Teade

Collapse
No announcement yet.

Ammu mõelnud, kuid nüüd küsin: "Milleks see?"

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Ammu mõelnud, kuid nüüd küsin: "Milleks see?"

Kõik oleneb tõepoolest sellest, mis kvaliteediga aparaatidega on sul mälestused kaugest lapsepõlvest. Tõepoolest ka mulle tundus mingi aeg, et cd-plaadi kirjutamine on tõeline revolutsioon, 5 minti ja valmis. Aga ühte 90 minutilist linti panid kuskil keskmiselt 3 tundi kokku. Aga mulle meeldis see tegevus, parem kui õlle imemine.
    Lindi eelis teiste helikandjate ees on see, et ei pea seisma silmitsi probleemiga:
    ei loe enam seda plaati välja (cd)
    OP süsteem jookseb kokku või viirus tuleb sisse (arvuti)
    väline ketas enam ei suuda käivituda (väline ketas, back up)
    mälupulk on nii väike, et kui ta sul nööriga kaelas pole, siis on ta kadunud (flack, mp3)
    youtube, nt järgmine päev ei pruugi seda lugu enam seal olla või paneb see süsteem lihtsalt pange, mingi server kuskil on jälle üle koormatud (avi, mpg)

Ühesõnaga, kui sul tuleb tuju kohe muusikat kuulata ja pole aega hakata uut plaati kirjutama, mälupulka otsima või siis arvuti Op süsteemi uuesti peale laadima, siis võtad lindi või kasseti, paned seadmesse ja muusika tuleb....lihtne

Ja kui sul on palju linte ja kassette, siis milleks neid minema visata, kasutan neid seni, kuni nad veel toimivad.

See muidugi ei tähenda seda, et ma teisi formaate ei kasutaks: vinüül, cd, failid (erinevad tüübid arvutist), minidisck, DAT, DVD jne. kohe kõik ei meenu.
    viimati muutis kasutaja Arol; 26 December 2012, 22:41.

Comment

Esmalt postitatud jeff01;468394...
      Aga raske on seda mõista praegu, mil[B
      poolt
      korras lintmakk[/B] maksab ilmselt enamgi kui kasutatud cd dekk näiteks. Kas audiofiil leiab tursket lintmakkide kuningat kuulates miskeid nüansse mida odava otsa cd mängija näiteks ei suuda maha mängida?
      Mis siin mõista. CD-d mängib pea suvaline isend. Lintmakkide koguhulk väheneb. Aeg-ajalt leiab vene foorumist mõne "entusiasti" ,kes ise nullist ehitab.Paraku need ideed foorumis kelkimisest kaugemale ei jõua.
      Ja muide, hea (lint)makk ja hea lindistus teevad heli poolest CD-le tuule alla.
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
        Hm. Võttes (mõtteharjutuse korras) eelduseks, et lintmakk ongi kvaliteetsem kui cd, siis.. huvitav, kust selline lindistus pärit võiks olla?
        Toidan trolle!

Comment

Vinüülilt.
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

Comment

See on ikka puhtalt maitse küsimus. Kui mõlemad on hästi tehtud, siis on vahe nüanssides, ühel üks asi parem teisel teine.

Comment

No selge, siis on asjad ikkagi võrreldavad ja on arusaadavam miks linti kasutada. Minu jaoks on nad nii suure vahega meelde jäänud, et see ei lasknud asja mõista. Loomulikult on mõnusam tunne kui cd kvaliteediga heli suudetakse lindilt maha mängida kuna ilmselt nõuab see teema täielikku valdamist mitte vaid nupuvajutust.

Linti ma kindlasti fännama ei hakka kuid huvi korraks seda head kvaliteeti kuulda tekkis küll sest viimati kuulasin lintmakki 80nendate lõpus maal heinalaks koos külapoistega ja lasti sealt roppe laule millede sõnadestki oli keeruline aru saada sest nii makk kui lindid vedelesid aastaringselt seal heina sees Makiks oli miski väikene valge plastmass kärakas.

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt Vaata postitust
                ilmselt nõuab see teema täielikku valdamist mitte vaid nupuvajutust.
                Just nii see ongi. Ja teema valdaja on mingis mõttes fanaatik, kes ei kohku tagasi ka mõne ümberehituse ees, enamgi veel - suudab need ka tulemusega lõpetada.
                See on asi mida tänapäeval enam ei kohta praktiliselt. Isegi "autopedendus" käib maha - tean üht selli kes isegi tavalist hammasrihma ei osanud vahetada sest ei tea märkidest midagi, aga sõiduk läigib kui juuda muna see-eest.
                Vene ajal asjad ehk ei läikinud väga, aga siiski suutsid suht hästi mängida võrreldes lääne kellmakkidega kui fanaatik ta viimasepeale ära oli timminud.
                Konfutsius

Comment

Minu jaoks on nii vinüüli, lintmaki kui ka kassettika kuulamine ehe.

