Teade

Collapse
No announcement yet.

Tuvastada 80 discolugu

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tuvastada 80 discolugu

Vabandust mitteelektroonilise teema pärast, aga loodetavasti siin fooruminurgas on paljukuulnud ja -kuulanud inimesi rohkem kui kustahes mujal.

Ei leia kuidagi infot ühe vanalt kassetilt väljatulnud vana loo kohta. Tavaliselt olen tundmatutele esitajatele jälile saanud tekstiotsinguga, aga siin ei anna ükski otsing lauluteksti järgi vähimatki tulemust.
    Panin kassetilt tehtud tõmmise üles: http://www.youtube.com/watch?v=AKOFQDaRr3U
    Hoiatan ette, et helikvaliteeti ei ole. Sellepärast tahakski uuesti leida. Väga tundmatu esitaja justkui ei tohiks olla, kindlasti on vastus elementaarne, kui seda teada
    viimati muutis kasutaja TeeTL; 30 m 2012, 21:32.

Vs: lugu tuvastada (80 disco)

Kas mõni tuvastustarkvara ei aita? Siin on väike list: http://www.labnol.org/internet/find-...f-songs/12316/
    Soundhound mis mul juhtumisi telefonis on ei leidnud, aga võibolla mõni leiab, endal pole hetkel aega rohkem uurida.
    Youtubel on endal ka tuvastusmootor sees, kui sinna mõni video laadida, kus taustaks mõni hetkel moes kopiraidi all olev lugu laadida, siis saad peagi teate, et selle näitamine näiteks kuskil regioonis blokitud on.
    Toidan trolle!

Comment

Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitust
      Youtubel on endal ka tuvastusmootor... ...hetkel moes...

No vist ei sobi antud juhul.
      Proovisin teksti järgi... no ei ole keegi viitsinud 80ndate diskolugusid transkribeerida. Ikaldus!
      Ilmselt aitaks mõni tolleaegne diskor. Võib-olla on lugu meelde jäänud.

Comment

Ei leidnud praegu, aga refrääni sõnade järgi ehk leiaks midagi kui hästi otsida.

Easy come and easy go,
        baby love me true,
        left my heart so long ago,
        here in my hometown.

Selle aja italo-disco't laulis vist igaüks, kel vähegi häält oli

Comment

Tänan proovimast. Tuvastustarkvara peale ise ei tulnudki. Aga vanade lugude puhul väga ei usu, et sellistel tarkvaradel oleks piisavalt võrdlusbaasi. Kui nad just kõigi juutuubiku lugude vastu ei võrdle.
          Too inimeste osalusega WatZatSong tundub ka peaaegu sama hea idee kui foorumitest küsimine, aga ei ole kuigi lootusandvalt vaadatav/populaarne, küllap sinna laaditava materjali kvaliteedipuudulikkuse tõttu.

Yuotube enda tuvastus võtab natuke aega, juhul kui neil üldse on mingi terav copyright üleval teatud lugude kohta. Kunagi on nad mul ühel koduvideol muusikalise osa blokeerinud paar päeva pärast üleslaadimist, kuna selle taustaks oli mingi Mike Oldfieldi lugu.

Esmalt postitatud sebastian poolt Vaata postitust
          Selle aja italo-disco't laulis vist igaüks, kel vähegi häält oli
          Tol ajal oli üks hea asi, et siis ei saanud välismaa sõnadest aru, kui totrad need on
          Hiljem italo-teemat läbi kammides olen ka täheldanud, et mõttetult palju on sama või sarnase pealkirjaga lugusid, tekstist rääkimata . Aga eks on ka muusikaliselt huvitavaid leide.

Selle laulu puhul olen pea kõik fraasid otsingus ära proovinud,- ei midagi.
          viimati muutis kasutaja Scott; 01 m 2012, 08:30. Põhjus: kokku

Comment

Hea uudis see, et Hi-NRG kogumikus olevat see olemas. Aga halb uudis see, et neid kogumikke on mustmiljon

Comment

Mu lähedalseisev ekspert ütleb, et see on pigem 90ndatest. Võib-olla tõesti, italot juba natuke on tunda.
              Aga TeeTL väärib kiitust lõbusa teema eest!

Comment

väga tark mõte oli kirjutada (viidatud lingil) tuubi kirjedusse eesti keeles järgnevalt:
                "Kes teab esitajat/bändi?"

selle eestikeelse küsimuse peale muidugi oskavad kõik tuubi mustmiljon erikeeltes kasutajat koheselt ka vastata.
                hea veel, et pealkiri ei ole pandud iisikommiisikõu

- lihtsalt pratkiline turunduslik soovitus, kuidas võimalikult suurt auditooriumit oleks võimalik kaasata küsimuse lahendamissse

Comment

Ingliskeelset tuvastusauditooriumit ei ole olnud plaanis kaasata. Ega ei teagi, kus seda teha. Lihtsalt video laadimisest üles joutuubi ju ei piisa. Eriti, kui on tundmatu "nimega" video. Olgu või ingliskeelse kirjeldusega. Sellest tuleb täpselt viisteist vaatamist poole aasta jooksul, ei rohkem. Kusagil mujal peab üleskutseid ka jagama.

