Teade

Collapse
No announcement yet.

Lääne helikassetid vene ajal

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Lääne helikassetid vene ajal

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
    ainult "vojentorgi"poodides.
    Meenub jah, aga see oli sealgi letialune. Kes veel mäletab Tallinnas Pikal tänaval, ei teagi mis värk seal nüüd on?

Comment

Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust
      Mis aastal see oli? Ja see a1 22 rbl. samalugu? Kui pikk lint ja millal? 80-90 enam lintidega ei tegelenud, aga 70-80 küll leti peal midagi sellist ei olnud.
      80 lõpp või 90 algus, täpselt ei mäleta. Tallinnas, Ekraanis, oli täiesti vabalt (leti peal) olemas.

Comment

Esmalt postitatud a1 poolt Vaata postitust
        80 lõpp või 90 algus
        Noored mehed, siis algas juba vabadus. Ma mõtlen ikka n.ö. stabiilse rubla aega, kui 525m "tüüp 10" lint maksis ka umbes 5.25.

Comment

Esmalt postitatud a1 poolt Vaata postitust
          80 lõpp või 90 algus, täpselt ei mäleta. Tallinnas, Ekraanis, oli täiesti vabalt (leti peal) olemas.
          Minul on Maxelli lindile salvestatud 1983 aasta suvel (Pärnus Reinu juures, otse CD-plaadilt).
          "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

1983 aasta suvel (Pärnus Reinu juures, otse CD-plaadilt).
            CD plaat ise avastati-leiutati kuskil 1980, kas Reinul oli see juba Pärnus 83 olemas?

Comment

Oman kah ühte Reinu lindistatud kilomeetrist Maxell linti. Väidetavalt olla need müügil olnud valuutarublade eest ja hind suht krõbe (mis, ei tea). Aasta võib olla 1983küll
              Lindil kaherealine stereosalvestis (esmakoopia vinüülilt )ja kvaliteet võtab õhku ahmima. Muusika ise on mingi saksa jõululaul.
              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust
                CD plaat ise avastati-leiutati kuskil 1980, kas Reinul oli see juba Pärnus 83 olemas?
                Vabandust, ma siiski eksisin natuke, salvestused on tehtud 14. - 21. Juuni 1984 a.
                Genesis "Genesis"
                David Bowie "Let's Dance"
                Peter Maffay "Carambolage"
                Rainbow "Bent Out Of Shape"
                Elvis Presley "The Collection, vol 1 & 2"
                Frank Duval "If I Could Fly Away"
                Yes "90 125"
                James Last Orchestra "Classics Up To Date, vol 6"
                James Last "Biscaya"
                Kõik need salvestused on mul alles Maxell lintidel.
                CD-plaadi sūnniaastaks loetakse aastat 1982.
                viimati muutis kasutaja Sonic; 25 m 2012, 21:10.
                "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Click image for larger version

Name:	Sony-Elcaset-EL5-2.JPG
Views:	1
Size:	12,0 KB
ID:	866954

Kas sellist aparaati ka keegi on oma silmaga näinud? Sony-Elcaset EL5-2

Comment

Täpselt seda pole näinud. Küll oli tuttaval säärane kodus vene ajal, kuid juba siis ta loobus sellest kui selgus et...autosse sellise kasseti mängijat ei leia. Ja nii ongi teadmata mis sellest edasi sai. Kassette endid pole ma lihtsalt poes kunagi näinud, korra oli vist ühes komisjonkas Tallinnas vanalinnas, aga hinda ei meenu. Ega ma vist ka otsinudki selle hinda...
                    Mis see aeg võis olla... ilmselt ka sinna 84-85' kanti.
                    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                    Konfutsius

Comment

[ATTACH=CONFIG]6297[/ATTACH]

Kas sellist aparaati ka keegi on oma silmaga näinud? Sony-Elcaset EL5-2
                      Oli olemas mul kunagi selline. Tuli Soomest, sai seda mõnda aega näpitud ja imestatud ja siis maha müüdud. Aasta võis siis olla kuskil 90-ndate keskpaik. Töötas ilusti, aga kuna kaasas oli ainult üks kassett siis ei osanud temaga midagi tarka peale hakata ja nii ta läks järgmisele huvilisele.

Comment

Aru ma ei saa.Mis selles kassttmakis siis nii keerulist on.Nakamichi tegi Dragoni ,mis on on minu arust ikka kassetikate tipp.Kõike on kopitud ja järgi tehtud ,aga miks siis keegi seda pole teinud.Tänu kasutaja
                        oxakesele olen saanud tema põhjatust kassetikate kogust enamuse oma kätte ja võrrelda neid.Ainukesed mis väärivad kassettmaki nime on,eumiq ,revox ja dragon.Sellega asi siis lõpeb.Mõni ime,et kassett välja suri.

Comment

Esmalt postitatud wigo poolt Vaata postitust
                          .....Mõni ime,et kassett välja suri.
                          Odot, mis see välja suri..
                          Tegelikult on kasseti, vinüüli ja ka CD surmas süüdi nett ja fläsh-mälud. Kassett oli massidele kui mugav muusika transpordivahend (nagu praegu on mp3 ). Ega massid hooli kvaliteedest. Kas taustaks on muusikaga sama tugev merekohin või kõrva tunduvalt rohkem kriipivad madala bitikiiruse artefaktid, see neid ei häiri. Telefon suudab plekihäälega maha mängida - aitab.
                          Kassett jms analoogtehnika ei sure niikaua kui on kasutajaid Ja neid jätkub.
                          Võrdluse võiks tuua kinoga. Alguses kardeti, et sööb teatri välja. Siis kardeti, et telekas sööb kino ja raadio välja. Pole seda juhtunud ja ei juhtu kah. Põhjused, miks inimesed kinno lähevad, on hoopis teised.
                          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Tekelikult on ta vist ikka surnd küll,mina ei tea ühtegi kassetti mis oleks 2012 välja antud.Kuigi tean,et mõningad eesti muusikud tegelevad sellega,et uuesti kassette teha.Kuna asi ikka päris alguses siis kahjuks nimesid veel nimetada ei saa ega tohi,eks aeg näitab.

Comment

Edu neile. loodan, et kassett heliliselt pakub kah elamust. Loodan, et pole tegu üllitisega tüüpi "Siiri Sisaski" vinüül. Ehk asi on analoogis algusest peale. Muidu võin selle kasseti ka ise lindistada . Aga kui aeg reklaamimiseks, siis reklaami.

Comment

Esmalt postitatud wigo poolt Vaata postitust
                                Aru ma ei saa.Mis selles kassttmakis siis nii keerulist on.Nakamichi tegi Dragoni ,mis on on minu arust ikka kassetikate tipp.Kõike on kopitud ja järgi tehtud ,aga miks siis keegi seda pole teinud.Tänu kasutaja
                                oxakesele olen saanud tema põhjatust kassetikate kogust enamuse oma kätte ja võrrelda neid.Ainukesed mis väärivad kassettmaki nime on,eumiq ,revox ja dragon.Sellega asi siis lõpeb.Mõni ime,et kassett välja suri.
                                Nakamichi tippmudel pole mitte Dragon, vaid hoopis see:

Ja ei tohiks unustada ka Studerit mainimast:

Comment

Working...
                                X