Teade

Collapse
No announcement yet.

38 kiirus lintmakil, kuidas saavutada?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

38 kiirus lintmakil, kuidas saavutada?

Mul vedeleb vanu lintmakke mõtlesin, et mõnele võiks külge pookida 38 kiiruse- makiks kasutaks Majak 203. Kas peaks treima uue ülekande mootori kälge ja kui palju oleks selle läbimõõt.

Kas tavaksutuses sellise kiirusega tol ajal makke müüdi?

Vs: 38 kiirus lintmakil, kuidas saavutada?

Kuulsal MAG-8 -l pandi toonvõllile sõbililu mõõduga jämedam puks otsa.

Comment

Ehhhhhh....
      Küsimus - mis Sa selle kiirusega peale hakkad. Oma bändiga stuudiosalvestisi tegema. Raamatu ostsid ära ?

Mida mina teeks kui just TINGIMATA Majak 203-e vaja tuunida on. Otsiks kuskilt sagedusmuundi. Mootorile 100Hz peale ja...
      Või otsiks mootori 2800 p/m. Või treiks hooratta 2x väiksemaks või....
      Tegelikult ikka nii lihtsalt ei saa. Lapsepõlves tegin Astra 207-le kiiruse 19 sedasi, et ajasin toonvõlli otsa piisava koguse isoleerlinti Töötas. Peaks ka Majaki puhul töötama.

Edit: Ära siis unusta korrektsioonvõimendeid ringi ehitada.
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Sagedusmuundurit sul tõenäoliselt ei ole aga põhimõtteliselt võid siinusgeneraatorit ja (translatsiooni)võimendit kasutada, kui see mõte meeldib.
        Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
          Raamatu ostsid ära ?

Comment

Esmalt postitatud roosakummik poolt Vaata postitust
            Mul vedeleb vanu lintmakke mõtlesin, et mõnele võiks külge pookida 38 kiiruse- makiks kasutaks Majak 203
            Fanastiline idee!

Nu ma ei tea kas peaks toonvõllide jm kahtlasega jamama. Ma teeks järgnevalt: sätid Majak 203 vasakpoolse hõbedase kangi 19 peale, aga mitte ei kasuta 220v nagu tavaliselt, vaid kasutad autotrafot 220v - 440v, loogiline et ka kiirus 19 muutub nüüd 38. Voila!

korrektsiooonvõim.. ma ei tea kas on mõtet seda torkida, kasuta olemasolevaid tämbrinuppe, keerad kõrgeid nati alla

edit: Sa pead ikka selle raamatu ostma, tundub et pääsu pole. Tundub et mu 440v teooria oli läbimõtlemata ja füüsikaseadusi pisut eirav.

!! ära jumala pärast vaest Majakki 440v ühenda !!
            viimati muutis kasutaja vxx; 01 March 2013, 15:54.

Comment

Esmalt postitatud vxx poolt Vaata postitust
              Fanastilne idee!

Nu ma ei tea kas peaks toonvõllide jm kahtlasega jamama. Ma teeks järgnevalt: sätid Majak 203 vasakpoolse hõbedase kangi 19 peale, aga mitte ei kasuta 220v nagu tavaliselt, vaid kasutad autotrafot 200v - 440v, loogiline et ka kiirus 19 muutub nüüd 38. Voila!

korrektsiooonvõim.. ma ei tea kas on mõtet seda torkida, kasuta olemasolevaid tämbrinuppe, keerad kõrgeid nati alla
              Tehnikafoorumis nii totra ja lausohtliku kommi avaldamine peaks trahvi alla käima. Ainult alalisvoolumootor hakkab kiiremini käima, kui pinget tõsta! Kaua käib, sõltub asjaoludest. Asünkroonmootor ei tõsta pingega koos mitte kiirust, vaid võimalust tossu väljastada ja kasutuskõlbmatuks muutuda. Katsugem ikka reaalsuses&füüsika&elektrotehnika reeglites püsida: need on u. 200 aastat vanad ja ei muutu.

Comment

Mul vedeleb vanu lintmakke mõtlesin, et mõnele võiks külge pookida 38 kiiruse- makiks kasutaks Majak 203. Kas peaks treima uue ülekande mootori kälge ja kui palju oleks selle läbimõõt.

