Teade

Collapse
No announcement yet.

Eesti helikasseti uus tulemine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Eesti helikasseti uus tulemine

Esmalt postitatud wigo poolt Vaata postitust
    Minu jaoks teema lõppenud.Isiku jutust tuli välja ,et enamus asju on võetud ümber cd pealt.No comments.
    Ümber võetud sangaga ??
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Vs: Ümber võetud sangaga ??

Ühe küsimärgi võiks siit ringi tõsta teema pealkirja lõppu.
      "Dreams are nothing more than wishes
      and a wish is just a dream you wish to come true."

Comment

Esmalt postitatud Yxz poolt Vaata postitust
        Ühe küsimärgi võiks siit ringi tõsta teema pealkirja lõppu.
        Aga see oleks väga õige-kuidas saab pealkirja muuta.

Comment

Esmalt postitatud wigo poolt Vaata postitust
          Aga see oleks väga õige-kuidas saab pealkirja muuta.
          Juba tehti.

Comment

Kas selline kassett pakuks kellelegi huvi?

SUE DARLING "A compilation of estonian underground"
            Esitajad:
            1983
            Röövel Ööbik
            Suck & Blow
            Öäk
            Morning Rise
            Weissernegger
            Afternooning Plague Family
            F.M. Violet
            St. Antonys Trucking Co.
            Dallas
            Claymakers
            Alberts
            Normaalne Seltskond

1993 Sally Cinnamon Music Ltd.
            "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Trash, muidugi tere tulemast foorumisse.

Esmalt postitatud Trash poolt Vaata postitust
              Esimeste TCD reliiside puhul on kvaliteet kehvem, sai need ükshaaval lindistatud tavalise keldrist taas päevavbalgele toodud sangaga ning kasutasin toorikutena läbimüümata partiisid vanadest salvestisega helikassettidest. Undergroundi värk, ei häbenenud. --- olen ükshaaval käsitsi kopeerinud mind rahuldavat kvaliteeti pakkuva selleks puhuks muretsetud Aiwa sangaga või Technicsi dekiga.
              Kahjuks saab nentida vaid et see "undergroundi värk" kahjuks jätkub täiel rindel edasi. Võibolla oleks aeg hakata häbenema? See pole mõeldud lihtviisil vastikusena, vaid et suund oleks lisaks võibolla huvitavatele väljaannetele ka kvaliteedil.

...Ja mina siin unistan et keegi lisaks ka DSD salvestise teeks - vabandust väga aga ma olen vist päris loll ...
              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
              Konfutsius

Comment

Taipasin, et olen siiani patuelu elanud ning Moosese poolt rahvani toodud kümnest salvestusseadusest üheksat rängalt rikkunud. Vähemalt maki helipead puhastasin. Kasutasin selleks abikaasa kõige hinnalisemat lõhnaõli. Igaljuhul kahetsen ning asetan lootuse teie pikale meelele ja leplikule loomule. Meeleparandustee alguses otsustasin, et kui CD-lt kassetile lindistamine on halb, siis on mul võimalik valida samuti hea vahel. Nimelt on mu sangal olemas ka usb ning tulevikus lindistan kassetid mälupulgal olevatelt mp3-delt. Rahu majas, meel hea. Samuti tegin oma senise rumaluse demonstreerimiseks ühe eneseiroonilise meemi:

Ei hakka pärima, et kuidas ma neid kassette salvestama peaks (aga muidugi ei pigista silmi kinni kui ekraanilt õpetustekstid vastu kumavad), ei luba seda hetkel rahakott ega rahakotil istuv abikaasa, aga mind huvitab, et kas eestis hetkel üldse on kohta kus kassette tiražeerida saab? Kas on keegi kellel võimalusi ja aega sellega tegeleda? Veel paar aastat tagasi Baltic Disci Leedu kontor olevat tegelenud, hind oli vist (karp+kassett+salvestis) sinna euro kanti ning miinimum 100 tk, aga nemad lõpetasid. Kas on keegi isik/firma jäänud? Ma ise nõrk hing, võin kergesti seniste amoraalsete eluviiside juurde tagasi naasta, kuid mitmed on minult sedalaadi teenust küsimas käinud ning suunaksin nad siis pigem kellegi poole, kes neid väärilise kvaliteediga kostitada oskab.

