Teade

Collapse
No announcement yet.

Helipea vinüülile

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Helipea vinüülile

Tuleme tagasi teemasse. Ottok on rahul nagaoka 300 helipeaga, aga mis oli tal võrdluseks ennem - technicsi keskklass 270? Kui arvestada, et helipea hind võiks olla viiendik vinüülimängija hinnast, siis enamus lugejatest selliseid mängijaid ei oma - niššivärk.
    viimati muutis kasutaja martk; 05 m 2016, 22:22.
    Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Kuidas seda nagaika mp300 pikka puud võiks kirjeldada näiteks at92 siis? Mis käpp see at92ga ottokil üle on/oli.

Comment

Algne Technics tundus koonilise nõelaga olema, mis pea igale elliptilisele alla jääb.

Ottok tundub peahoidiku (headshell) ja helikäpa (tonearm) segi ajavat? Muidugi kui ma nüüd ise terminites eksi.

Comment

Martk !
          Et kui plaadimängija on nt 300€ siis helipea ei tohi olla üle 60€ ???
          Ja kui helipea on 600€ siis plaadimängija PEAB olema 3000€ ?

Comment

Ma pole maininud sõnu - ei tohi või peab.
            Uue vinüülimängija + helipea soetamisel kipub üldjuhul poes helipea hind olema ca viiendik vinüülimängija hinnast:

Loomulikult ei keela ma 300 € grammeri külge keerata 600 € helipead, kuid kas on sellel sügavat mõtet, eriti, kui tegu kaasaegse grammeriga. Hästihoitud/taastatud vintage hi-end grammer, mis (ebays)t 300-ga ostetud, on hoopis teine teema.
            Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Esmalt postitatud ottok poolt Vaata postitust
              Et kui plaadimängija on nt 300€ siis helipea ei tohi olla üle 60€ ???
              Ja kui helipea on 600€ siis plaadimängija PEAB olema 3000€ ?
              Miskipärast mul on kujunenud arvamus, et kui grammofoni hinnast 80% moodustab helipea+käpp, siis alles hakatakse jõudma sinna õigesse sektorisse ja tasakaalu.
              Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Minul on jõudude vahekord umbkaudu järgmine:
                Helipea - 25%
                Käpp - 30%
                Laud - 45%
                GU50 seisukohta pean siiski vääraks.
                "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Sonic, nüüd lähevad meie arvamused lahku, pigem nõustun GU arvamusega
                  Markt, vabandust kui kontekstist rebisin sõnu ja kujundasin need norivalt sobivaks

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
                    Minul on jõudude vahekord umbkaudu järgmine:
                    Helipea - 25%
                    Käpp - 30%
                    Laud - 45%
                    GU50 seisukohta pean siiski vääraks.
                    Jätkuvalt võiks sa ka vahel oma seisukohti põhjendada.

Lauast rohkem mõjutab soundi ka see matt mis plaadi all on.
                    Helipea on see mis teeb soundi ülejäänud fine tuning, on ka minu suhtumine, loomulikult on ka täppishäälestus ja sobitus omal kohal, sobitus eriti pea ja käpa vahel.

Comment

Mina panin AT-120PL mängijale külge AT-150MLX pea ja tulemus oli väga hea, modimist tahab ainult kaabeldus - sisemine eelvõimendi välja lõigata. Nüüdseks on mul juba teine mängija, mis ootab seda 150MLX pead, uueks mängijaks on ReVox B795, mis ilmsel Sonicu reeglite järgi ei lähe kah kuidagi.

Comment

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
                        Jätkuvalt võiks sa ka vahel oma seisukohti põhjendada.
                        Minu arvates on igati õige komplekteerda Michell Orbe SE mängija SME IV käpaga. Kui sa leiad, et see on vale, siis palun põhjenda.
                        "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Miks mitte SME V?
                          52 27 316 Risto
                          teknootik@gmail.com
                          Tallinna südalinn Foorumi keskus Narva mnt 5 / Tallinna Viru Keskuse OMNIVA

Comment

Esmalt postitatud basic poolt Vaata postitust
                            Miks mitte SME V?
                            Muidugi võib ka SME V-ga, aga minu arvates väärib SME V juba paremat lauda, näiteks SME Model 20.
                            Aga kui nüüd järgida GU50 soovitust, et laud moodustab ainult 20% grammofoni hinnast, siis millist käppa soovitate kasutada? Ka SME V jääks ilmselgelt liiga lahjaks, sest ta on Orbega samast hinnaklassist.

viimati muutis kasutaja Sonic; 15 m 2016, 10:31.

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
                              Minu arvates on igati õige komplekteerda Michell Orbe SE mängija SME IV käpaga. Kui sa leiad, et see on vale, siis palun põhjenda.
                              Noh ma palusin sul ka põhjendada aga sina jätkuvalt suudad avaldada ainult arvamust ja mingisugusest põhjendusest pole kunagi haisugi.
                              Minu põhjendus on see et olenevalt helipeast ei pea seal sme IV käpp olema. Mis muutused siis helis kaasnevad laua vahetusega ?

Comment

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
                                Minu põhjendus on see et olenevalt helipeast ei pea seal sme IV käpp olema.
                                Helipea on mul Transfiguration Phoenix. http://www.elusivedisc.com/TRANSFIGU...tinfo/TRANPHX/
                                Milline käpp mul siis peaks olema sinu arvates?
                                Ja veel, ma ei leia, et ma peaks oma valikuid kellelegi põhjendama hakkama. Kui sa leiad aga, et minu valik on vale, siis põhjenda ise, miks.
                                Niipalju võin lisada, et ühel High-End Showl oli Michell Orbe SE täpselt samas komplektatsioonis nagu minu oma.
                                viimati muutis kasutaja Sonic; 15 m 2016, 11:42.

Comment

Working...
                                X