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                    Just nii see ongi. Ja teema valdaja on mingis mõttes fanaatik, kes ei kohku tagasi ka mõne ümberehituse ees, enamgi veel - suudab need ka tulemusega lõpetada.
                    See on asi mida tänapäeval enam ei kohta praktiliselt. ....
                    Noo noo nooo ! Las igaüks räägib endaeest.
                    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Kui digi üles ütleb siis pole muud kui lutsu visata. Analoogi saab hästi või halvasti korda.
                      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Noo noo nooo ! Las igaüks räägib endaeest.
                        See et sina ja veel viis meest on valmis uue elektroonika ehitama makile ei ole võrreldes vene kaheksakümnendate algusega mingi indikaator masside üldise "meelsuse" suhtes, kuigi see valmisolek on väga tervitatav. Mine räägi täna kellegile et kasetika helipea sättimiseks peab enne kruvika demagneetima... , vaata kui pikaks lõuad venivad.
                        Nii et lepi sellega et säärase oskusega mehed esinevad nüüd juba rohkem teoreetiliselt.

Näe hiljuti üks tuttav tegi ettepaneku et kas ma digitaliseeriks tema vinüülikogu. "Jah, miks mitte!" vastasin. "Aga enne ehitan grammeri..." Tema: "Aga äkki ma lähen ostan poest mingi, kas ei sobi?" Ja just nii ongi - enne läheb keskmine tegelane suvalisse (leiva)poodi ja ostab sealt eseme mille külge saab miskipärast vinüüli paigutada... Nii hakkas ka 90ndate alguses mentaliteet muutuma ning asjatundjad, fanaatikud sulgusid oma ringi, jättes keskmise massi nautima neid lääne kellmakke - ikkagi välismaa värk!! Täna näeme seda suhtumist juba ükskõik mis elualal - kõik mis on välismaine, oleks sellepärast nagu automaagiliselt jube hea. Aga kui keegi kohalik teeb midagi, siis on ta pigem nagu külalolli saatuses ja ei tehta paremal juhul suurt väljagi.
                        Konfutsius

Comment

ai kui magusaks teema on läinud.
                          Ühes ajakirjas oli väga hea lause väga täpselt ei mäleta aga kõlas kuidagi nii
                          tehnika arengus sammuke edasi võrdub inimese arengus sammuke tagasi. st varsti ei osata enam juhet ka ipodi külge ühendada. mida siin rääkida maki või vinüüli kuulamisest, selleks peab ju mega rituaali ennem tegema.

Comment

Duubelkassetikad polnud just parimad kassetist kopsi, aga Nõukaaja lõpupoole llikus siin Technicsi duubel, mis tegi koopia 6x kiirusega ja tal vist oli veel midagi, sest koopia 90 min kassetis valmis 15 mintsiga ja vahet originaaliga polnud. See kõlab uskumatult, aga nii ta oli ja kodanik tegi head raha sellega. Pead kulusid, aga need vahetati siin. Kas keegi on sellise aparaadiga kokku puutunud?
                            viimati muutis kasutaja alfons; 27 December 2012, 18:04.
                            www.automobilia.ee

Comment

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
                              ai kui magusaks teema on läinud.
                              Ühes ajakirjas oli väga hea lause väga täpselt ei mäleta aga kõlas kuidagi nii
                              tehnika arengus sammuke edasi võrdub inimese arengus sammuke tagasi. st varsti ei osata enam juhet ka ipodi külge ühendada. mida siin rääkida maki või vinüüli kuulamisest, selleks peab ju mega rituaali ennem tegema.
                              See on tõesti nii, lugesin siingi foorumis hiljuti kuidas keegi tahtis a-la S30ned mobiiltelefoniga ühendada ja küsis kas selleks on ikka eraldi võimu vaja :S Ja neid näiteid on OI OI kui palju, kurb aga enda lapse pealgi näen, et pole sama mis mina ja tean et mina pole sama mis oli mu isa samas eas kuid siiski sarnasem. Mängukonsooli telekaga ühendamiseks alustab mu 6aastane poeg enne googeldamist kui ise telekat tagant poolt vaatab

Comment

Kuulasin nüüd ühe foorumikasutaja juures hetkeks vinüüli ja linti.....vinüüli kvaliteet on hoopis erinev minu senisest väärarusaamast ja kui tõesti on muusikamaitse selline nagu plaatidele pressitud siis saan juba üsna hästi aru....kassettide osas kah peaaegu sama head elamused kuid vinüül ületas ootused.

Comment

Working...
                                X