Tänan!
                viimati muutis kasutaja Trash; 01 November 2013, 08:26. Põhjus: gram

Comment

Mulle meeldib kui inimesel on eneseirooniat, vastulause tegi hommiku päris lõbusaks.
                  Kõrvaltjälgijana tundub et nüüd on uue foorumi liikme nn. klassikalised ristsed kätte saadud ja võib edaspidi foorumis rahulikumalt edasi figureerida.

Teema koha isiklikult kahtlen üleüldiselt sanga maki võimekustes ja mp3 (mis on mp3 kvaliteet?) st kasseti peale on tõenäoliselt kehvem lahendus kui cd pealt, kui just mp3 pole teil toorfail. Arvutiga bändi lindistades oleks võinud wav formaati kasutada, oleks kadusi vähem. Parandage kui eksin.
                  Arvutifoorum Vista

Comment

Esmalt postitatud Trash poolt Vaata postitust
                    ...tulevikus lindistan kassetid mälupulgal olevatelt mp3-delt. ...
                    Palun ära seda tee !!!!!! Vähemalt mitte sangaga.
                    Enam-vähem normaalseid kassetikaid saab ju võileivahinnaga.
                    Ennem juba CD kui cd ikka on wav failidest,. mitte mp3 tehtud. Kui eesmärk polegi just efektiahel mp3-automaatne nivooregulaator ,püsimagnet kustutuspea,alaliseelmagneetimine , kassett.Click image for larger version

Name:	icon_mrgreen.gif
Views:	1
Size:	608 Baiti
ID:	867600
                    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

No see mp3-e pealt võtmine oli samuti naljana mõeldud.

Saatsin lapsed lasteaeda ning leidsin täna hommikul väheke vaba aega, et teha pool tosinat ülesvõtet viimase paari aasta jooksul ilmunud eesti helikassettidest. Järsku mõnel teie hulgast põnev vaadata, et mis laadi asju kohalik underground üllitab. Tegu ei ole siis minu poolt reliisitud asjadega, kuid võin teile kinnitada, et peale paari eksemplari on nad kõik ketserlikult ebapühad ning saatana tööriistadega salvestatud.

Siin mõned välismaal ilmunud eesti artisti loominguga reliisid. Ülemisel fotol USA-s ilmunud Ratkilleri kassetid, alumisel Inglismaal reliisitud The Sinclair Sinclair, Portugalis tehtud Music For Your Plants ning Venemaal toodetud pungikassett Tartu poiste muusikaga.

Comment

Suupeale Trash just kukkunud pole ja vist ka peapeale mitte . Mul on tema iroonilist vastust lugedes hea meel - inimene vähemalt mõtleb natuke kaasa tehniise soorituse asjas.

Mis puutub tirazeerimisse siis mind huvitab kogu selle (alternatiivse) tegevuse juures... autoriõiguste teema. Iga tulevikku vaatav tirazeerija peaks sellele mõtlema isegi siis kui salvestab sangaga. Kas tiraazid on autoriõigustega kaitstud?
                        Oletame, nõustun tirazeerima, Trash suunab tellija minuni ja siis kui mingi 500tk on kenasti valmis välja saatmiseks, astuvad teised inimesed juurde ning oi pergele - mingi jama on!
                        Näiteks cdlahendused.ee on teinud asja tellijale väga selgeks, tellida saab vaid siis kui on esitatud EAÜ'le teatis ning nad on andnud loa millegi tirazeerimiseks. http://www.cdlahendused.ee/alamlink-2/ Millist teenust Trashi kliendid osta tahavad? Millistest ühikutest võib üldse olla jutt?

