Teade

Collapse
No announcement yet.

Milline vene võimendi?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
    Mina pole mitte kunagi pidanud S- 90 neid kõlariteks ja mingist kvaliteedist pole mõtet unistada, ega seda võrrelda või enam sellest rääkida, sest seda lihtsalt pole. Isegi siis mitte, kui nad tootmisse tulid ja müüki ilmusid! Isegi selle kaugel üleeilsel päeval oli venelastel ikka kõlari moodi asju ka müügis ja kui veel tänapäeval siin neid võrdlusse tuuakse ja oma tunnetest räägitakse siis on teil, kulla mehed veel arenguruumi väga palju. Muidugi on see arengu ja maitse asi ja maitse üle ei vaielda vaid lausa kakeldakse ja andke minna oma kalliste S- 90 nendadega, aga vanniahju kütteks kastid kõlbavad küll!
    Seda sa võid teha ja teised targad siin foorumis samuti, aga minu rahakott aastal 89 paremat ei võimaldanud ja kõik Nõukavõimud sai ka järelmaksuga ostetud!

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
    Minu arust on teda raske üldse läbi lasta - kannatab päris madalaid koormuseid (2oomi on juba turvaline) ja kaitse rakendub ka siis kui moonutused jõuavad umbes protsendi kanti, ka sisendisse sattunud alalisvool rakendab kaitsemooduli koheselt.

Jutt XA-950'st.
    Noored oskavad kõike.
    viimati muutis kasutaja Scott; 28 m 2013, 03:30. Põhjus: kokku
    www.automobilia.ee

Comment

Vs: Võmendi.

Esmalt postitatud Rom poolt Vaata postitust
      Kusjuures umbes sellist küsimust ma aimasingi
      Tüüpskeemid tüüpskeemideks, ma ei ole kõige parem suuvooder, aga näiteks mõndasi elemente (näiteks võtame transistor) annab panna skeemis mitmeti tööle ja sellest võib tuntavalt skeemi käitumine muutuda + veel kuhjaga njuansse on alati mängus ja seega variatsioone võib näilikult sarnaste tüüpskeemide puhul olla miljon ja üldistused on siin kohatud IMO. Algajad ehitavad datasheedi järgi kivi võime, aga asjatundja oskab samast kivist tublisti parema tulemuse kätte saada, kuigi tüüpskeem sama on lõpptulemused siiski erineda.
      No nii loll ma kah pole, et seda mitte taibata. selles on Sul õigus. Loogiline, et iga konkreetne transitor tahab oma režiimi.
      Midagi põhimõtteliselt erinevat aga ei ole. Nüansid käivad iga konkreetse skeemi juurde.
      Kivivõimudega on pigem sedasi, kas töötab õiges režiimis, või ei tööta üldse. Kunagi ajasin teleka kaadrikivi helivõimuna tööle. töötas isegi.
      Ka loogikakividel (k155 la3) helivõimu ehitanud. Pingestabilisaatorid (78xx) on veel proovimata).
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
        Kivivõimudega on pigem sedasi, kas töötab õiges režiimis, või ei tööta üldse.

Nagu oma vanaemaga vaidleks...
        viimati muutis kasutaja Rom; 27 m 2013, 22:23.

Comment

Esmalt postitatud alfons poolt
          Noored oskavad kõike.
          Jah, neid me üle ei trumpa .
          Mulle meenus kuidas XA saada põlvili. Selleks tuleb kõlarijuhtme "maa" panna nii halvasti kruvi alla et juhtme karvad puutuvad vastu korpuse plekki. See talle ei meeldi ja kuna võimusuvõimu toitepinged on +-60V, pole tulemust raske ennustada. Endal pole nii juhtunud kuid tuttaval tuli selline asi ette - kuid ta otsutas kohe igaks juhuks juhtme seinast võtta ja mind kutsuda. Võttis ikka natuke aega et asjast läbi apsata . Juhtme karval oli lausa säde vahel kui tagaküljel liigutama sai hakatud. Võim muidugi jäi ellu täiesti. Aga oli aru saada et pikem meelitamine oleks halvasti lõppenud.
          Edit: või tulenedes Romi järgnevast postist - oli ikka "pluss" vastu korpust. Ei pruugi õieti mäletada. Praegu testriga mõõtes oli küll sisendite, korpuse ja "miinuse" vahel selge null oomi.

Vabandust OT pärast.
          viimati muutis kasutaja OSX; 27 m 2013, 21:34. Põhjus: täiendus
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

Comment

Väljundi "miinust" vastu korpust see võim iseenesest ei karda, aga nendel kolme kõlari väljundiga Yamahadel on üks eripära, nimelt väljundid B ja C on lahendatud selliselt, et kaks paari madala oomilist kõlarit annab ühendada järjestikku ja selle tagajärjel ühel väljund klemmil "miinus" on tegelikult võimu nn "pluss" väljund. Lihtsalt targutasin

Comment

Vs: Milline vene võimendi?

vuss ise ei leia ka enam seda üles, aga mingi 70ndate võimendi oli Brigi moodi. Lähedasim välimuselt mis leidsin oli hoopis Marantz aga ka see polnud see. Amfiton002e saund mulle täitsa meeldis, mingi kord sattus tühijooksu vool 100mA kanti siis tundus saund veel mahedam.
              Maailm oleks puhas ja süüta
              kui poleks õllejogurtit
              - Õ.Õ.

Comment

Working...
              X