Teade

Collapse
No announcement yet.

Teie parim RIAA korrektori kogemus?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Teie parim RIAA korrektori kogemus?

Siinkirjutaja on veendunud vinüüliheli eelistaja. Kogemus näitab, et üks tähtsamaid vinüüliheli kvaliteedi ja hea emotsiooni komponent on RIAA korrektor.
    Olen kuulanud väga erinevaid lampidel ja pooljuhtidel firmatooteid ja DIY lahendusi. Samuti on mitmete upgradedega püütud heli emotsiooni paremaks saada.
    Kuid olen ikka otsinguis, et kuhu võib minna vinüüliheli kvaliteediga ja milline on see parim hinna ja kavaliteedi suhe.
    Tekkis mõte küsida siinsetelt foormlastelt nende kogemuste järele. Miksmitte ka korraldada mõni kuulamise-testiüriotus, et kogemusi jagada.
    Mis minusse puutub, siis eelistan diskreetseid translahendusi integreeritud OPA lahenduste ees. Lamp on ka meeldiv ja loomulik, kuid lambil napib tihti
    resolutsiooni. Piisav resolutsioon läheb väga kalliks.
    Olen ise kogenud erinevaid tooteid firmadelt: NAD, Cambridge Audio, Benz Micro, Tom Evans, Whest Audio, Leben, Phatos, Project, Heed Audio, Tron Audio, WLM ,
    E.A.R. , Miyajima Labs, Sowter , Cinemaq, Altec Lansing , Lundahl, Tricord, Naim Audio, Auditorium 23, Linn Audio, ja mitmed DIY lampvõimendite projektid.
    Minu parim korrektor on odavamast poolest Heed Audio ja tõsisematest lahendustest WHEST, TRON, Tom Evans ja paar väga head lambil DIY lahendust.

Loodan, et keegi foormulastest ka on huvitatud oma kogemsi jagama ja ehk kokkugi saama , et praktikas kuulata ja võrrelda.
    Parem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
    Õppige tundma helitasemete vahesid ja tehke valik parima helinaudingu , aga mitte odavaima hinna või suure hinnalanduse järgi !

Vs: Teie parim RIAA korrektori kogemus?

Minul on Naim Audio SuperLine + SuperCap.

Parim mida kuulnud olen on EMT JPA-66
    ВОЙНА ГЛАМУРУ Внешность этого предусилителя может показаться вызовом современному дизайну. Не стоит забывать, что компания EMT в течение долгих лет ...
    "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Huvitav oleks seda imelooma teistega võrrelda:

Comment

3 opakat skeemis ja säästutoide ei tõota midagi head. Pasiivse korrektsiooni tõttu ehk on parem kui need kus opakal on korrektsioon tagasisides.

Comment

http://electroff.narod.ru/books/book...Zvukovospr.pdf , joonis 15.
          Esimene ise kokku tinutatud asi, läks kohe käima ja tegi paremat häält, kui FISHER CA-2030 see olev korrektor.

Comment

"Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge. Lord Rayleigh (John William Strutt)

Comment

http://www.jogis-roehrenbude.de/Vers...VV/SRPP-VV.htm Minu teine kokku tinutatud RIAA. Ainult võimendi osa ja tehtud samale trükiplaadile, nagu seal. Paraku rohkem pole olnud mahti teha, praegu ootab paremat aega.
              Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Esmalt postitatud RaunoK poolt Vaata postitust
                http://www.jogis-roehrenbude.de/Vers...VV/SRPP-VV.htm Minu teine kokku tinutatud RIAA. Ainult võimendi osa ja tehtud samale trükiplaadile, nagu seal. Paraku rohkem pole olnud mahti teha, praegu ootab paremat aega.
                Huvitav oleks kuulata , mis see skeem teeb? Aga mis oli esimene RIAA, mille kokku tinutasid ?

Esmalt postitatud freeze poolt Vaata postitust
                Lihtne skeem , kuid negatiivne tagasiside häirib korrektsiooniahelas. Eelistaksin ilma negatiivse tagasisideta. Kunagi keskkoolis sai tehtud Saturn 201 makile uus helipeavõimendi KT 3102/3107 väikesemüraliste transidega. Tol ajal ei osanud heli veel hinnata nii nagu praegu, kuid mängis igati paremini kui originaaleelvõimud makkidel... Kas oled seda skeemi ka võrrelnud mõne tööstuslikuga?
                viimati muutis kasutaja Scott; 01 m 2014, 07:40. Põhjus: kokku ja tsitaadi asukohad ettepoole
                Parem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
                Õppige tundma helitasemete vahesid ja tehke valik parima helinaudingu , aga mitte odavaima hinna või suure hinnalanduse järgi !

Comment

Lausa uskumatu, et küllaltki korralik korrektori projekt siin foorumis saadaval alates 2011 aastast!!

Tegin Sullyga kaupa ja kunagi varsti saab seda ka võrrelda parimate firmatoodeterga ja parimate eestimaiste teiste DIY meistrite omadega.