Olen olnud lausa palgaline helisalvestaja juba rublade ajal, ja muide isegi siin teemas mitte ainuke selline . See amet muutus kui alustati sotsiaalprojekti nimega EV, mille raames tuli välja et kunst ei kuulugi rahvale ning taoline tegevus tuli lõpetada. Seepärast mind see küsimus huvitabki.

Mis puutub saatana tööriistadesse... Etaloniks loeti duplikaatoreid, kuid nagu siin märgati, polegi nende sooritus teab mis hea (10kHz), seepärast pole üldse halb kui kasutatakse kasvõi Technicsi dekke. Aga sangad tuleks küll mängust välja jätta, nagu ka naise ülikallis lõhnavesi mis kleebib oma mõnusaid värvi- ja lõhnasubstantse kõigele millega kokku puutub .
                        Konfutsius

Comment

No tegelikult puhastan isopropüüliga, käin duplikaatori helipead üle umbes peale igat kahekümnendat salvestust, kuigi õpetatakse, et peaks peale igat kümnendat, aga tundub kuidagi liigse peenutsemisena see nii tihe puhastamine, seisa justkui pidevalt vatipulgake peos kõrval. Sama on demagnetiseerimisega, soovitatakse samuti iga kümne korra järel, aga teen seda korra enne uue tiraazi alustamist. Viimased minu puhul ju väikesed nagunii.

Autoriõigustega oleks ideaalis muidugi nii, et sina osutad vaid teenust ning ülejäänu on artisti kanda. Keegi ei keela ju analoogselt CD Lahenduste või suuremate plaaditootjatega küsida enne tööle hakkamist tõendit näha, EAÜ saadab selle meilile kui vaja. Enese reliiside puhul on lihtne, keegi ei ole EAÜ liige va. Rainer Jancis, kelle puhul maksin 40 (30 min. salvestist) kasseti pealt 20 eurot autoritasusid. Mina maksin, sest mina peale tegemise ka müüsin kassetti ja kassett kandis mu tibuleibeli märki. See tegelikult kukkus nii välja, et olin summa üle üllatunud, sest jutt EAÜ-ga oli jäänud kordi väiksema numbri peale, nende suust tuli alul, et võtame natukene nii moe pärast, ega need kassetid kedagi huvita ja teame küll Trash, et ajad eesti asja ja kõik on lahe. OK, ega virise, 20% maha ja ülejäänud raha sai ju artist nagu peabki. Seda peab muidugi uurima ja küsima, mul siiani EAÜ-ga head suhted olnud, nad isegi ei torgi tagant, kuigi ühe CDR reliisi puhul neile andmed laiskusest saatmata. Üldpildis muidugi nende sampo enam nii palju kuldmünte välja ei lase ja nad võivad siiani põranda all olevas/olnud kassetis näha uut pisikest tuluallikat. Pisikest, aga ikkagi. Üldiselt aga arvan, et see on kokkurääkimise küsimus ja selle kokkurääkimise peaks läbi viima tiraaži tellija.

Rääkisin hommikul plaadipoe Biit ja plaadifirma Pudrukuul ühe omaniku Madis Nestoriga ja nemad tellisid Mart Avi kassettide tiražeerimise (50 tk. ) Soomest, kus masteri tegemine maksis 10 ja salvestise ning karbiga kasseti omahind oli 1,5 eurot. Teoreetiliselt võiks sama hind olla siin, eeliseks kokkuhoid saatmiskuludelt ning suhtlusmugavus. Madis mainis samuti, et temalt olid lätlased uurinud tiražeerimisvõimalusi eestis, minult küsisid paar päeva tagasi leedukad. Ei oska öelda, et mis suurusjärgus tiraažidest juttu tehakse, kindel on aga see, et 500 ei tellita kunagi, kui just Metsatöll seda välisturu jaoks ei tee (Atso uuris mul paar kuud tagasi samuti kassetitegemise kohta) ja ilmselgelt sellise teenuse pakkumise peale oma tulevikku ehitada ei saa, kuid üht-teist on ju võimalik tasku pista kui aega käes ja masinad muidu toanurgas tolmu kogumas. Mingit uut kassettide õitseaega ei saabu, kuid kindla kvaliteediga teenusepakkuja võib meelitada ligi ka neid artiste kel kassetitegemine kunagi meeles pole mõlkunud. Eks see ole rohkem salvestaja entusiasmist, kui rahatähtedest kinni lõpuks. Ja kõige enam vast kindlast kassetitoorikute tarnijast.

