Teade

Collapse
No announcement yet.

Üldine küsimus kassetimängijate kohta

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Üldine küsimus kassetimängijate kohta

Plaanis on mingi aja möödudes osta korralikum kassetti mängija kui seda hetkel on. Uurisin natuke ja sain aru, et minu praeguse kassetti mängijast on olemas ikka tunduvalt paremaid asju turul liikvel. Hetkel kuulan kassette Technics RS-AZ6 mängijaga.
    Vaatasin, et hetkel näiteks on okidoki-s liikvel sellised isendid nagu Pioneer CT-S710 ja CT-939 mudelid. Hinnaklassiga 200 eurot, siinkohal küsingi, kuna pole kaua olnud kursis hindadega siis kas tegu on kõigepealt korralike mängijatega?
    Võibolla oskaks keegi soovitada, et mida silmas pidada ja tähele panna, kui sooviks osta mõnda korralikumat kassetti mängijat? Mida tasuks vaadata (tähele panna) ostma minnes mängija juures?
    Nagu ma aru saan siis vist vanematel isenditel tuleks kohe ära vahetada rihmad jne..üldiselt kas üldse on lootust leida midagi sellist millel veel mehaanika toimiks korralikult, rihmad korras ..mõnda mudelit..

Loodan, et väljendasin ennast arusaadavalt, tänud ette kui keegi lindihuviline leiaks aega kommenteerida antud olukorda.

Vs: Üldine küsimus kassetti mängijate kohta

Soovitaks osta 3 mootoriga riist.Kahe toonvõlliga,generaatoriga (lindi sobitus)Ja ka BIAS-i häälestus.Olen kasutanud taolisi makke juba kümme aastat(või rohkem) ja olen rahul.Kasutan ainult FeCr2
    linte.Salvestamisel-mahamängimisel soovitan kasutada sama masinat.
    Ümberhäälestamist ei soovita vastava mõõtepargi puudumisel.Helista-räägime.Asun Tallinn-Nõmmel.Annan soovitusi.Tel.53 855 612 õhtuti.Toomas.

Comment

Kui saladus pole, siis, mis ei meeldi AZ6 juures?
      www.automobilia.ee

Comment

Millised FeCr2 lindid need kõige paremad on ja kust neid saab?
        Esmalt postitatud ellamp poolt Vaata postitust
        Soovitaks osta 3 mootoriga riist.Kahe toonvõlliga,generaatoriga (lindi sobitus)Ja ka BIAS-i häälestus.Olen kasutanud taolisi makke juba kümme aastat(või rohkem) ja olen rahul.Kasutan ainult FeCr2
        linte.Salvestamisel-mahamängimisel soovitan kasutada sama masinat.
        Ümberhäälestamist ei soovita vastava mõõtepargi puudumisel.Helista-räägime.Asun Tallinn-Nõmmel.Annan soovitusi.Tel.53 855 612 õhtuti.Toomas.

Comment

Ausalt öeldes hetkel ei häiri oluliselt midagi AZ 6 juures. Sama oli mul CD mängijaga, et kui ei saanud kuulda ja võrrelda mõne parema mängijaga siis ei häirinud mul ka selle juures midagi, samas kui tekkis võimalus võrrelda märksa kallima mängijaga siis sain aru , miks kallim on parem...
          Seepärast on tekkinudki mõte liikuda parema mängija poole.

Comment

Oled siis paremat kassettdekki kuulanudd või lähtud loogikast , et kallim, siis kohe ka parem.
            www.automobilia.ee

Comment

Püüangi seda selgeks saada, et äkki mõni teadja mees oskaks öelda, et kas võib muutuda midagi paremaks uue mängijaga või on tõepoolest Technics super asi ..

Comment

Lisaks ellapmpi asjalikele soovitustele nats ka minu poolt, ei pretendeeri absoluutsele tõele, puhtalt tunnetuslikult.
                Teatud tasemest kõrgemal on heli kvaliteedi osas oluline roll helipeal. Kiidetakse amorfi ja monokristallilist ferriiti, kuigi on olemas ka enam-vähem sendastit.

Enamjaolt takerdub hea heli mürafiltrisse (ka väljalülitatud reziimis) ja kehvadesse elektroonilistesse ümberlülititesse.

