Teade

Collapse
No announcement yet.

Moditud Panasoonik

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Moditud Panasoonik

Ahoi makip...ooldajad

Olemas selline isend http://www.google.ee/search?q=rq-210...=1920&bih=1045 .
    Tundub suht kobe tükk . Mõtlesin kasutada laste vaimusünnituste lindistamiseks aga oh häda - salvestab küll aga taustal väga tugev "khhhhhh". Ja mis ma siis tegin. Ehitasin ise kustutus-elmagneetimisgeneraatori. Liimisin kiirlimiga ka kustutuspea ja voila !!!!
    Salvetab tasemel "vesna 306"
    Igatahes palju meeldivam laste karaoket "arhiveerida".
    Ja ütleme ausalt - ega kvaliteetsemat käepärast salvestust tänapäeva "tigiseadmeilt" kah ei saa. Telefoniga salvestad - muliseb ja mp3mängija pakib mingi 8kHz ADPCM.

Aga pilte siis

Click image for larger version

Name:	IMG_4805.JPG
Views:	1
Size:	98,7 KB
ID:	875754Click image for larger version

Name:	IMG_4806.JPG
Size:	150,2 KB
ID:	875755Click image for larger version

Name:	IMG_4808.JPG
Size:	173,9 KB
ID:	875756

Kui keegi huvitatud - jagan skeemi..
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Vs: Moditud Panasoonik

Vene ajal sai tollastele gettoblasteritele mis läänest siia saadi, samamoodi eelmagneetimisgene sisse ehitatud, üle 10 kindlasti tuli neid. Skeemi ei mäleta aga sagedus sai kuhugi 75kHz kanti. Lihtne jublakas oli, 3x2cm umbes. Mäletan et normaalseid trimmpotekaid polnud eriti saada, mõned said siis ka püsitakistitega koostatud. Ja vene kustutuspead sai pandud, neid oli vaja kuidagi alt väiksemaks lihvida et saaks õige koha peale kinni.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

Lihvisin ka mina seda kustutuspead ja lõikasin "kõrvad" ära. Generaator on kahe emitterjärgijatena töötavate vastastüübi transside (kt315 ja kt361 ) peal. Resonantsi annab kustutuspea . Mõõtsin ja sain sageduseks 89kHz. Klossfiltri ja pea sain romust vesna 310-st . Lisavoolutarve ca 30mA . Skeem on tõesti lihtne. Midagi sarnast on selles makis, aga mul on veel vähem juppe
      http://rw6ase.narod.ru/000/mg1/merkuriy_m402.html (seal ka skeem). Mul on takid 33 k ja resonantsikonde 6800pF (katseliselt andis see kõige suurema pinge) . Kustutab ka kroomlindi ära.

Proovisin salvestada ka arvutist muusikat. Kõrged kukuvad ca 8-9kHz pealt ära ja bassiots on suht mage. Arvan, et skeemi tuunides saaks nii üht kui ka teist parandada, aga mikrofonisalvestuseks on asi vat et ideaalne .
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

kui kõrged 8 khz juures kaovad, milleks seda kohutavat akribuuti üldse elustada? pakun et bass kaob umbes 100 hz juures. või 200 hz

Comment

Esmalt postitatud vxx poolt Vaata postitust
          kui kõrged 8 khz juures kaovad, milleks seda kohutavat akribuuti üldse elustada? pakun et bass kaob umbes 100 hz juures. või 200 hz

Korrektsioonahelate muutmisega saaks asja parandada ja bassi saaks suuremate lüütidega. Sa vist ei lugenud teemat mõttega läbi - asi on mul mõeldud laste vaimusünnituste lindistamiseks. Mikrofonisalvestusel isegi hea, kui 200Hz asi ära kukub . Asja eesmärk oli, et sai sellest kohinast lahti .Ja inimhääl salvestub täie selgusega . Ega ma sellega nagunii muusikat ei salvesta - selleks on mul muud makid viimasel pildil taustal paistab üks

Comment

arusaadav, polnud tõsiselt mõeldud üldse, niisama spammisin. 3 peaga Technics tundub selle pildi peal, 90 algul kuskil, umbes 1993 eksju

Comment

Working...
            X