Nõuka kassetid unustaks, vaataks kaugemalt tulnud ja mitte lindi kvaliteeti, vaid kasseti materjali ja koostekvaliteeti. Supersaast on Goldstari (Lõuna-Korea) toodang. Käes oli 3 erinevat: HD90, PoP concert ja gallery I. Nende ühine tunnus on, et peale mõningast seismist sisu vaevalt liigub ja ei aita ei väänamine (pehme plastik) ega tagumine. Üksiki normaalne dekk ei jõua neid liigutada.
Teade
Collapse
No announcement yet.
Kõige kehvema kvaliteediga C-kassett?
Collapse
X
-
Vs: Kõige kehvema kvaliteediga C-kassett?
Hmm, pop concerti nimeliste koha pealt julgeksin oponeerida. Omast ajast neid mitukümmend tükki jäänud, pakuksin et aastatest 97-99. Hetkel viis tükki mudisin näpu vahel prooviks ja pistsin maki sisse ja käivad väga toredasti.
Kuid soetada oli neid mõnus, 8.50 maksid vist tükist Yamaha vanakooli kassettdekiga pruukides jäi ka salvestus enamvähem rahuldav.
Enda isiklik paha kogemus oli Türgist pärit elukatega, Raks oli nimeks.viimati muutis kasutaja Chime; 28 m 2012, 15:47.
Comment
-
Huvitaval kombel mul Raks nimega seostub hoopis üsna vastupidav kassett. Oli üks isend, mida kuulati kindlasti sadu kordi, sai vett jm niiskust, kuivas ära ja toimis jälle. Nagu maal ikka...vahest seisis öö läbi õues, käiati erinevate odavate "sangadega" jne. Välimuselt oli juba üsna kole, aga mängis vapralt.
Kuniks üks väike laps otsustas REC nupu abil lindi tühjaks lasta.
Kas Eestist ostetud, ei mäleta, aga selline tumepruuni läbipaistva kestaga, siltidel kuldsed kirjad. Tavaline "normal" lint oli.
Comment
-
Raksi ei tea ja Goldstar on minuarust ka suht hea. Kõige ulmelisem mida mina kohanud olen on FUJI mingi 90 min kassett.. Kesse hull disainis karbi, kuhu kassett käib teistpidi sisse? Ja siis uuest peast, kilest välja võttes pm pudenes lindilt see pruunikas kiht ära või siis lint ise oli nii krobeline et salvestades jäi sinna ainult mingi ragisev müra. Oli korraks poodides müügil 90 lõpus ja maksis kuskil 10.- tk.
Comment
-
Esmalt postitatud viirusboy poolt Vaata postitustKesse hull disainis karbi, kuhu kassett käib teistpidi sisse?
Tuleb meelde mingi partii Emtec CD toorikuid, millel ka plast-pappkarp eriti õhukeseks disainitud. Kõik oli tore, aga 5 aastat hiljem ükski neist plaatidest enam infot kätte ei andnud.
Comment
-
Goldstari PopConcert on tõepoolest üllatav kõnts. On peaaegu kindel, et poolid jooksevad kinni, kui vaheldumisi mängimisega ka kerida. Ja ega salvestusnivoo kah kõige ägedam ei ole. Aga jõuga ikka võtab midagi kinni sinna lindi külge. Goldstar HD (1986-1989) kohta ei saa küll paha sõna öelda, neist paar tükki on mul ühed kõvemini käiatud kassetid juba 20 aastat, siiani probleemideta.
Tuntud nimedest rohkem ei meenugi kasutuskõlbmatuid kassetilaadseid tooteid. Eriti odava välimuse ja hapra korpusematerjali poolest paistavad kassetide lõpuaegadest silma küll ka tuntud nimed - Sony (ZX, SuperEF, FX), TDK (FE), Scotch (BX), isegi Maxell (UDII-CD, UE). Hapruse all mõtlen seda, et mehaanilise mõjutuse korral tuleb korpusest pigem kild välja, kui et jääb lihtsalt kriim peale nagu elastsetel materjalidel. Kasseti jäikus sellest haprusest küll ei kannata, pigem vastupidi, aga kätte võtta on taolist materjali kuidagi ebameeldiv.
Vähemtuntud tootjate ebaõnnestumiste soparada tõotaks tulla kilomeetripikkune, isegi kui välja jätta tuntud nimede sarnasusele rõhujad ja välimuse kopeerijad, kus eesmärk oligi lauspettus, mitte aus kassetitootmine.viimati muutis kasutaja TeeTL; 29 m 2012, 02:07.
Comment
-
Fuji DR 60'l käib tõesti kassett teistpidi sisse (Extra Slim case), Raks RX 90'l käib õigetpidi sisse (Super Slim case) ning Sony CDit II 90'l on plastik ümbris, millel käib kassett üldse küljepealt sisse (Slide case). Paksus Fuji'l 13,8 mm ja teistel nats rohkem.
Comment
-
Esmalt postitatud heikss poolt Vaata postitustSony CDit II 90'l on plastik ümbris, millel käib kassett üldse küljepealt sisse (Slide case). Paksus Fuji'l 13,8 mm ja teistel nats rohkem.
Aga see, et Fuji'l käib kassett valesti sisse, peaks eriti meeldima Revox215 ja Majaki-vendadele, kus kassettidel tuleb haarata alt-küljelt Tavajuhul peaks olema lihtsalt niipalju näpuosavust, et kassett lennult näppude vahel ümber pöörata.
Comment
-
RAKS tegi ka metalli, mitte ainult kroomi ja normaali. Minul on küll vaid positiivseid kogemusi, minu arust üpris head kassetid, aga ega ma kõiki variante pole saanud proovida. GoldStar-i PopContsert on aga jah üsna ebastabiilse konstruktsiooniga, aga eks sealgi võib olla partiide erinevusi.
Comment
-
Esmalt postitatud viirusboy poolt Vaata postitustRaksi ei tea ja Goldstar on minuarust ka suht hea. Kõige ulmelisem mida mina kohanud olen on FUJI mingi 90 min kassett.. Kesse hull disainis karbi, kuhu kassett käib teistpidi sisse? Ja siis uuest peast, kilest välja võttes pm pudenes lindilt see pruunikas kiht ära või siis lint ise oli nii krobeline et salvestades jäi sinna ainult mingi ragisev müra. Oli korraks poodides müügil 90 lõpus ja maksis kuskil 10.- tk.
Comment
-
Goldstar HP90 Type I-- väga kehv plastmass, koostekvaliteet(?) alguses jookseb normaalselt ja mida lõpupoole seda raskemini ehk siis mitte kuulatav. Kassett ise uus, esimene salvestus, aga ei mingi tagumine ega väänamine aita. Kahju Def Leppardist, sellest kassetist kõlbab ainult karp.
Sama kehtib ka BASF Ferro Extra I 90 kohta.viimati muutis kasutaja alfons; 03 m 2012, 14:01.
Comment
Comment