Teade

Collapse
No announcement yet.

Ammu mõelnud, kuid nüüd küsin: "Milleks see?"

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ammu mõelnud, kuid nüüd küsin: "Milleks see?"

No see lindi venitamine ja plaadi kraapimine?

Vs: Ammu mõelnud, kuid nüüd küsin: "Milleks see?"

Ammu mōtelnud,et miks mōnele ema ja mōnele tütar
    Mōnele analoog ja mōnele digi...
    Mulle sobivad mōlemad
    Muide,nōela plaadile panek on samasugune rituaal nagu sigaril otsa lōikamine...
    Jne... Jne.....

Comment

Kui ma valesti pole aru saanud siis teoreetiliselt, üritatakse pääseda signaali analoog->digi->analoog konvertimisest.
      Kui aga stuudios on juba digisalvestis tehtud, siis ei oska vastata.
      -

Comment

Nii võib praktiliselt iga asja kohta küsida.
        Kui küsija seda ise veel ei tea, siis mingit teaduslikku ja ratsionaalset ja ainuõiget vastust sellele ei ole.
        Emotsionaalseid kuipalju.
        See on hobi. See lihtsalt meeldib. See on üks viis asju teha, see ei pea olema parem või halvem kui teised.

Ahjaah, meenus üks täiesti praktiline asjaolu seoses analoog-heli kandjatega tuli meelde: endiselt eksisteerib nii plaadi kui lindi kujul salvestisi, mida ei ole digitaalsele kandjale veel pandud. Võib muidugi jälle küsida, milleks see...
        viimati muutis kasutaja TeeTL; 26 December 2012, 14:34.

Comment

No veidi se tõesti asja seletab kuid ikkagi......miks teil kõigil lcd/plasma telekad ja kaasaegsed arvutid kodus on mitte kineskoobiga "rekord" või P1 Miks te 5110nega ei räägi ja pidevalt kokku jooksvate hiina mänguasjadega helistate.

Vinüülist ehk VEIDI saan aru läbi lambi võimendatult ja lairiba valjukatest väljutatuna aga lint ikka tõsine müsteerium.

Comment

Loe Jeff mu alustatud teemat Nostalgia kah

Ja LOOMULIKULT on mul ümber plasmateleka kōik asjad digi
            Analoognurgake vinüüli jne... hoopis maja teises otsas
            Vott

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt Vaata postitust
              No veidi se tõesti asja seletab kuid ikkagi......miks teil kõigil lcd/plasma telekad ja kaasaegsed arvutid kodus on mitte kineskoobiga "rekord" või P1 Miks te 5110nega ei räägi ja pidevalt kokku jooksvate hiina mänguasjadega helistate.

Vinüülist ehk VEIDI saan aru läbi lambi võimendatult ja lairiba valjukatest väljutatuna aga lint ikka tõsine müsteerium.
              Ei saa Sa suurt siis midagi aru.

Makihaigena tunnistan, et kõik analoogtehnika on ajaloo prügikastis. Loomulikult on ju lihtsam vajutada nuppu ja "nautida" seda mida saad/mille eest maksad. Ühel hetkel avastad, et elu on tühi, mõttetu. See sama lcd/plasma näitab sulle vaid seda, mida levioperaator sulle näitab. igasugu jama nende "digitaalsete õigustega". Ostad meediapleieri - osa formaate ei mängi. Topid mälupulga LCD telekasse - sorry HD content not allowed. ....
              Ja siis....võtad lintmaki, paned omal ajal meremeeste käest sebitud vinüüli koopia mängima ja oled õnnelik. Sest sa näed kust kohast see hääl tuleb, sa tead, et süsteem ei hakka litsentsi nõudma, sa tead, et asi teeb täpselt nii head häält kui on su võimed seda putitada.

Ja esisteerivad ju ka näiteks "autohaiged", kes suvalise vana parsa üles putitavad ja siis hea näoga pärast kokkutulekul käivad. Kuigi vanaraud on ju vanaraud. Aga nähes mõnda sapakat liikumas vaatavad kõik sellele järgi.

