Teade

Collapse
No announcement yet.

Kasutatud vinüülplaatide seisukord

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kasutatud vinüülplaatide seisukord

Õhtust.

Mõtlesin, et võiks arutleda vinüülplaatide seisukorra hindamiskriteeriumite üle, kes kuidas plaate ostes seisukorda hindab ning ka selle üle, missuguses seisukorras plaadid on melomaanile veel aksepteeritava kvaliteediga.

Ise ostan suhteliselt palju kasutatud plaate ning jälgin peamiselt sügavate kriimude puudumist ning plaadi sära. Mõnikord juhtub kätte küll mõni huvitav plaat, kuid katkise või kulunud nõelaga on vaod tuhmiks kuulatud, mis oletatavasti põhjustab vist moonutusi kõrgemas sagedusribas ning kindlasti suurenenud taustamüra. Sügavad kriimud ei tee samuti midagi head helipeale. Küünega katsudes on enamasti tunda, kas kriim on sügav või pinnapealne, loomulikult ostaks võimalusel ainult "Mint" seisukorras plaate.

Kahjuks puudub mul plaadipuhastusmasin, mis kindlasti muudaks nii mõnegi halvas seisukorras tunduva ja nikotiinikihiga kaetud plaadi täiesti kuulatavaks.

Küsiks siis ka teiste vinüülihuviliste arvamusi ja kogemusi selles vallas. Eriti pakub huvi, misssugune on kõige madalam aktsepteeritav plaadi seisukord. Viimase puhul paluks jääda siiski helikvaliteedi, mitte harulduse juurde.

Vs: Kasutatud vinüülplaatide seisukord

Olen ka ise vinüülplaatide koguja.Raske paika panna neid kriteeriume,mille puhul osta või mitte.Enamasti otsustab ikka visuaalne otsustus.Plaadipuhastusmasin ei aita,kui on plaati käiatud mingil nõukaaegsel plaadifreesil (nt.Akords ja teised sama taolised).Ise ostan ainult kvaliteetseid plaate Ja mehe käest kes tagab nende kvaliteedi.Edu!

Comment

Ma selle plaadipuhastusmasinaga puhastamise all mõtlesin rohkem seda nikotiinikihti ja tolmu koos sõrmejälgedega

Comment

Sonic peseb plaate- soovitan!

Comment

Rockroadis saab ka pesta.

Comment

Ise mõtlen ka sel teemal, aga vanade vinüülide puhul vast tavaline, kui juhtub just mitte kõige paremas seisukorras plaat. Aga just tekkis küsimus haruldase plaadi kohta, sest õnnestus saada maailma (Eesti?) mastaabis haruldane plaat, mida väidetavalt tehti alla tuhande. Muidu ilus ja kirju küll, päris vinüül ei paista ka olevat, pigem mingi plast, natuke raskem ja jäigem. ..jah, saadi ka autogrammid peale, siis hea meel omaarust, haruldane plaat ja veel haruldasem autogrammidega. Aga just siis kui hakkasin kileümbrikust välja tõmbama hakkas kiivalt murphi seadus tegutsema, mille pärast nii raske plaat käest libises ja CD-plaatide peale kukkus, mis jättis mõned täkked plaadile, kui jälgida. Muidu hiljem proovides kordama ega üle hüppama ei hakanud. Ja eks see plaat ole ka rohkem nagu suveniiriks, pikas perspektiivis pole mõtet kuulata. Aga siiski, kui palju võib siis selline täke kolleksionääride seas hinda alla lasta võrreldes vigastamatta plaadiga?
            Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Mina olen ostnud plaate, millel mõni kriim siiski on. Kuid tavaliselt ma katsun küünega, ega pole sügavaid kriime. Pinnapealsed kahjustused eriti hüppamist ega kordamajäämist pole põhjustanud ning pole ka üldjuhul eriti kuuldavad olnud. Sellepärast ei ole ma väikestest kriimudest eriti suurt numbrit teinud. Halvem on lugu siis, kui katsudes on kriim karvane, siis pole mõtet plaati võtta.

Aga arutlegem aktiivsemalt

Comment

Ma pole küll melomaan, ja plaate ka ei kogu. Aga kui ostan, siis internetist ja seal ei saa midagi näpuga katsuda. On nagu on.
                Siiani on kõige häirivamaks osutunud "tuhmid plaadid". Pealtnäha pole häda midagi, kriiimusid justkui polekski. Aga kõrgete sageduste asemel on mingi moonutatud prõgin ainult, või teisisõnu - sound tundub "määrdunud".
                Siiani olen seda üldise kulumise kaela ajanud. Näiteks et kõrgete sageduste peenikesed õnarused on laiaks ja koledaks hõõrutud.
                Kas plaadipuhastus aitab selliste plaatidega, pole veel selgitanud.

Comment

Ma pole ka eriti koguja,aga kui meeldib -ostan.Hiljuti pidin ostma terve "kogu".selle hunniku sees oli ka üks nö.haruldus (1964).Minu jaoks mitte,aga keegi tuttav pakkus juba ulme hinda.
                  Tean,et väga head-korralikud LP-d maksavad 25-40€.Aga pole mõttes olnud nende pealt teenida.Otsustasin panna seisma-las laagerdub.Kui tekib mõte/vajadus müüa on mul kohe ostja olemas.See H...a pakkus 4*hinda! Vabandage,aga nendest inimestest mina aru ei saa.Mina küll ei ostaks,isegi kui raha oleks kergelt võtta.

Comment

Esmalt postitatud TeeTL poolt Vaata postitust
                    Siiani on kõige häirivamaks osutunud "tuhmid plaadid". Pealtnäha pole häda midagi, kriiimusid justkui polekski. Aga kõrgete sageduste asemel on mingi moonutatud prõgin ainult, või teisisõnu - sound tundub "määrdunud".
                    Siiani olen seda üldise kulumise kaela ajanud. Näiteks et kõrgete sageduste peenikesed õnarused on laiaks ja koledaks hõõrutud.
                    Kas plaadipuhastus aitab selliste plaatidega, pole veel selgitanud.

Äkki need on halvasti masterdatud vms? ise olen ka uusi vinüüli soetanud näiteks The XX ja uue White Lies-i vinüülidel ple üldse kõrgeid,samas vanadel 70-80.a. plaatidel kõrgsagedused hästi kuulda ja ple tuhmid.

Comment

Working...
                    X