Teade

Collapse
No announcement yet.

Parimad kassetid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Parimad kassetid

1. Maxell Metal Vertex 90
    2. TDK Metal MA - R 60
    3. TDK Metal MA - XG 60
    4. Nakamichi Metal ZX - C 60
    5. Sony Super Metal Master 60
    6. Sony Metal Master 90
    7. Denon Metal MG - X 100
    8. TDK Metal MA - XG 60

"Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Vs: Parimad kassetid

Maitse asi, metall kassettidel on muide moonutus suurem kui tavalistel ja üsna tuntavalt.

Comment

Miks siis metall parem on?
      Ei kulu? Kahinaid on minimaalsed?
      Miks neid vähe saada on olnud ja nüüd vist pole enam üldse saada...
      Hiljuti käisin vaatamas kas üldse kassette enam saada on siis poes oli valida vaid ühe TDK vahel mis oli täiesti tavaline TYPE I. Abiks ikka...
      Arvutifoorum Vista

Comment

Kassettide kadumisest on üldiselt kahju, osta või kõik kokku kui jõud üle käiks.
        Isegi kui ma eksin on mul alati õigus!

Comment

Esmalt postitatud Nrgy poolt Vaata postitust
          Kassettide kadumisest on üldiselt kahju, osta või kõik kokku kui jõud üle käiks.
          Ei ole kassetid kusagile kadunud. Selveri keti kauplusted täiesti olemas. Prismas olemas ja müügis Eestis on ka firma, kes on maaletooja ja ostmise ja tellimise võimalus olemas.
          Juhul kui momendil pole, siis kaupuse ostujuhiga saab alati kokkuleppida ja nad tellivad meelsasti. Selvris oli neli erinevat sorti valida.

Comment

Esmalt postitatud -erik- poolt Vaata postitust
            Miks siis metall parem on?
            Ei kulu? Kahinaid on minimaalsed?
            Miks neid vähe saada on olnud ja nüüd vist pole enam üldse saada...
            Hiljuti käisin vaatamas kas üldse kassette enam saada on siis poes oli valida vaid ühe TDK vahel mis oli täiesti tavaline TYPE I. Abiks ikka...
            "Metal" kassettidel avaram riba.Sonic-u valikust eelistaksin Denon Metal MG - X 100.Koostöös müratasandiga Dolby NR ,enam-vähem normaalne.Kassettide kvaliteedi kohapealt pole moonutustest mõtet erilist diskussiooni korraldada.Kassett jaab kassetiks IMHO.Lintmakk on juba teine teema.Saada ikka on veel neid.Järgida tasuks pigem nende kassettide mahamängimiseks kasutatavat tehnikat,valides sealt võimalikult madala detonatsiooniteguriga isendid(+eelmagneetimine jne.,...).IMHO -Müratasandus on ka ikka paras moonutuste "vabrik".
            Kunagi oli omanduses TASCAM-i stuudioisend - oli hea asi aga mitte piisav kvaliteetse muusika taasesitamiseks.Pigem eelistaksin investeeringutes korralikku vinüülimängijat - kui võtta aluseks analoogsignaalide taasesituse...
            Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
              Ei ole kassetid kusagile kadunud. Selveri keti kauplusted täiesti olemas. Prismas olemas ja müügis Eestis on ka firma, kes on maaletooja ja ostmise ja tellimise võimalus olemas.
              Juhul kui momendil pole, siis kaupuse ostujuhiga saab alati kokkuleppida ja nad tellivad meelsasti. Selvris oli neli erinevat sorti valida.
              Humax, kas sa oled tänapäeval müügil olevate kassettide kvaliteediga rahul?
              Lisan veel nii palju, et kui midagi veel saadaval ongi, siis ainult Type I, kroom ja metal kassette küll minu teada enam müügil pole.
              viimati muutis kasutaja Sonic; 25 m 2010, 13:33.
              "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Saadaval on ka juba salvestatud kassetid, eri aegadest. Hinnad algavad 15.-, kuigi kõigil pole materjali peale märgitud. Ise jupp aega taolisi kasutanud.

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
                  Lisan veel nii palju, et kui midagi veel saadaval ongi, siis ainult Type I, kroom ja metal kassette küll minu teada enam müügil pole.
                  Seda mõtlen minagi, et kui kroom ja metal nii head olid nagu räägitakse, siis miks neid pole saada enam?
                  Arvutifoorum Vista

Comment

Ja mis siis see on? Surnud leht?