Sama lugu on ka makindusega. See on lihtsalt kujunenud kitsa ringi hobiks ja ikka suur on rõõm, kui vaadatakse nii et jääb suu lahti. Ja kui veel kuulatakse kah, siis imestatakse, kust selline hea heli tuleb ?

Lindi nagu ka vinüüli heli on ELUS ! . Isegi kui see on enne salvestamist digitaalne olnud miks.
              1. Analoogtrakt surub oma juhuslikkusega alla kadudega pakkimise artefaktid.
              2. Lisanduv mehaanika ja kandja ebaühtlus tekitavad juurde juhuslikke parameetrite muutumisi, Piisavalt vähe on OK.

Pikk jutt...s...jutt.
              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

No olen minagi autohaige sest ehitan 69a volkarit ja tihti on tunne, et ühest on vähe aga ma pole mitte midagi muud seal head leidnud, kui tema perverssne kaalujaotus ja väike mass. Ei ole ei sõiduomadusi, ilu, dünaamikat, lisasid, turvalisust ega mitte midagi, absoluutselt mitte midagi mida tegelikult taga igatseda aga jah, vaatavad järgi....ja kudias veel :S
                Ma ei taha miskit tüli üles kiskuda aga tahangi lugeda erinevaid põhjuseid, et miks siis ikka ja ehk siis kuidagi mõistan ja kui tuleb kunagi olukord kus saan seda kaudseltki seletada siis teen seda mõnele endasugusele.

Comment

Aga palun, esimesed kümme põhjust.
                  Ilmselt pole ükski neist piisav ega täielik, st. enamasti ei esine puhtal kujul.
                  1. Nostalgia - kunagi oli, meeldis, ja meeldib edasigi veel
                  2. Praktiline vajadus 1 - vanast ajast on kodus veel mitu meetrit linti, plaati ja kassetti kuhjades
                  3. Praktiline vajadus 2 - ei CD/DVD peal ega veebis ei pruugi olla vanemat kraami võtta, aga kuulata tahaks... siis ostadki näiteks kellegi lindi-, plaadi või kassetikogu. Ühtlasi liigitub põhjus see ka 20.sajandi stiilis piraatluse alla - ja sellest peaks tänapäeval kõik aru saama
                    Praktiline vajadus 3 - vanas autos on kassettmakk ja tundub, et sinna ei sobi kuidagi uuema näoga digikäkk (nojah, see on samapalju erilise maitse kui praktilise vajaduse küsimus)
                  4. Hädavajadus - kui satub kätte unikaalset arhiivimaterjali
                  5. Praktilisus - miks visata ära asju, mis veel töötavad ja pärast väikest remonti teist veel sama kaua töötavad?
                  6. Vaesus - no ei jaksa osta seda uut tehnikat kogu aeg!
                  7. Eriline maitse - siis kui "töötlemata analoogelekter" tundub hõrgutavalt maitsev
                  8. Lihtsus - lihtsalt meeldib tehnika lihtsus (sama, mis ka vanade autode puhul paljusid köidab)
                  9. Usk - analoogheli on parim!
                  10. Edevus - mul on, teistel ei ole....

Ma täitsa usun, et igal järgmisel põlvkonnal on järjest raskem mõista ja hinnata eelmiste sajandite tehnikat.
                  Samas on retro ehk renessansi teema alates keskajast esile kerkinud vist küll kõigi generatsioonide puhul, st. pöördutakse tagasi ammuste aegade stiili, disaini, olme, muusika ja mille kõige juurde veel. Ja tänapäeval on võimalused kõige suuremad

Comment

Vene ajal, kes vähegi muusikaga tegeles, oli ikka mingi lindikas kodus. Vinüülilt makilindile ümber ja plaat sõbrale edasi. Minu jaoks on see lapsepõlv.
                    Ja näide elust enesest. Minu venna laps on 12 ja kui nägi, et mul on makilindi peal teme lemmik Bad Boys Blue, siis panin lindi käima ja kaifis teine nii et vähe.

Comment

Vastuväide punktile 6. Vaesus.
                      Nt

Selle raha eest saab blu- ray mängija jne....

