Teade

Collapse
No announcement yet.

Nostalgia?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Nostalgia?

Lennureis seljataga. Minul seostub lendamine sellega, et õhkutõus ja eriti maandumine paneb kõrvad valutama, vaiku välja ajama ja üldine kuulmine nõrgeneb.
    Sestap tegin tegin testi enda peal. 17kHz tuli ära. 18 , 18,5 pidin juurde keerama, aga kuulsin. 19 enam ei kuulnud. Kasutasin Denon AH-D501 klappe , Audiophile USB helikaarti ja päevinäinud CoolEditPro signaaligenet. Sämplimissagedus oli 96kHz.

Millalgi testin enda päriselt ära, kasutades signaaligeneraatorit ja detsibellidega voltmeetrit. Aga kahjuks ei tea ma kõrvaklappide sagedustunnusjoont.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Nati teema algusesse.
      Sain mina häälde Revox A77 2realise. Kiirus 38 , uued pead, omal ajal Eesti Raadiost pärit salvestis klassikalise muusikaga. Vat see on heli....
      Humax, tea, et ka Olimp 004 heli kahvatub selle ees.
      Ja kuidas disainerid on seda suutnud ? Peatan lindi - vaikus. Ei kahinat ega fooni. Müstika ? Skeem ei ole midagi eksootilist.
      Edit: Panen olimpi käima ...ssssssss. Panen Jupiteri käima šššššššššššš...
      viimati muutis kasutaja martinj; 02 m 2012, 19:51.
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Jah, Martin on võlur. Asi sai korda hoolimata paljudest üllatustest. Kui kõik kirja panna, saaks päris pika jutu. Igastahes - suur-suur aitäh!

Comment

Esmalt postitatud jyrr poolt Vaata postitust
          Jah, Martin on võlur. Asi sai korda hoolimata paljudest üllatustest. Kui kõik kirja panna, saaks päris pika jutu. Igastahes - suur-suur aitäh!
          Ära mind veel ette täna...Pole ma võlur, vaid palju asju lahenes õnnega pooleks.
          Loodan, et üllatused lõppesid eelmise reedega....(mootori konde viskas mahlad koos suituga välja - 4uF mittepolaarne lüüt 120V ?).
          Makist tuleb läbi lindi kiirusel 38 25kHz, kiirusel 19 22kHz.

Aga mis puutub makki endasse ,siis skeemitehnika ülilihtne. Mehaanika juhtimine sensornuppudega releejuhtimine.
          Ma tahan kah omale sellist.....On aeg Olimpile uued võimendid disainida. Äkki saab veel parema.

Mul on meeles mälestus, kus mu kadunud vanaisa viis mind Eesti Põlevkivi Filmistuudio foonikaase (olin ca 5 aastane). Seal ta pani mängima Rostov 102 läbi mingi X võimendi ja mingite suute kõlarite. Vat see oli heli....Olin harjunud põhiliselt 1GD40 heliga, ükskõik, mille sees need ka polnud. 10MAC1M oli kah "lemmikkõlar".

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
            Olin harjunud põhiliselt 1GD40 heliga, ükskõik, mille sees need ka polnud. 10MAC1M oli kah "lemmikkõlar".
            Sama siin, sest Vesna-202 ning Jupiter-202...ja veidi vanemana, umbes 14 aastasena.

Mäletan, kui Jupiter koju osteti, siis esimesel päval haakisin mikrofonid külge (need olid komplektis) ja vaheldumisi nende ees lõin väikseid klaaspitse kokku.
            Kaasas oli ka üks tühi TIP-10 lint.
            Pärast kõlaritest kuulates see stereoheli, kogu tuba täitus kõlinatest...unustamatu asi!

Comment

Klaaspitside kōlina peale ei tulnud see aeg - aga keerutasin summerit ümber pea (seinalamp läks kah)
              Pärast kōllides oli ikka väga äge,sōpradel alalōug rinnani

Comment

Njah, Jupiteriga kah "stereot" tehtud. Sai õe käest võetud tema nukuvanker ja seda mikrofonide ees kolistatud. Salvestus kiirusel 19. Pärast 9ga kuulates oli heli nagu kukuks virn piimanõusid ümber. Lõbus oli...
                Kiiruste muutmisega sai buratiinohääli kah tehtud.

Comment

Vs: Teema "Tegijate süsteemid" arutelu

RS-B355 vahetasin välja kolmepealise vastu

Comment

Ilus, nagu oleks nats AZ6/7 eelkäija.

Taas on hea kuulata remondist tulnud Pioneer CT-S810S

viimati muutis kasutaja alfons; 17 m 2012, 19:32.
                    www.automobilia.ee

Comment

Esmalt postitatud ottok poolt Vaata postitust
                      RS-B355 vahetasin välja kolmepealise vastu
                      http://www.vintagecassette.com/technics/rs_bx646
                      Asi isegi mehaaniliselt ja elektriliselt sarnane AZ isenditega. Samuti on sarnased "ekspluatatsioonilised iseärasused"
                      Räägi parem kuidas asi häälitseb ? Kasvõi selles oma nostalgia teemas.

Comment

Häälitseb nagu tehasest tulnud testpill
                        Tape/source mingit vahet,vähemalt minu kõrvale mitte ja nii norm ja kroomlindiga toimub autobias,level,eq imeliselt
                        Võimalus käsitsi biasi näppida polegi võimalik

Comment

Samuti on sarnased "ekspluatatsioonilised iseärasused"
                          Kas võivad esineda samad jamad lindilugejaga nagu AZ6/7-l?
                          www.automobilia.ee

Comment

jep...sama mehaanika.

Comment

Esmalt postitatud ottok poolt Vaata postitust
                              Häälitseb nagu tehasest tulnud testpill
                              Tape/source mingit vahet,vähemalt minu kõrvale mitte ja nii norm ja kroomlindiga toimub autobias,level,eq imeliselt
                              Võimalus käsitsi biasi näppida polegi võimalik
                              See on nende makkide üks häda. Mõnikord tahaks....

Comment

jep...sama mehaanika.
                                Panasonic toppis sama mehhaanikat (2 mootorit pluss luugimootor) paljudesse oma dekkidesse. Duublites sama , mis näiteks AZ6-s?
                                www.automobilia.ee

Comment

Working...
                                X