Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Eks parim rohi on kasutada mittestaatilist alusmatti - milleks sobib näiteks nahk. Aga laias maailmas kasutavad osad vennad gaasipliidisüütajat selleks et staatikat eemaldada. Ise pole sellist asja veel valmis teinud.
Kas Eestis on kusagilt saada sellist alusmatti või puhtalt tellimiskaup?
Alusmatt kogub tõesti hirmsasti, jääb plaadikülge kinni.
Ehk aitaks seadme maandusega ühendamine, kahjuks pole sellel vastavat väljavõtet nagu võimendil...
Kroomnahast matt tuleb ise teha, sobiv tükk leida, venitada ja sirgestada märja töötlusega. NB! Nahk tõmbab märga saades kokku, seega tuleb suurem tükk lõigata alguses.
Maandus staatika vastu ei aita, küll muude mürade vastu.
Eestist midagi väga sobivat leida on kahtlane. Eks ikka netis sobrada, et midagi asjalikku leida. Kork on samuti kõlbulik alusmatt, aga osad odavamad kipuvad ära lagunema.
Üksvahe kasutasin niisugust püstolit.
Oomipoest oli võimalik tellida.
Toimis küll, aga ainult ühekordselt. Uueks kuulamiseks tuleb plaat jälle üle lasta.
Tegelikult ei soovita seda. Asi oli küllalt kallis, samas ei pidanud kuigi kaua vastu - mingil hetkel lihtsalt ei toiminud enam. Lahtivõtmine ja remondiüritused ei andnud.
Mina soovitaks kõik plaadid (ka uued) läbi pesta ja pärast uude antistaatilisse siseümbrisesse panna. Effekt on väga suur. Hakkan varsti sellist teenust pakkuma.
"Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."
Viltmattide puhul on soovitatud kasutada plaaditaldriku ja mati vahel paar tilka liimi, et matt ei "kleepuks" plaadi külge.
Ise olen mõnikord kasutanud nn. riiete antistaatikut matile pihustamiseks. Muidugi peab matt enne kuulamist täiesti kuiv olema. Ajutiselt, 2...3 plaadi kuulamiseks aitab.
Samuti olen täheldanud, et eriti "head" staatika tekitajad on Melodia plaadid.
Comment