On plaanis teha endale korralik plaadimängija koju ja Garrard 401 seisab juba aastaid kapis ootel. Kuigi on võimalus kasutada ka korrlikke firmatooteid, olen ikka otsutanud koju teha endale FULL-DIY süsteemi. Garrard on ikkagi testides isegi väga kallitele mängijatele konkurentsi pakkunud. Tahaks seda ka ise kogeda, kui see nii on. Natuke murelikuks teeb see, et paar Garrard omanikku Eestis on kurtnud, et MC helipea kaudu tuleb helisse läbi mehaanika müra või siis rulliku müra. Kuna Garrardi kasutavad edukalt väga paljud maailma audifiilid, siis loodan , et see probleem on seotud mehaanika ja käpa omavahelise akustilise silla problemaatikaga. Seda ehk annab parandada. Kuid meeleldi ootaks veel näpunäiteid, kui keegi sellest midagi teab. Rulliku ja plaaditaldriku laagripukse lasin hiljuti parendada.
Teade
Collapse
No announcement yet.
Kes omab Garrard 401 või 301 plaadimängijat?
Collapse
X
-
Kes omab Garrard 401 või 301 plaadimängijat?
Parem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
Õppige tundma helitasemete vahesid ja tehke valik parima helinaudingu , aga mitte odavaima hinna või suure hinnalanduse järgi !Sildid: Puudub
-
Vs: Kes omab Garrard 401 või 301 plaadimängijat?
Esmalt postitatud Altec poolt Vaata postitustNatuke murelikuks teeb see, et paar Garrard omanikku Eestis on kurtnud, et MC helipea kaudu tuleb helisse läbi mehaanika müra või siis rulliku müra. --- loodan , et see probleem on seotud mehaanika ja käpa omavahelise akustilise silla problemaatikaga.
Ma kunagi olen kakelnud ühe rullikutega masinaga (oli vist mingi Lenco), see küll polnud nagu 401 et veorullik oleks taldriku all horisontaalselt, minu uuritaval oli rullik vertikaalselt vastu plaaditaldrikut ning kiirusevahetus käis rulliku kauguse muutmise läbi plaaditaldriku suhtes. No ei suutnud leida ühtki lahendust et müra ei tekiks. Sai proovitud mitut erinevat rullikut, ühega oli isegi nii et kuna kumm oli ebaühtlase tihedusega siis viskas perioodilise "jõnksu" madalsagedusse sisse.
Kuid ilma mootorita oli kõik ok. St et lihtsalt ringi ajades ei olnud ülearuseid mürasid. Käis mõte ka läbi et otsiks pika rihma ja paneks mootori eraldi aga kui sai tuttava juures uuritud kuulatud Quartz otseveoga masinat, jätsin selle rihma kus see ja teist.
Otsisin kirjutamise kõrvalt koogelmoogelist selle Lenco lahenduse - praegu vaadates on muidugi kiiruse värk teravmeelselt lihtne, aga mitte kuulamiseks tehtud .
Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
-
Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitustVõibolla seletaksid lahti milles sinu meelest võiks see mehaanika ja käpa akustiline sild seisneda.viimati muutis kasutaja Altec; 10 m 2013, 13:06.Parem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
Õppige tundma helitasemete vahesid ja tehke valik parima helinaudingu , aga mitte odavaima hinna või suure hinnalanduse järgi !
Comment
-
Ma pakun et kui mehaanika tekitab vibratsioone ning plaaditaldriku mass ei suuda neid summutada, siis hakkab helipea neid mürasid nagunii "kuulma" ja tulemus on ka eraldiseisva käpaga nukker, sest helipea "kuuleb" liitsignaali.
Aga ma hakkasin mõtlema - nimetasid et MC peaga on mürad, kuid kas mürad võiksid olla kuuldavad ka MM peaga? Kui mitte siis on äkki tegemist hoopis elektriliste müradega ning kuna MC on madalama signaalitasemega, paistavad need kergesti välja. See võimalus on muidugi väike aga mitte võimatu.Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Comment
-
Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitustMa pakun et kui mehaanika tekitab vibratsioone ning plaaditaldriku mass ei suuda neid summutada, siis hakkab helipea neid mürasid nagunii "kuulma" ja tulemus on ka eraldiseisva käpaga nukker, sest helipea "kuuleb" liitsignaali.
Aga ma hakkasin mõtlema - nimetasid et MC peaga on mürad, kuid kas mürad võiksid olla kuuldavad ka MM peaga? Kui mitte siis on äkki tegemist hoopis elektriliste müradega ning kuna MC on madalama signaalitasemega, paistavad need kergesti välja. See võimalus on muidugi väike aga mitte võimatu.viimati muutis kasutaja Altec; 13 m 2013, 09:38.Parem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
Õppige tundma helitasemete vahesid ja tehke valik parima helinaudingu , aga mitte odavaima hinna või suure hinnalanduse järgi !
Comment
-
Siin sa paraku eksid - MC ei ole mitte 10x suurema väljundsignaaliga vaid reeglina just vastupidi. On muidugi erandeid, kuid need on umbes 2x nõrgemad kui MM parimal juhul. MM puhul on väljundis 3,5-5mV, MC puhul aga reeglina 0,3-0,5mV.Moving Coil (MC) cartridges
--The coils are tiny and made from very fine wire.Since the number of windings that can be supported in such armature is small, the output voltage level is correspondingly small. The resulting signal is only a few hundred microvolts, and thus more easily swamped by noise, induced hum, etc. Thus it is more challenging to design a preamplifier with the extremely low noise inputs needed for moving-coil cartridge, therefore a "step up transformer" is sometimes used instead.
However, there are available many "high output" moving coil cartridges that have output levels similar to MM cartridges.
MM: http://www.audiopood.ee/tooted/helipead/show/5 =5mV
MC: http://www.audiopood.ee/tooted/helipead/show/24 =0,5mV
MC "High Output": http://www.audiopood.ee/tooted/helipead/show/28 =2,0mV
---
Kuid maketeerimise mõte on sul õige, ilma ei kujutaks ettegi sellist tegevust.Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Comment
-
Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitustSiin sa paraku eksid - MC ei ole mitte 10x suurema väljundsignaaliga vaid reeglina just vastupidi. On muidugi erandeid, kuid need on umbes 2x nõrgemad kui MM parimal juhul. MM puhul on väljundis 3,5-5mV, MC puhul aga reeglina 0,3-0,5mV.Moving Coil (MC) cartridgesParem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
Comment
-
Miskipärast meenutavad need hõõrderulliga lahendused mulle veneaja 2. ja 3. klassi plaadiseadmeid oma pieso helipeade ja jõleda taustamüraga. Aga helipeadest... Kumb on parem MC või MI või hoopis strain gauge http://www.sound-smith.com/cartridges/sg.html? Mina kasutan MI tüüpi helipead hetkel.
Comment
Comment