Teade

Collapse
No announcement yet.

Olimp 004 taasesituskanal uriseb

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Olimp 004 taasesituskanal uriseb

Hommik!
    Tähendab, stereos on olukord ikka endine? Muide, mis helipea seal on? (Kirjutasid, et katsetasid 081-ga.)
    Kas on võimalik, et ikkagi kabla püüab müra? Kui helipea asemele kabla otstesse takistid paned?

Comment

Stereos on jah endine, müra läks vastandfaasi, ehk tähendab, et indutseeritakse pea mähises.
      Kui kabla püüaks, oleks müra samasse faasi jäänud.
      Sees on 060.
      Mul on siin võtta veel 080 , ja 4Y (vene u) ja 041.
      Kõigil ees 6B24
      Ja mingid Majaki omad kah 6D24H (ilma lõputa)
      330 oomiste takistitega on vaikus.

Salvestasin oma 005ga täisnivoo. Panin lindi 004 peale, mõõtsin B3-38ga. sain signaali - müra suhteks 56dB (ühtegi filtrit vahel polnud). Kasutusjuhend lubab -60.
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Vastik, vastik, vastik!
        Deklareeritud on VÄHEMALT -60 dB!
        Ei saa ju olla, et helipea ongi algusest peale mürisenud. Põhimõtteliselt saab helipea aja jooksul rikneda, mul on juhuseid olnud. See imepeenike mähisetraat on lihtsalt karbis seismisega küll katkenud, küll südamikuga ühendusse läinud, küll lühiskeerde tekitanud. Aga et ka asenduspea samamoodi käitub, siis vist helipead süüdistada ei saa. Ja ilmselt ka järgmist asenduspead mitte.
        Vastik, vastik, vastik!
        Viimane meeleheitlik mõte: äkki ongi viga helipea välises varjestuses? Kui varje küljest vedada eraldi juhe samasse punkti, kuhu signaalikabla varje on maandatud?

Comment

No asenduspead ma kohtkindlalt ei monteerinud. nüüd teen selle kah ära.
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
            No asenduspead ma kohtkindlalt ei monteerinud. nüüd teen selle kah ära.
            Sama. Kusjuures mul on pea lahti hetkel ja varje sees liigutades muutub urina intensiivsus.

Ja avastasin veel ühe asja. 041 lõpuga pea on KATKESTUSES (üks kanal)
            MORAAl: Kui hakkate helipead ostma, mõõtke vähemalt testriga üle. Heas usus ostsin, müüja väitis, et korra proovitud, sestap joodetud. Pea ilus, välimuselt uus (kulumata).

Comment

Ja avastasin veel ühe asja. 041 lõpuga pea on KATKESTUSES (üks kanal)
              MORAAl: Kui hakkate helipead ostma, mõõtke vähemalt testriga üle. Heas usus ostsin, müüja väitis, et korra proovitud, sestap joodetud. Pea ilus, välimuselt uus (kulumata).
              Ma ju reagin, koolevad nagu kärbsed sügisel.

Lappan praegu Vene foorumit, siiani pole veel midagi leidnud. Ainult -60 dB kohta käib üksmeelne naer. Äkki polegi see makk -56-st vaiksem kunagi olnud? Ja vaiksem isend on lihtsalt joppamise küsimus.
              Kui lineaarväljundis võrrelda täisnivoo pinge väärtust (ma mõtlen mitte lindi pealt) ja seda võrgumüra, kas siis ongi -56? Või on see -56 lindi täisnivoo ja pausi suhe?

Kui veel katsetada, mis saab siis, kui helipea korpus ekraanist isoleerida? Mingi isoleerpael ümber tõmmata?

Comment

see -56 on täisnivoo ja pausi suhe . Lindikohin on umbes samas suurusjärgus. Et sedasi mõõta, pean tegema parema lindiga.
                Jätan vähemkulumata 081 asemele. Häälestan pea hetkel ära.
                Ja mürataseme mõõtmisele käib ette ametlikult ju filter kah lõikesagedusega ca 500 Hz

Comment

Ma mõtlesin müra ilma lindita. Aga olgu peale.

Näe, siin Yurchikul täpselt sama probleem (teema lk15).

