Teade

Collapse
No announcement yet.

Ammu mõelnud, kuid nüüd küsin: "Milleks see?"

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Ammu mõelnud, kuid nüüd küsin: "Milleks see?"

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
    to:ihvike.
    Minu andmetel on teemaalgataja juba "analoogilaksu " kätte saanud ja ena,m ei küsi "milleks see". Arvan, et varsti muutub ka "vuufer" tema jaoks tüütuks lisakastiks.
    No tegelikult võtsin hiljuti autost välja kõik mis sinna kalli raha eest topitud sai.....
    60w rms focali komponentkõlarid koos crossude ja tweetritega + neid toitva helivõimendi
    1500w Rms bassivõimendi + 100Ah lisaaku + 150L kastiga 1000w rms woofri + suure portsu kaabeldust...
    Esialgu jäi autosse veel paarkümmend lisakilo pigimattide näol kuid tulemuseks ca 100kg kergem auto mis kiirendab paremini, pidurdab paremini, omab läbipaistvat tagaakent, kasutatavt pagasiruumi ja taas ka tagaistmeid Mis mul küll mõttes oli? Miks ma küll arvasin, et vajan süsteemi mida kannatab minusugune mõne loo jagu kuulata ja mitte minusugune veel vähem?
    Toas jään siiski 18" basside juurde kuna valjult armastan endiselt kuulata kuid järjest sirgema ASKiga ja kui varem oli 1 kw bassi 50w kesksageduse kohta norm siis nüüd on see suhe tunduvalt muutunud ja kastidki tegin väiksemaks sest asjade liikumine toas pole enam see mida taga ajada......inimesed muutuvad.

Comment

Teen ettepaneku modedele viia siit teemast siia tekkinud arutlused kuulmisest üle juba olemasolevasse - http://www.elfafoorum.eu/threads/644...das-me-kuuleme

Seda eriti just selleks et päästa jyrr'i postitused ja võimalusel ka edasi minna teemakohasemalt.
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
        Teen ettepaneku modedele viia siit teemast siia tekkinud arutlused kuulmisest üle juba olemasolevasse - http://www.elfafoorum.eu/threads/644...das-me-kuuleme

Seda eriti just selleks et päästa jyrr'i postitused ja võimalusel ka edasi minna teemakohasemalt.
        Tehtud ja kuulmiseteemaline jutt sinna
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Minu jaoks on vinüülimängija põhimõtteliselt elektroakustiline muusika instrument. Kui mängib keelpill on nõel keelpilli keel ja plaat teda sõrmitsev sõrm või poogen. Laulja korral on nõel laulja häälepaelad ja plaat laulja kurk. Niiviisi saab lõpmatult mõelda. See osutab omakorda jälle asjaolule, kui oluline on käpa ja helipea valmistamiseks kasutatava materjali valik. Kahjuks pole mul siiamaani lintide ega kassettidega häid kogemusi olnud. Isa lasi oma kooliajal kuskil sõprade juures välismaalt saadetud plaatide pealt linte salvestada, kuid nende kõla keerati suht teravaks, ilmselt see omaaegne komme keerata kõrged ja madalad +6 dB peale ja kesksagedus -3 dB peale. Mina võõrdusin õnneks sellest kombest siis kui ma õppisin vinüüli ikka korralikult kuulama, mis seal salata selle võõrutusprotsessi viis läbi kehv mängija oma suure taustamüraga Isal aga on see komme siiamaani, sest temajaoks ei määra helikvaliteeti muusika detailid vaid kumisev bass ja sisisevad kõrged. Ka osade minuealiste lähedaste jaoks on siiamaani suur nördimus, et ma ostsin endale mingisuguse raadiolampidega töötava võimendi, kus ei saa isegi bassi keerata. Ja veel, oh häda, minu süsteemist puudub subwoofer ja muusika mis mul kogus on veel hullem, ei sünni ju kuidagi ööklubis mängida

Comment

Kõigile eelmnimetatud põhjustele lisaksin omalt poolt veel selle, et kui ma lähen koju ja panen maki või vinüülplaadi mängima, siis see töötab KOHESELT. nn startup kestab just nii kaua, kuni võimendi protection relee lülitub või kuni lambid soojenevad. Ja see on mõlemal juhul lühem aeg, kui oodata arvuti järele, kuniks see suvatseb ellu ärgata, igasugused updated lõpetada, programmi käivitada (vahepeal kinni joosta ja siis uuesti käivitada) jne...

Comment

Esmalt postitatud Vinyylimees poolt Vaata postitust
              ... plaatide pealt linte salvestada, kuid nende kõla keerati suht teravaks, ilmselt see omaaegne komme keerata kõrged ja madalad +6 dB peale ja kesksagedus -3 dB peale. ...
              Kas selle "keeramise" kohta oleks võimalik kellegi käest küsida. Oligi mingi eku/tämbriplokk salvestusel vahel? Tavaliselt pandi grammari väljund maki sisendisse ja reguleerida oli vaid salvestusnivoo.

Comment

Loogiline oligi, et grammarist otse makki. Samas olen ise näinud (ja "radio"-ski kirjeldatud) igasugu "salvestuskorrektoreid" ja muud perverssusi. Tuttav salvestas kassetile võimendi kõrvaklapiaugust, siis sa heli "paremaks keerata". Aga see oli vist hehva maki korral nagu vesna 211 vist ainus võimalus.....
                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Mul üks ABBAga lint on küll, kus lindistamise käigus kõrgeid kõvasti peale keelatud ja madalad hoopis maha tõmmatud. Hoian seda kui näidist.

Comment

Milleks-polar studio helitehnikud olid ikka tasemel.Kui abbat ikka korralikult ei kuule siis tuleb korralikud sedmed hankida.

Comment

Esmalt postitatud aqv poolt Vaata postitust
                      Kas selle "keeramise" kohta oleks võimalik kellegi käest küsida. Oligi mingi eku/tämbriplokk salvestusel vahel? Tavaliselt pandi grammari väljund maki sisendisse ja reguleerida oli vaid salvestusnivoo.
                      Täpselt nii oligi. "U-kujulise naeratusega" ekvalaiser istus mõnedes "kodustuudiotes" allika ja salvestaja vahel.

Põhjus lihtne ja pigem tehniline kui "maitse asi". Kuna enamlevinud taasesitavate seadmete, näiteks kolmanda klassi monokassettmakkide ametlik sagedusriba oli 63-10000Hz , siis seda otste langust tuli nende tõstmisega salvestamisel kompenseerida.
                      viimati muutis kasutaja TeeTL; 14 m 2013, 10:51.

Comment

Esmalt postitatud super1 poolt Vaata postitust
                        ---lühem aeg, kui oodata arvuti järele, kuniks see suvatseb ellu ärgata, igasugused updated lõpetada, programmi käivitada (vahepeal kinni joosta ja siis uuesti käivitada) jne...
                        Helitehnikaga on tihti nii et inimesed kasutavad mingit seadet, siis kasutavad teist ja ka kolmandat, tekivad kogemused ja järeldused milline neist on väärt kasutada... Aga mis on siis arvuti juures teistmoodi, et kui see kolakas käitub nagu kirjeldad - "naudid" sellisena teda ikka ja ikka edasi?
                        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                        Konfutsius

Comment

Depends. Mul käivitub lauaarvuti (SSD ja vastavalt valikule kas Win8 või Linux) kiiremini kui ress initsialiseerub ja plaadimängijasse plaadi sisse saan. Samuti on ta vaiksem kui ntx. naise läpakas või mu DVD mängija.

Comment

Working...
                          X