Comment

Kisub offtopicuks aga kohe mitte ei saa küsimata jätta.
                            Teemaks autoriõigused.
                            Kui MINA teen ISE muusika, olles AUTOR ja ka ESITAJA ning EI KUULU rahakorjamisorganisatsiooni EAüüüü
                            Kas siis mul polegi õigust oma laule tiražeerida.
                            Krt, peaks ka pulli pärast kassette välja hakkama andma. Lood salvestan mp3 ja wma failidest.

Edit: aga teengi ära, kompileerin midagi kokku , aga salvestan otse 96kHz lõpptoodangust.

Comment

Eks ma pean mõtlema oma entusiasmi ulatuse ja "tolmukogujate" üle...

Aga martinj - miks mitte (ka) dvda ja/või scarletbook? Kui source on 96kHz siis ma mõtleks sellele küll.
                              Konfutsius

Comment

Niisuguste koguste puhul nagu "eesti kasseti taastulemise" puhul aimata ja näha võib, pole tiražeerimisest kui sellisest ju tegelikult midagi rääkida. On käsitöö ja kas teha seda nii või naa, kama kaks. See pole äri ja pole toodang ning seda ei valmistata vingujatele irisemiseks.:-P
                                Lubasin aasta algupoolel ka endale ühe väikese seeria tegemise lõbu. Täiesti labaselt, paljundades CD-lt kassettdekiga. See käis tõsi küll "kallihinnalise" 3-pealisega, mitte duubelsaastanaga. Kuna materjali oli kokku 42 min., sai valitud C90 toorik C20 või C30 asemele ja sama kraam läks täismahus mõlemale poolele. Mis tegi jändamisrõõmu erakordselt nauditavalt kahekordseks. Millele lisandus meeldiv teadmine, et sama kassett on hiljem omaniku poolt sihtotstarbeliselt mugavalt taaskasutatav.
                                kogu tiraaž
                                Etikettidega ei viitsinud vaeva näha, sellest on muidugi kahju, aga samas pole piinlik tunnistada, et Eaü jäi sellest nikerdamisest täiesti süüdimatult kõrvale, kuna CD pealt oli tasu viisakalt makstud niikuinii ja eks see kassett oli mõeldud rohkem meeneks kassetmakki mitteunustanud külastajatele plaadiesitluskontserdil, mitte avalikuks müügiks.
                                Järgmine plaat ja kassett tuleb kasvõi puhtalt eaü ignoreerimise nautimiseks 100% omalooming. No ja loodetavasti saavad ka toorik ning viimistlus tibakese filgraansemad ning "tiraaž" sellevõrra prestiižssemalt väiksem (lähtudes muidugi ennekõike eelmise partii "müüginumbritest" :P).

On olemas Eestis veel ka neid, kes saavad kassetipartii koos naha ja karvadega väljaandmisega hakkama. Vähemalt ühte meest Tlns ma tean. Võin privas kontakti anda. Aga ma kahtlen, kas tema juures 1,5€ per tükk hakkama saab. Võibolla kui asi ainult tooriku+salvestusega piirdub. Kirjad-sildid jäävad igaljuhul välja selles hinnakategoorias.
                                viimati muutis kasutaja TeeTL; 01 November 2013, 22:18.

Comment

Working...
                                X