Kas tavaksutuses sellise kiirusega tol ajal makke müüdi?
                Võin sulle vastava mootori mis on 38-le tehtud müüa kui soovi on ja ise tuled järele. Aga selle isetegemise suhtes pead sa ikka väga palju veel õppima ja just seda osa mis makkidesse puutub ja see kehtib ka veel õige mitme teise mehe kohta. Aga kui tahad võid saada ka sellise mootori mis on 38/ 76 täitsa olemas ja tehase toode. Parem tee juba 76 peale! Muide selle pilt on ka siin foorumis olemas kui vaadata oskad aga jäägu see sulle kodutööks! Pole vaja midagi treida ja mõõte küsida. Tavakasutuses selle kiirusega polnud oli ainult profi makkidel ja näed isegi nii lihtsat asja tasuks lugeda mis süsteemid olid, siis ei tekiks veidraid küsimusi. Seda ma tean, et tahtmine pole tervisele kahjulik saamine ja tegemine on hoopis iseasi ja milleks üldse? Muide Majaki paneb ka ilma kiirust tõstmata helisema ja nii, et vähe pole ja võid uskuda, täiesti võimalik!

PS! Mida te siin kogu aeg plõksite, ikka raamat ja raamat. Tänapäeval loetakse ikka raha ja seda peab palju olema, et kui öösel uni pealt ära läheb siis on mida lugeda. Teadmisi ei loe enam keegi raamatutest lihtsam on foorumist küsida ja küll vastavad ja sellest pole midagi kui mõni vastaja on sama tark nagu lauajalg. Paljud ei oskagi enam raamatut lugeda, sest mõte ei tööta, seal peab ju mõtlema ka, mida loed.

to jeekim loomulikut ostis ära! Inteligentsed inimesed ikka ostavad raamatuid. Ostis hoopiski keegi teine..........
                viimati muutis kasutaja humax; 01 March 2013, 19:53.

Comment

sobitaks korraliku 3 faasilise mootori ja sagedusmuunduri, siis saaks potest keerata kasvõi nt.46,25 kui tarvis peaks minema...

Comment

Milleks ehitada peedist pesumasinat ? Ega ainult kiirus ei tee kvaliteeti. Kogu makk, mehhaanika ja muu, peab ju olema vastavalt projekteeritud, siis on asjal mõte. On ju praegu küllalt liikumas omaaegseid kvaliteetseid stuudiomakke, täitsa söödava hinnaga. Kasvõi selles portaalis, mille nime ei tohi nimetada . Oma tööga (kui see on muidugi) teenib sellise valmis riista hinna tunduvalt kiiremini kui veneaegset majakki aretades.

Comment

Jälle lõbus lugemine
                      To: mikumaku ja teised. Vaadake,kes on teema algataja. Hetkel on ta jälle targemaks saanud, et kiirus 38 on olemas.
                      To:humax . Majaki saab tõesti helisema, aga vahepeal tekib küsimus - milleks ? Sa pead samasse kesta uue maki ehitama.
                      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Vaata Lgp. roosakummik loe ja vaata pilte ja saad ehk mingisugusegi ettekujutuse maki ehitusest ja sellise maki mille kvaliteet oli väga kõrgel tasemel. Ehk oled lugenud ehk mitte, aga saad mingigi ettekujutse makist kui sellisest tõsisest pillist.Pillid mis tehti kodukasutuseks ja mängivad veel tänapäevalgi ja seda 46 aastat hiljem oma sünnist ja polnudki 38 kiirusega ja rõhk oli pandud kogu mehhaanika ehitusele ja mitte kiirusele.

viimati muutis kasutaja humax; 01 March 2013, 20:20.

Comment

Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
                          Ostis hoopiski keegi teine..........
                          Ei tohi niiviisi! Kummik pidi selle saama! Tasuta! Pealemaksmisega!
                          Kohe saabub uus teema helipeast. Sellest seal taga, vasakul. Mis siis teha?

Click image for larger version

Name:	Mitte tasuta.jpg
Views:	1
Size:	102,6 KB
ID:	867291

Comment

Peale 38 on olemas siis ka kiirus 76- läheb veel paremaks. Ühele elfale panin külge mootori küljes oleva 19 kiiruse hooratta ja oligi 9 kiirusest saanud 19.
                            Elektrooniliselt ei hakkaks torkima. Jalgratas töötab ka mehaaniliselt käikudega. Pole seal mingeid muundureid... vahel.
                            Oleks vaja lihtsalt teada võlli läbimõõtu ja siis see külge instaleerida. Kes ütles, et ma kvaliteeti otsin- ma tahan vaid kiirust saavutada.
                            Katse eksitusega saab ka aga läheb aega.

Comment

Re: Vs: 38 kiirus lintmakil, kuidas saavutada?

.... Kes ütles, et ma kvaliteeti otsin- ma tahan vaid kiirust saavutada. ...
                              Noh, siis võib ju kerimisrežiimi kasutada..

Comment

Working...
                              X