Teade

Collapse
No announcement yet.

Vinüüli helikvaliteet (oli: Siiri Sisaski vinüüli helikvaliteet)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Siiri Sisaski vinüüli helikvaliteet

Njah, see 3M kuulutas end 16bitiseks küll aga ma kahtlustan et temaga oli samamoodi nagu teistega sel ajal - 16bit final word sequence - 2 bit CRC...

Vinyylimees, kui sul leiduks midagi Decca väljalaskest alates 1979, oleks huvitav võrrelda. Decca nimelt oli see firma kes arendas iseseisvalt 18bit/48kHz Master Recording süsteemi juba sel ajal (õigupoolest alustas juba 1977).

Õhtupoole kuulatan siis mis kuulda on.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

Mul vist isegi plaate decca DMM - direct metal master
      OSX - tahad mōōta?

Valetasin,vaatasin järele,firma hoopis saksa Eterna ja aasta 85 DMM

Decca'lt on 90a märkega digital
      viimati muutis kasutaja Scott; 05 m 2012, 05:39. Põhjus: kokku

Comment

Mul vist Decca digitaalselt salvestatud plaate pole. Ehk oskab keegi öelda, kuidas on lugu Telefunkeniga?

Comment

Kas keegi on aega saanud ja neid näidiseid kuulanud? Teinud kuuldeliselt mingit võrdlust?

Comment

Jah, kuulasin natuke eile ja natuke täna ka. Ja otsisin sõbra fonoteegist välja kõige esimese CD - ABBA "The Visitors"...

Glen Milleri salvestised minu meelest ongi natuke sellised mis ei kutsu kuulama, soundi mõttes. Samas on teada et tolle vinüüli salvestisega on võidetud kunagi USA's autoaudio võistlus , nii et kuski pidi ta ikka kuidagi kõlama. Kõlas aga paremini kui Rehmann.

Benny Rehmann... Minu süsteemis oli kuulda et see sound on tahtlikult "pilve" keeratud, ilmselt on toonmeistrile kajamasin väga meeltmööda olnud. Tegelikult on instrumendid suht olemas küll, isegi kenasti säravad kui lastaks särada.
            Ma ei tea millise kõlarisüsteemi kaudu Vinyylimees kuulab, kuid miskipärast tundub et ehk on Rehmanni pilvine sound põhjustatud kõlarite omadustest. Mingi küllalt kitsas riba jääb esitamata, ja ongi asi pilves - kõrvalt ka miski juurde ei aita.

Ülejäänud salvestised on rohkem ühtlased, sestap ka kõlavad meeldivamalt, ei jää nagu tühja tunnet. Diane Schuur on tegelikult natuke tuhmim kuid pillide valik ja esitus muudavad salvestise siiski kenasti õhuliseks, ütleks et see mis oli, oli väiksemate moonutustega ning sagedusulatus läks ka alla 30Hz (kui teistel see oli kenasti tollase LP standardi kohaselt mitte alla 40Hz, pigem kõrgemal).

Suurima aplausi saab minult aga... Grado helipea. Need kõrged mida plaadilt saada on, on kätte saadud ja küllalt mängleva kergusega. Isegi vaatamata 16bitisele salvestisele oli "loomulikulaadne" sära nagu olemas.

Kui kõrvutada siia juurde nüüd ABBA CD siis miskit pole teha, on ikka plekine kõla sellel CD plaadil tegelikult. Ei meenuta küll tänast mp3 pakkimist, aga selline omamoodi heli on tal. Kuiv heli, õhku instrumentide helis nagu kole vähe. Kuidagi tolle Glenn Milleri plaadiga sarnane kuivus, kuid mitte ka päris sama. Kõrged helid on ebaloomulikud, ülemine keskriba toob midagi kohatult esile kogu aeg, samas kui midbassidel laiutab tegelikult tühjus.