Comment

Kurat, asi sõltub helipeast ja oioi kui palju !
                    Panin 080 helipea. Asi TUNDUVALT vaiksem !
                    Kusjuures nali selles, et kui see plekkvarje ette lükata hakkab kõvemini mürisema.

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt
                      Kusjuures nali selles, et kui see plekkvarje ette lükata hakkab kõvemini mürisema.
                      Äkki tuleks varje demagneetida? Hästi ei usu, et pea niisama müriseb...
                      Teine asi, et kui sisendaste on lahendatud eralduskondekata võib ka sellest pea magneetuda ja see lisab müra.
                      Kunagi oli mingi jutt "Radio" ajakirjas, taasesitusvõimendi kondekaga vs. ilma. Täpsemalt küll ei mäleta..

edit: originaalis on siiski eralduskondekaga.
                      Aga palju huvitavat infot: http://www.vegalab.ru/forum/showthre...087;-005/page2
                      viimati muutis kasutaja sebastian; 23 m 2013, 13:53.

Comment

Esmalt postitatud sebastian poolt Vaata postitust
                        Äkki tuleks varje demagneetida? ....
                        Ohhh...eraldi või ? Ma ei mäleta mitu korda ma olen sellest plekitükist üle käinud.
                        Aga see foon on ikkagi vaiksem kui enne.
                        Pead varje sees liigutades leidsin koha, kus fooni polegi ...aga pea kurask ei puutu vastu linti.
                        Kui hea peab see demagnetiseerija olema ???
                        Igatahes see isetehtud tõmbab kruvikeeraja ikka kuramuse kõvasti külge kinni.
                        Lindid teeb ka tühjaks.

Esmalt postitatud sebastian poolt Vaata postitust
                        ...
                        Kunagi oli mingi jutt "Radio" ajakirjas, taasesitusvõimendi kondekaga vs. ilma. Täpsemalt küll ei mäleta..
                        ..
                        See eralduskonde puudumine on suures osas enesepettus. Kolib lihtsalt enamikel juhtudel pea ja maa vahele.

Comment

Kui hea peab see demagnetiseerija olema ???
                          Igatahes see isetehtud tõmbab kruvikeeraja ikka kuramuse kõvasti külge kinni.
                          Lindid teeb ka tühjaks.
                          Kui suudab keskmist kruvikeerajat demagneetida (ja ka linti), on riista võimsus piisav. Miskipärast arvan, et magneetunud ekraan ei saa seda põhjustada - see oleks ju püsimagnet, mitte 50 Hz vahelduvväli. Aga kui ekraani "luuk" vibreerib, on ta justkui signaaliallikas, mida lähemal helipeale, seda tugevam signaal. Aga miks, põrgu pärast, peaks ta vibreerima? Ajud lähevad varsti kärssama.
                          Kui helipea vahetus enam-vähem rahuldab, jätagi asi sinnapaika. Aga kui viitsid veel jännata, pane pulli pärast ossi ots ekraanile ja ossi maa helipeast mineva kabla maandusotsale plaadil. Äkki õnnestub allikas leida? No peab ju mingi võimas 50 Hz kiirgaja olema. Kui oss peaks midagi koledat näitama, siis ma katsetaks veel nii äraspidiselt: paneks signaalikabla suka ekraani külge ja laseks teise suka otsa plaadi pealt lahti. Mõte selles, et maandaks suka häire tekkimise kohas.
                          Mh? Ah?

Comment

Meenutab natuke seda kuidas ma hiinlaste tehtud võimendi 100 Hz müra taga ajasin, pärast pikka maanduskontuuridega, toitejuhtmetega ja silu kondedega jamamist tuli lihtsal trafo toroidide vastu (kaks tükki, vastupidiste puisteväljadega üksteise peal) vahetada ja oli vaikkus majas.

Üks asi veel, kui vaatad müra FTT analüsaatoriga ja seal on 100 Hz müra ning 50 Hz ei ole või on tuntavalt vähem kui 100, siis on müra trafo või mootori puiste magnetväljast. Kui 50 Hz on prevaleeriv, siis võib olla maanduse jama või mingi muu mitte magneetiline.
                            viimati muutis kasutaja moi; 24 m 2013, 13:25.

Comment

Working...
                            X