Comment

Kunagi, paarkümmend aastat tagasi, sai tehtud paar korrektorit väljatransidel difastmega ja kiiretel opakatel (põhimõtteliselt) sama. Siis jõudsin järeldusele, et signaali pingetõusu kiirus on helile palju tähtsam kui pedantselt õige korrektsiooni graafik (madalate tõstmine). Filtrid on ju viivisliinid! Ja signaali viivis neis oleneb sagedusest! Sealt ka lamptehnika fenomen. Lamp toimib ju siibina-klapina elektrivälja abil, kui asjale lähendada vedelike - torude tehnikast! Igasugused mürad on omaette teema!
                    viimati muutis kasutaja rainadov; 09 m 2014, 12:32. Põhjus: täht

Comment

Esmalt postitatud Altec poolt Vaata postitust
                      Lausa uskumatu, et küllaltki korralik korrektori projekt siin foorumis saadaval alates 2011 aastast!!

Tegin Sullyga kaupa ja kunagi varsti saab seda ka võrrelda parimate firmatoodeterga ja parimate eestimaiste teiste DIY meistrite omadega.
                      Kahju, et pole aktiivsust ja huvi vinüülikorrektori teemadel. Ometi on just vinüüliheli maximum emotsiooni pakkuja nõudlikule kuulajale ja RIAA korrektor on üks võtmetegelane kvaliteedi juures.

See on muidugimõista vaidluse koht, et mis on parim, kuid see on ka võrdlusekuulamise koht , eksole. Phonokorrektorite võrdluskuulamise osas peaks tegema ürituse!

Sully'lt soetatud Siemens D3a lambiprojekt läks just edukalt käima ja heli on parem kui ma arvasin lootvat. Tänud Sullyle!

Nüüd vaja veel erinevate omadustega komponentidega helikvaliteeti väheke tuunida . Kasutan väga kvaliteetset Step-Up trahvot MC helipeade jaoks.

Kuid ootan elevusega juba, kuidas hakkab mängima üks paremikku kuuluvaid MM helipäid - London Decca, kelle tooteid väga kiidetakse. Siis võib phonokorrektori esimese astme üldse ära jätta.

NB! Iseehitatud asi lampide baasil ikka õigustab ennast , kallid kaasvõitlejad! Hea on jälle DIY comback teha!
                      viimati muutis kasutaja Altec; 14 m 2014, 21:29.

Comment

Nokitsesin ka ühe valmis. Kui kedagi huvitab, siis kuulata saab.
                        Esmalt postitatud Altec poolt Vaata postitust
                        Kahju, et pole aktiivsust ja huvi vinüülikorrektori teemadel. Ometi on just vinüüliheli maximum emotsiooni pakkuja nõudlikule kuulajale ja RIAA korrektor on üks võtmetegelane kvaliteedi juures.
                        Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Tegelikult võiks phonokorrektorite alal ühe kuulamispäeva korraldada kunagi. KAs Juuli teises pooles või augusti teises pooles näiteks. Vinüüliheli on niivõrd nauditav ja on teretulnud iga väike samm, mis aitab audiogurmaani edasi heli parema nautimise osas. Minu poolt siis oleks üks enda DIY projekt Siemens D3a lampidel ; üks korralik projekt tuttava 6AU6/6H30P baasil. Samuti on olemas nüüd ka uusim Heed Thesis täis translahendusega firmatoode. Ja GU 50 oleks kindlasti 1-2 varianti. Kellel veel midagi ?

Comment

Kas tõesti pole siia foorumisse sattunud tõelisi heligurmaane, kes otsiks tasemel vinüüliheli naudingut ? Vahest ongi probleem selles, et eelistatakse lihtsamat teed--digilahendust , sest head vinüüliheli on palju raskem leida. Eriti täpsuse ja ruumilisuse osas.
                            Ise ma olen kahjuks ikka veel veendunud vinüüliheli emotsiooni austaja. Sel aastal Munich highend messil võis ka nautida head vinüüliheli ennemini kui mitmeidki kiidetud brandide kalleid digihelisid..... ( minu isiklik seisukoht ). Messidel üldiselt on vinüüliheli trend on iga aastaga suuremat kandepinda võitnud. Firmad demovad tihti enda helisüsteemide taseme tippvõimet vinüüliplaadilt . Paljud kasutavad ka arvutiformaate läbi dac lahenduse, kus heli kvaliteet piisav väga kallite DAC'de kasutamise puhul. Mulle isiklikult on rohkem meeldinud vinüüliheli millegipärast.
                            Mitmed siin foorumis propageerivad enda tehtud RIAA korrektoreid, mida siis siin foorumis lahkesti ka müüa pakutakse. Kuulamise test aitaks mõista paremini , et millised on siiski need kvaliteedid ja tegijate maitsed, mille üle diskussioonid käivad.
                            Eks ma ise ka siis näeks, et kuivõrd mu enda DIY RIAA ruulib . Niisiis on teretulnud tagasiside foorumlastelt, kes võiks kaasa lüüa vinüüliheli teemalisel kuulamiseüritusel?
                            viimati muutis kasutaja Altec; 15 m 2014, 16:58.

Comment

Ajastus, kulla Altec, ajastus
                              Heligurmaanlus on tubane hobi, aga kes siis suvel toas istub. Minul on huvi olemas, aga sügisepoole, kui õhtud pimedad ja ma oma cambridge audio RIAA olen üles leidnud, et seda ka võrdlusse lisada (kuigi ta on klassi võrra nigelamast kategooriast).
                              Toidan trolle!

Comment

Working...
                              X