Võrreldes ühevõllilise mehaanikaga annab kahevõlliline veits parema detonatsiooninäitaja, aga seda vaid eeldusel et rihmad-rullid-pidurid korras on. Kui ei ole korras, siis pole detonatsioon parem ja on suur oht lindi vaheletõmbamiseks.

Soovitada oskaksin 200EUR piires Pioneer CT-91, Kenwood 1100 ja 9050 (amorf pea), Nakamichi BX-300 (kristalloi pea), Akai GX-75/95 (ferritpea)
                Hea mehaanikaga pillid on Revox 710 ja 215, hea häälega on kasutaja wigo kogemuse põhjal Eumig-900 ja Loewe/Mediator/Erres-3780 (ferritpea),
                aga nende hinnad juba kallimad.

Aga teema alguse juurde, Pioneer 710 (permalloi pea) eest oleks elulähedane hind ca 100EUR, 939 eest ehk 120, edasi on juba müüja nuumamine.
                Mul 710 iseenesest olemas, võime huvi korral suhelda.

Comment

Võibolla tasuks küsijal kontakteeruda ka kasutajaga wigo, just kuulamis eesmärgil, sest ma usun et tal on päris tore valik mitte-Technicsi kassetikaid .
                  viimati muutis kasutaja OSX; 20 m 2014, 22:15. Põhjus: typo
                  Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                  Konfutsius

Comment

Vs: Üldine küsimus kassetimängijate kohta

juhul, kui on huvi oma kõrvaga kuulata, siis võiksin pakkuda testkuulamiseks Pioneer 979, Kenwood 9050S, AIWA Excelia 007 ja AIWA Excelia 5000. Ilmselt leiaks veel midagi sobivat, aga algatuseks võiksid need olla need, mis loodetavasti võiksid selle soovitud sammu teha.

Comment

Makiga kaasasolevas spetsifikatsioonis on alati valmistaja tehase poolt soovitatud lindi (kasseti) tüübid.Ise olen saanud neid raja(piiri)tagant.

Comment

'tunduvalt parem' on väga suhteline mõiste. mida paremat siis vaja on?
                        - omaenda kõrvadele sobivaimat heli? - aitab ainult ise kuulamine. punkt.
                        - mugavust? sõltub vajadusest, kas on vaja automaathäälestusi(bias), puldivõimalust, otsingu- ja programmfunktsioone vms. leitav puhtalt spetsifikatsioonide põhjal.
                        - töökindlust? vaieldamatult on teatud konstruktsioonid töö- ja lollikindlamad. et seda valikul arvesse võtta, peaks rääkima konkreetsest makist konkreetse inimesega, kellel on nende kasutuse/remondi kogemus. kõik muu on hambassepuhumine ja infomürasse eksimine.

Mis veel oluline võiks olla? Tehnilised kosmosevidinad, mis üldiselt tunnustatuna määravad "headuse" (sh. määravad näiteks ka mehhaanika reference class taseme)?:
                        -Kvartsstabiliseeritud veomootor - praktiliselt vägagi oluline ja kasulik vidin, töökindluse kohta peaks rääkima konkreetsest makist konkreetse inimesega, kellel on nende kasutuse/remondi kogemus. lisaks mootorile endale on ju ka konkreetse mehhaanika konstruktsioonilahendus oluline.
                        -Kaks toonvõlli - praktilistest tehnilistest miinustest oli siin eespool juttu, aga helikvaliteedi mõttes on see pigem esoteeriline küsimus kui reaalne kõrvaga kuuldav erisus.
                        -Kolm mootorit - nojah. üks on vähe, aga kolm ei pruugi olla parem kui kaks
                        -Kolm pead - kui salvestamine ja salvestusmugavusvidinad ei ole olulised, pole seda üldse vaja

üldised soovitused mistahes maki kohta on juba öeldud - hooldatus, vähene kasutus, helipeade olemus ja seisukord.
                        põhimõtteliselt nuppude, helipeade ja rullikute kulumisastme ning mehhanismi hääletu toimimise järgi võib öelda, kas on hea. vähekasutatud ei tähenda alati, et miski vidin ei võiks olla ikkagi vananenud, aga remondi- ja hoolduskõlblikkus on sellisel isendil parem kui mõnel ruunatud eksemplaril.

Comment

Tänud põhjalike vastuste eest. Mõtteainet jagub. Samas tundub, et asi natuke lihtsam kui seda oli cd mängija valiku tegemisel.

Comment

Working...
                          X