---------------
                    Esiteks metall suht kallis ja ega type II odav ole, rääkimata sellest, et ega metallid ikka iga dekiga sobi. Osa kassettdekke olid kroomidega sama head kui teised metalliga.
                    viimati muutis kasutaja Scott; 27 m 2010, 03:45. Põhjus: kokku
                    www.automobilia.ee

Comment

Eriliseks virisemiseks küll põhjust pole! Sai ka varemalt Saksast toodud mitu blokki Basf Chrome Super II, hea oli et otsa said, seda sellepärast, et vahetult peale salvestust oli kõik väga hästi ja aasta pärast oli alles pool nivood ja kõrgete ots kadunud. Ehk teiste sõnadega lint "unustab" kiiresti. Kaugest veneajast pole juba kroomi ja metalli austaja. Sama probleem on metalliga. Tavakaseti puhul on isegi 10 aasta taguseid salvestusi ja kõlavad hästi, pole probleemi. Loomulikult mulle meeldiks väga, kui kõrgete ots 19-22Khz välja jookseks, aga pole ka eriline probleem, sest olen pisteliselt mõõtnud ja puhtalt 18-19,5Khz saab ka TYPE-1- ga kätte. Madala ja keskmise osaga probleemi pole. Mul käib asi veidi teisiti ja enne salvestust testin iga lindi ära, mille masinasse panen ja testi tulemuse põhjal teen vajadusel kõrgete otsale + korrektsiooni aga mitte rohkem kui +db, mõnikord on vaja mõnikord mitte. Nüüd kas TDK FE90, EMTEC Sound I või Sony HF 90 siis on tõesti vahe olemas ja seda selle suhtes, kui kõrgele asi jookseb kõrgete otsas ja sellest ka vajalik korrektsioon, et kust alates ja palju tõsta ja sellise juhul on ka säilivus parem, et aastate möödumisel salvestus kõrgete osas oleks särav ja värske. On olnud ka eri aegadel ostetud ühe tüübi lintidel pisike vahe olemas. Need kõik on tavakorrektsiooniga 120 mikrosek. korrektsioon kassetid. Kui makil on lindi kalibreerimine siis on väga lihtne, kalibreerimisel paneb ta ise eelmagneetimise paika ja seda max tasemel. Kui seda pole siis kolme peaga maki puhul on kuulda kuidas asi kõlab ja saab käsitsi "BIAS" sedistusega korrigeerida. Kui on kahe peaga siis on veidi vaeva rohkem ja keerulisem. Sellega peab aga väga ettevaatlik olema, sest ämber on kerge tulema ja jõuad kiiresti moonutusteni, selles mõttes et oled korrektsiooniga üle pingutanud. Ei lintmaki, ega kassetikaga, ei tee ma ühtegi liigutust enne kui lint on testitud. Elukutse viga midagi pole teha. Kui täpsemalt tahan siis generaator, oss ja millivoltmeeter abiks ja ikka saab. Näit. ega ka profi makkidega enne ei tehtud ühtegi liigutust kui kalibreerisid lindi üle, kui vaja muutsid eelmagneetimist ja alles siis läks salvestuseks. Momendil kasutuses olevad pillid, pole ka just viletsate killast ja aitab kuulata küll. Võiks ja ka mürad pausidel vaiksemad olla aga see on suuresti laiskuse probleem, et ei viitsi nuppu keerata. Üldiselt ei virise! Mida siis kassetist ikka tahta! On ka kroomi ja metalli saada, kui tellida, ainult hinna vahe on väga suur ja mälu piiratud, mina seda ei kasuta. Kui otsida üles maaletooja, kes sellega Eestis tegeleb, siis ma arvan küll, et tellimise peale toovad. Kahtlemata on ta nii mitmes asjas parem aga, kes soovib see proovib. Sisuliselt ju tuuakse seda mis hästi müüb ja odav on. Netis on neid kohti mitmeid olnud, kus on silma jäänud ja lähim mis kunagi silma jäi oli see Tallinna äärelinnas, üle vee asuv koht. Kui kassetikast rääkida siis mis kasett iganes, aga väga hea ja täiuslik peab olema kastikal mehaanika osa ja kui rääkida heast kvaliteedis siis peab ka üksjagu elektroonikat olema ja iga kast kuhu kassetti annab sisse panna pole veel makk ja ainult heast kassetist pahatihti ei piisa. Häält teevad nad loomulikult kõik, oma heade või halbade näitajatega.
                      viimati muutis kasutaja humax; 25 m 2010, 21:01.

Comment

Häid pühi lindimeestele.Mul ikka probleem kaseti printimis progega-ei leia mitte kuidagi seda õiget.Leidsin sellise millega saab karbi peale kirju printida aga kaseti peale ei see asi ei prindi.Paluks abi.

Comment

Tänud Humaxile asjaliku kommentaari eest Mina millegipärast arvan, et tänapäeval enam kroom ja metal kassette ei toodeta, kuid võib-olla ma eksin.

Comment

Aga olid olemas ka Fe Cr kassetid,või on ka praegu? Mida neist arvata?

Comment

Esmalt postitatud pirnissimus poolt Vaata postitust
                              Aga olid olemas ka Fe Cr kassetid,või on ka praegu? Mida neist arvata?
                              Olen näinud ainult nuppe makkide peal. Väidetavalt ei olnud tüüp 3 eriti jätkusuutlik.
                              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Working...
                              X