Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia - 008 - Stereo

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Estonia - 008 - Stereo

Tere.

Ostsin taastamiseks Estonia - 008 - Stereo vinüül mängija.
    Lahti võttes panin tähele, et korrektori küljest on puudu kaks juhet.

Pinni 5 ja 7 pealt on puudu juhe.

Kas keegi oskab öelda kuhu need juhtmed minema peavad ?

Kas on mõttet ültse taastama hakata. Tuleb sealt ültse head heli ?

Vs: Estonia - 008 - Stereo

Sealt sa nüüd küll vunüülielamust ei saa-mõtetu aja ja raha raiskamine.

Comment

Aga Melodija - 104. Kas sellist on mõtet töökorda teha ? ( Üks selline ka olemas ) Sellele on vist vaja eraldi korrektorit ka juurde ?

Comment

See sama juust-otsi kuskilt estonia 010-see nendest ikka kihu parem.

Comment

kui kividepoolne ots on sisend, siis peaks tühjad klemmid toite omad olema.
          otsi skeem ja vaata järgi.

aga ega sealt head häält ei tule küll...

Comment

Skeemi leitsin üles.

Ega ma sealt suurt midagi aru ei saanud.
            Võibollast on kellegil samasugune ja saaks vaadata. Ja natuke juhendada.

Comment

Melodija raadio-osa võiks ikka nii näpuharjutuse mõttes korda teha .
              Sellel suhteliselt kergesti ümberhäälestatav ultralühilaine-plokk. Minu oma ootab hetkel uut (piloottooniga) stereodekoodrit, lüüdikuuri ja ilmselt ka uut helitugevuse regulaatorit ühele kanalile (tundub, et on asendatud lineaarsega).
              Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

Melodjast on mul ainult plaadimängija osa olemas.

Mõtlen kas ma nii ei saaks kvaliteeti parandada kui ma Estoniale või Melodijale eraldi korrektori juurde ehitan ja teise lõppvõimendi panen ? Või neil on helipead kehvad ?

Comment

Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitust
                  Mõtlen kas ma nii ei saaks kvaliteeti parandada kui ma Estoniale või Melodijale eraldi korrektori juurde ehitan ja teise lõppvõimendi panen ? Või neil on helipead kehvad ?
                  Küürakat parandab ainult haud.

Comment

Melodjast on mul ainult plaadimängija osa olemas.

Plaadimängija mõistes on kõige nõrgem koht käpp, mis ei võimalda normaalset helipead sinna panna.
                    Kui õnnestub algsel kujul tööle panna, siis on hästi, saad vähemalt aru, millega on tegemist.
                    Väga kõvasti arendada pole küll mõtet.

Korrektori ühendamisel on vaja leida/kontrollida trükkplaadil sellised klemmid:
                    1)toide: +15V, -15V ja mass
                    2)Väljund: vasak, parem ja mass
                    3)Helipea otsad: vasak, parem ja mass

Plaadil olevate klemmite otstarbe määrad mikroskeemi K553UD1 jalgade põhjal (andmeleht: http://www.alfarzpp.lv/rus/sc/153ud1-3.pdf).
                    1)toide on jalad 6(-) ja 11(+),
                    2)väljund on jalg 10 (trükkplaadil võib väljundklemmini jõuda läbi takisti ja kondeka).
                    3) Sisendi ehk helipea otsad on need, mis mujale ei kuulu (ja peavad jõudma kivide sisendklemmideni)

Comment

Melodija grammofoni juures ei ole korrektoriga midagi teha, sest see on piesopeaga. Kui jätta kõrvale jutt kvaliteedist, siis isegi kõige parema tahtmise juures oleks selle kasutuselevõtmine raskendatud kuna suure tõenäosusega on helipea oma töövõime minetanud sealt väljajooksnud moosi tõttu. Uusi saada ei ole ja kui olekski, ei omaks selle soetamine ilmselt sügavat mõtet.
                      Nende plaadiseadmete andmed, skeemid ning ka mainitud korrektori skeemi leiab siit.
                      viimati muutis kasutaja vaalo; 18 m 2011, 13:28.

Comment

Esmalt postitatud vaalo poolt Vaata postitust
                        Melodija grammofoni juures ei ole korrektoriga midagi teha, sest see on piesopeaga. Kui jätta kõrvale jutt kvaliteedist, siis isegi kõige parema tahtmise juures oleks selle kasutuselevõtmine raskendatud kuna suure tõenäosusega on helipea oma töövõime minetanud sealt väljajooksnud moosi tõttu. Uusi saada ei ole ja kui olekski, ei omaks selle soetamine ilmselt sügavat mõtet.
                        Nende plaadiseadmete andmed, skeemid ning ka mainitud korrektori skeemi leiab siit.
                        Mismoodi seda piesopead siis võimendada kui mitte (korrektor)võimendiga? Korrektsiooniahelad võivad olla teised, võimendada on ikka vaja.
                        E-008 on tavaliselt samuti piesopeaga plaadiseade II-EPU-62-SP ehk P nagu pieso, mitte II-EPU-62-SM, ehk M nagu magnet.
                        Antud juhul plaadiseadme altvaate piltide järgi küll ei oska öelda, mis pea ja käpp seal pealpool on.
                        Kui on magnethelipeaga II-EPU-62-SM, siis pole muud kui juhtmed külge ja kuulama...või edasi remontima.

Comment

Esmalt postitatud TeeTL poolt Vaata postitust
                          Mismoodi seda piesopead siis võimendada kui mitte (korrektor)võimendiga? Korrektsiooniahelad võivad olla teised, võimendada on ikka vaja.
                          Pidasin silmas siiski magnethelipea korrektorit, vabandan kui väljendusviis segaseks jäi. Piesopea signaali võimendamise vajalikkuse vastu ma ei ole midagi väitnud, aga selleks peaks sobima suvaline liinisisendiga võimendi (eeldusel, et sisendtakistus on piisav).

Esmalt postitatud TeeTL poolt Vaata postitust
                          E-008 on tavaliselt samuti piesopeaga plaadiseade II-EPU-62-SP ehk P nagu pieso, mitte II-EPU-62-SM, ehk M nagu magnet.
                          Antud juhul plaadiseadme altvaate piltide järgi küll ei oska öelda, mis pea ja käpp seal pealpool on.
                          Vaevalt, et piesopeaga plaadiseadme külge kinnitati tehases magnetpea korrektor ning pabersilt tähtedega SM, nagu keskmisel lingil oleval pildilt siiski näha on.

Comment

Esmalt postitatud vaalo poolt Vaata postitust

Vaevalt, et piesopeaga plaadiseadme külge kinnitati tehases magnetpea korrektor ning pabersilt tähtedega SM, nagu keskmisel lingil oleval pildilt siiski näha on.
                            Seda ei pannud tähele jah. Siis peaks kõik korras olema. Polegi kõige hullem variant.

Comment

Pinni 5 ja 7 pealt on puudu juhe.
                              Kas keegi oskab öelda kuhu need juhtmed minema peavad ?
                              Vaalo osutatud skeemi järgi on 5 ja 7 väljundid (trükiplaadi joonis, lk 89).
                              vabandan endist eksimust.

Comment

Working...
                              X