Comment

punkt 6. on sedasi. Ma ei ole nii rikas,et osta odavat kaupa. Vanakooli tehnikaga on nii, et see tehti selleks, et see töötaks, mitte ei lõpetaks töö päev pärast garantiiaega.
                        Praegu tehakse uut tehnikat ja ka softi vist spetsiaalselt, et vanaga ei ühilduks (i tähega asjad eriti). Pistikud jms on hea näide,i ka mitteemaldatavad akud.
                        Samuti ka tarkvaralised keelud. Kunagi, kui MP3 mängijad veel populaarsed olid, selgus, et ühel isendil saab tarkvara vahetades raadio juurde "ehitada". Teisel, aga raadiost salvestamine lubada.
                        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

...väga hea, nii mõnigi põhjus on arvestatav argument. Õnneks ei ole keegi väitnud et sound on hindamatu ja asi muutub järjest arusaadavamaks.
                          Minu lapsepõlvemälestus on lihtsalt kohutavate eksemplaride, salvestuskvaliteedi või siis nende operaatorite tõttu nii halb, et enam kuulata ei tahaks ja polegi nagu midagi mille järgi igatseda.....Küll aga armusin 90nendatel. cd-desse sest see tundus ikka revolutsiooniline vahe ja olgugi, et kõik muu on peale tulnud olen kuuenda punkti tõttu senimaani nende najal.

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt Vaata postitust
                            ...väga hea, nii mõnigi põhjus on arvestatav argument. Õnneks ei ole keegi väitnud et sound on hindamatu ja asi muutub järjest arusaadavamaks.
                            Minu lapsepõlvemälestus on lihtsalt kohutavate eksemplaride, salvestuskvaliteedi või siis nende operaatorite tõttu nii halb, et enam kuulata ei tahaks ja polegi nagu midagi mille järgi igatseda.....Küll aga armusin 90nendatel. cd-desse sest see tundus ikka revolutsiooniline vahe ja olgugi, et kõik muu on peale tulnud olen kuuenda punkti tõttu senimaani nende najal.
                            Tegelikult see sound on hindamatu.

Nende kohutavate eksemplaride kohta niipalju, et vene tehnika oli tegelikult ikka väga hea ( kaasa arvatud Vesna 306 ) kui võrrelda seda si**a, mida 90ndatel siin liikuma hakkas. Mõned tollaste makkide (sangade) omapärad.
                            1. Võimalikult suur ja tühi plastkorpus.
                            2. Võimalikult saastad valjuhääldid
                            3. Püsimagnetiga kustutus (merekohin taustal)
                            4. Alaliseekmagneetimine (nõrk, tugeva moonutusega salvestis, puuduvad kõrged sagedused)
                            5. Stereoisend ainult kirjade järgi. Lüliti FMSTEREO paneb vaid valgusdioodi põlema .
                            6. Kiirlindistusel antakse mootorile täistuurid peale.
                            7. Asja mittevääriv hind.

Comment

See on ilmselge jh, olen minagi mõne lääne maki lahti lõhkunud ja suurt vahet võrreldes kellraadioga polnud sisul tõesti olenemata välisgabariitidest, valjuhäälditest ei räägigi.

Aga raske on seda mõista praegu, mil korras lintmakk maksab ilmselt enamgi kui kasutatud cd dekk näiteks. Kas audiofiil leiab tursket lintmakkide kuningat kuulates miskeid nüansse mida odava otsa cd mängija näiteks ei suuda maha mängida? ...või on asi ikka muudes kiiksudes.

Edit: ma ei mõelnud, et lintmakid üldiselt crapp olid vaid isendid mida mina kuulata sain olid kohutavad kas siis kulumise, seadistuse, kehvade lintide vms tõttu. Isa taksos karjus kindalaekas välismaalt sebitud STEREO kassettpleier ainukest abba kassetti ja taga aknalaual olis S30ned....mitmed ahhetasid kuid kui tulid uued asjad läks ka vaene inimene nendega kaasa (ehk hiljem kui tehnika odavnes kuid siiski)
                              viimati muutis kasutaja jeff01; 26 December 2012, 22:27.

Comment

Working...
                              X