Lugu võib pärit ka 90ndate algusest, aga mitte väga hilisest. Lindistamishuvi hakkas siis üle minema ka juba, eriti selliste lugude asjus.
                  Sisetunde järgi arvaks, et kuhugi 87-91 vahemikku peaks jääma. Hiljem tehti "disko" lood ikka eriti veidrakõlalise vaibakloppimise taustal. HI-NRG stiil oli ja on veel kuidagi suhteliselt viisakas üleskloppimise žanr. See lugu originaalkujul kindlasti HI-NRG alla ei liigitu. Italo ka päris mitte. Electro pop, võibolla.

Teema pole muidugi elu küsimus. Sai tehtud sellepärast, et pähe maandus mingi sedasorti kiiks, mis tahab iga fonoteegis oleva loo puhul vähemalt esitaja nime seostada Kusagilt juhuslikult salvestatud kogumikud on osutunud pähkliks, aga tasapisi ikka on teadmine edenenud. Siin jäin pikalt jänni.

Comment

Google + youtube + 7min= Judy Jackson

Judy Jackson - My HometownObviously some kind of cash-in after the success of Aneka's "Japanese Boy". Released 1981, the very same year, and all. My channel ...
                    -

Comment

tänan väga
                      huvitav, mis meetodit kasutasid? teksti ma ei leia googelmoogelist isegi nüüd, koos nimega otsides. kõige lähemale viis youtube otsing hometown + disco, õige asi vedeleb juba teise lehekülje lõpus. aga kahjuks jäi see otsingukombinatsioon proovimada. lisaks muudele variantidele üritasin algselt hometown + italo ja see jäigi minu laeks

Comment

Vs: Tuvastada 80 discolugu

Lugedes eelpoololijate postitusi, siis proovisin 3-4nda otsingukorraga "italodisco in my honetown" ja tuli esimese lehe, viimane vaste.
                        Italo on hea nostalgialaks.
                        -

Comment

Tuli välja päris huvitav avastusretk. Nimelt et see ingliskeelne Judy Jacksoni versioon (1981) on kõigest kaver islandikeelsele loole (1979).

Kellel veel huvi Italodisco nostalgialaksu ja eriti just tundmatute nimede vastu, siis võite vaadata mõnda minu italo playlisti. Näiteks seda või seda. Mulle oli neist umbes 40nest loost tuttav täpselt 4 esitajat, aga lugusid on ammustel aegadel kuuldud rohkemgi. Võibolla on veel kellelgi abiks vanade italodisco meloodiate tuvastamisel ja leidmisel. Et mitte läbi kammida mustmiljonit megamixi, kus iga teine lugu on Fancy, Radiorama ja Savage, aga tundmatud nimed jäävad ikka tundmatuks, sest neid lihtsalt ei nimetata. Teadlikult sisaldavad need playlistid vähem tipp-nimesid. Kuigi eks see tuntus-tundmatus on samamoodi maitse asi nagu ka lugude headus või meeldivus.

Helikvaliteet on Youtubes aastatega paremaks läinud, aga üldiselt ikka umbes sama, nagu 80ndatel oli pärast kolmandat kassetilt-kassetile ümbersalvestust Hihat kõlab visisevalt nagu oleks helipea paigast ära või räpane, ja üldine helipilt on natuke hägune.
                          Paraku pole rariteetsete originaalvinüülide tagaajamine kah eriti lootusrikas tegevus. Neid kas pole üldse saada või maksavad kallimad neist mitusada evrikut. Nojaa failivahetus jääb ka, aga selleks peab teadma, mida otsida , see on siis juba järgmine samm. Kui huvi on jätkuv, siis tuleb ka originaalid leida. Youtube playlistid niikuinii kaua ei kesta.
                          viimati muutis kasutaja TeeTL; 05 m 2012, 11:18.

Comment

siin http://www.youtube.com/watch?v=4oTR5GiWYNA üks italo minu keskooliajast, mille kuulsaks kaverdas Laura Branigan.
                            Aga muidugi ei saa mööda minna: http://www.youtube.com/watch?v=sTsVJ1PsnMs
                            Vabandust teema risustamise eest, rohkem ei sodi.
                            viimati muutis kasutaja kalju; 05 m 2012, 13:43.

Comment

Esmalt postitatud TeeTL poolt Vaata postitust
                              Nimelt et see ingliskeelne Judy Jacksoni versioon (1981) on kõigest kaver islandikeelsele loole (1979).
                              Ma olen seda lugu kunagi kindlasti diskol lasknud, kuid nime järgi meeles ta polnud. Tahtsin juba varem dateerida selle loo kuskil 82-83 piirkonda, sest seal on tollele ajale iseloomulik orelisaund kohati kuulda - kuid ei julenud seda välja pakkuda kuna enne jõuti rääkima hakata 80ndate teisest poolest
                              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                              Konfutsius

Comment

Working...
                              X