Kas ma eksin kui ütlen et salvestuseks kasutatud kaart oli Creative Live või Audigy(2)?
            Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud ottok poolt Vaata postitust
              Mul vist isegi plaate decca DMM - direct metal master
              OSX - tahad mōōta?
              Helilises mõttes võiks ju kuulata. Eriti kui ahelast "helipea, korrektor, helikaart" ka aimu saaks. Kas midagi mõõta või mida see annaks, ei teagi. Kuna DMM puhul võidi samuti digitaalset masterit kasutada, siis võib tulemus olla ette määratud.

Tegelikult teen siinkohal moderaatorile ettepaneku teema pealkirjast välja jätta viite Siiri Sisaskile, kui me hakkame siin rääkima ka muudest salvestistest siis ei lähe see enam algse probleemiga kuidagi kokku.
              Konfutsius

Comment

Mind siiski huvitab, mis lõplikud järeldused Siiri Sisaski LP-st on. Kas tiraaž oli aiataha lastud või kannatab selle subjektiivse "meeldivuse" arvele kirjutada? Graafiku järgi hakkas plaadi sageduskara 8kHz juures kukkuma, samas on 8kHz muusikaliselt juba üsnagi kõrge sagedus, pealegi on üsnagi normaalne, et ühe muusikapala sagduskõver on kõrgsageduste poole kukkuv, mitte sirge. Kuna enamus pole käesolevat vinüüli oma kõrvaga kuulda saanud jääb ka segaseks, mida plaadist täpsemalt arvata.

Comment

Kui oled tallinnast siis saada ps kaudu nr ja tule võta kuulata.

Comment

Helisüsteemiks on mul kõlarid Estona 35AC-021 ja võimendiks Одиссеи 001. Helikaardiks on tavaline integreeritud helikaart, mul oli kunagi Audigy 4 aga vinüülplaadimängija sai talle ilmselt saatuslikuks. Grado helipea on täitsa hea, ainuke probleem on selles, et ma ei oska teda õieti paika sättida. Olen internetist lugenud kuidas see käib kuid pole ikka aru saanud. Kaal on mul paigas, selle mõõtmiseks on aparaat aga ta ei pruugi õige nurga all olla. Kui keegi Tartu kandis oskab helipead õieti paika sättida, siis võiks viitsimise korral ühendust võtta.

Comment

Sedap ma mõtlesin et kuskil on AC97 koodeki käsi mängus (Creative puhul oleks see olnud SigmaTeli kivike kaardil). Ja 021 kõlari "aukudest" on siin foorumis omajagu räägitud.

wigo: kui saad siis võiksid sarnaselt Vinyylimehele üles panna fragmendid sellest plaadist.
                      Konfutsius

Comment

Kahjuks ei saa,pole millegagi lasta,puudub asi millega analoog teha digitaaliks.

Comment

Asi on nüüd täiesti teemast väljas. Millest tuleneb selle AC97 koodeki omapära? Pole digiaudioga eriti kursis. Nendest aukudest olen kuulnud aga S-90 heli meeldib mulle vähem kui Estonia oma. Jätkuvalt on palve, et keegi, kes asub Tartu kandis võiks viitsimise korral aidata mul grammofoni helipea paika sättida. Ma panin ta sie külge aga ei saanud täpselt aru, kuidas seda nurga sättimise vahendit kasutada.

Comment

Ole nii hea laps ja alusta nüüd uut teemat-oma teemat oma probleemidega.

Comment

Siiri vinüül leidis täna uue kodu plaadiriiulis teiste eesti artistide kõrval. Helipilt ilma tarkade mõõteriistadeta: kõrgete tämbrite nuppu tuli keerata nullist +5 peale,et saavutada tavaliste vinüülide kõla. Kõik.

Comment

Millised oleksid soovitused őnnestunud Eesti muusikasalvestiste osas, pigem helinautlejale kui melomaanile? Paraku vinüülil on täna valikut vähe, liidaks ka CD plaadid loetelusse kui sobib.
                                Siin eespool sõna võtnud A.S arvas selle küsimuse peale, et olukord eesti helisalvestistega on enamjaolt masendav. Või on erandeid?

Comment

Working...
                                X