 ja 4 siit
                  Esimene neist on ka raamatus Grammofonid ja Võimendid (Kaupo Varandi, 1983).
                  Need on siis kiirusregulli skeemid. Sealtsamast raamatust leiab ka Vega 109 korrektorvõimu ja toite skeemi, kui vaja peaks olema.
                  Toidan trolle!

Comment

Endal on sama probleem, sama aparaadiga. Kuna selline teema on mulle võõras, siis igaks juhuks küsin, kas see pirn sobib?

Comment

Ma kahtlen: see pirn on hullvõimas, ajab mõttetult sooja ja raiskab voolu. Andurile piisab 100 korda väiksemast. Las keegi pisutki oskaja paneb LED-i , nagu siin tehtud. Kõige elegantsem lahendus.

Comment

Kaaperdan Kebeli teema ära - võtsin kapi otsast oma Vega 109 grammofoni alla ning üritasin ammukadunud ja nüüd taasleitud vinüülihunnikut mängida. Igatahes "laulab" ainult nõel, kõlaritest ei piuksugi. Apastraat ca 15-20 aastat seisnud ning ei mäleta, mis seisus ta sinna kapi otsa liikus, võimalik, et oli juba toona peetis. Mehaanikaosa peale autostopi tundub funktsivat.

Elektroonikas eriline ekspert pole, kas on mõtet toda riista hakata (tasulise) meistrimehe kätte anda või on hinna kvaliteedi suhtelt lihtsam mõni töökorras aparaat hankida? Korpusel kiri, et jäta parandamine pädevatele instantsidele - lahti pole võtnud. Olemas on paar varukaitset, lampi (mis ehk eelkõnelejal puudu) ning tutikas Unitra nõel.

Comment

No kuna remondifond kaitsmete ja varunõela näol olemas, siis tasub ikka putitada. Kas ise oled "pädev instants" parandamisel ja tester olemas? Alusta visuaalsest vaatlusest, kas kõik, mis vaja, omal kohal ja pragudeta-põlemisjälgedeta on, seejärel kontrolli kaitsmete korrasolekut. Edasi läheb juba keerulisemaks, kuid meistrimehi siin leidub, kes abikäe ulataksid.
                          73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                          ATiP1pN4XeM

Comment

kas sa ikka plaadimängija sisendi valisid?ees on nupud.antud juhul vajutada sisse siis зс(zvukosnimatel)

Comment

Tänud vastamast!

ZS sees, aga mingit tolku ta'st pole.
                              Tester olemas, eks proovin õhtul sisse piiluda. Võtsin raamatukogust Varandi raamatu kah, aga näis, palju ma sellest sotti saan.

Comment

Working...
                              X