Teade

Collapse
No announcement yet.

Teie parim RIAA korrektori kogemus?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Teie parim RIAA korrektori kogemus?

Pole hullu. Augusti teine pool näiteks. Kui väljas ikka päikest pole siis mind ennast kisub kohe audio peale mõtlema.
    Parem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
    Õppige tundma helitasemete vahesid ja tehke valik parima helinaudingu , aga mitte odavaima hinna või suure hinnalanduse järgi !

Comment

UP! Wake UP! Teema ikka üliaktuaalne, kuna audiomaailm ilma vinüülheli emotsioonita poleks midagi väärt. Et selles veenduda , on vaja võrrelda ja kuulata. Augusti keskpaik sobib plaanide tegemiseks juba hästi. ( Vinüüliheli eeliseid on kuulu järgi isegi Steve Jobs kusagil ülistanud....) Ja milline RIAA korrektor ikkagi annab millise emotsiooni ja elamuse? Selgitame seda teemat natuke! Kõik pole kuld mis hiilgab--ja seda võib väita igal alal. Kes oleks ikkagi kaasalööjad, kui üritust planeerida?
      viimati muutis kasutaja Altec; 21 m 2014, 18:09.
      Parem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
      Õppige tundma helitasemete vahesid ja tehke valik parima helinaudingu , aga mitte odavaima hinna või suure hinnalanduse järgi !

Comment

NB! Olemas testiks väga hea võim- ASR Emitter I ! Sellega saab väga hea kvaliteediga testi läbi viia....
        Esmalt postitatud Altec poolt Vaata postitust
        Tegelikult võiks phonokorrektorite alal ühe kuulamispäeva korraldada kunagi. KAs Juuli teises pooles või augusti teises pooles näiteks. Vinüüliheli on niivõrd nauditav ja on teretulnud iga väike samm, mis aitab audiogurmaani edasi heli parema nautimise osas. Minu poolt siis oleks üks enda DIY projekt Siemens D3a lampidel ; üks korralik projekt tuttava 6AU6/6H30P baasil. Samuti on olemas nüüd ka uusim Heed Thesis täis translahendusega firmatoode. Ja GU 50 oleks kindlasti 1-2 varianti. Kellel veel midagi ?

Comment

Kuidas sa nüüd neid lambiasju hakkad hindama transistorvõimendiga..? Ei sobi nagu mitte...
          Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

ASR on transvõim, kuid harvaesinevalt lambile lähedase iseloomuga võimendi. Kuulajad saavad igatahes väärt kogemuse osaliseks. Mul endal ka nüüd see expromtprojektina isetehtud lampkorrektor valmis ja olen esimese tulemusega täitsa rahul. ASR igatahes näitas lampkorrektori puhul meeldivamat heli kui lampvõimud....!? Aga ilmselt on siin lihtsalt võimendite kvaliteedide vahe. Sa ei ole vist ASR kuulnud eriti ?
            Esmalt postitatud GU50 poolt Vaata postitust
            Kuidas sa nüüd neid lambiasju hakkad hindama transistorvõimendiga..? Ei sobi nagu mitte...

Comment

Estonia 006 on ka lambiheli aga madal ots on ahtake
              Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Ekspromt projektina tehtud lamp RIAA korrektor on valmis ja ootab välisviimistlust, lõpplikku sageduskarakteristiku ülemõõtmist ja balanseerimist kunagi ja siis nautimis -nautimist-nautimist. See lampkorrektor ( ehk on ikka need D3a unikaalsed lambid selles süüdi ) mängib üllatavalt hästi ja hea resolutsiooniga ( isegi rockis on tunda kitarris elu ja mitmekihilist instrumendimängu , muusika mängib stressivabalt ). Ütleks, et ma pole nii köitvat ja elusa heli taasesistusega RIAAd veel kuulnud . Kuulsad Altec Peerless 4722 trahvod igatahes mängivad lambiga paremini kui pooljuhtkorrektoritega. Kindlasti on siin ka puudusi, kuid meeldivused kaaluvad need üle. Tekkis mõte hakata seda korrektorit lausa kordama , sest arvan, et on teisigi huvilisi, kes on tüdinud paljude firmakorrektorite katsetamistest, mis ikkagi ei rahulda lõpuni kuulajat. Lisan ka seeria pilte protsessist:

Click image for larger version

Name:	Riaa plaadid.jpg
Views:	1
Size:	51,8 KB
ID:	868780Click image for larger version

Name:	L1060541b.jpg
Size:	92,0 KB
ID:	868781Click image for larger version

Name:	L1060496a.jpg
Size:	103,0 KB
ID:	868782Click image for larger version

Name:	L1060538b.jpg
Size:	76,9 KB
ID:	868783Click image for larger version

Name:	L1060822b.jpg
Size:	70,4 KB
ID:	868784Click image for larger version

Name:	L1060823b.jpg
Size:	102,0 KB
ID:	868785

Lausa uskumatu, et küllaltki korralik korrektori projekt siin foorumis saadaval alates 2011 aastast!!

Tegin Sullyga kaupa ja kunagi varsti saab seda ka võrrelda parimate firmatoodeterga ja parimate eestimaiste teiste DIY meistrite omadega.
                viimati muutis kasutaja Altec; 20 m 2014, 17:52.

Comment

Pakuks vahetust alumiiniumist korpuse vastu-tee joonis ja saad sellise mida tahad-cnc pingis tehtud täisaulumiiniumist freesitud.

Comment

Jah kuulsin kusagilt , et sa tegeled metallitööga. Korpus on 3 mm vasest. Tahaks peale, et õhutus oleks parem, u - kujulist messingist ( või alumiiniumist ) augustatud katet... mida rohkem väikesi auke seda parem. Võtan sinuga ühendust kunagi.
                    Esmalt postitatud wigo poolt Vaata postitust
                    Pakuks vahetust alumiiniumist korpuse vastu-tee joonis ja saad sellise mida tahad-cnc pingis tehtud täisaulumiiniumist freesitud.

Comment

Alumiinum on reaalsem.Täis messing on ikka siga kallis.

Comment

Mingi õhuke messing? Kui kallis see ikka on. Mul on kodus kogu helisüsteem -- vask-messing-antiikspoon. Just hakkasin täna ( kuna nüüd on olemas ka hea RIAA lampidel ) tegema Garrard 401 vinüülikat samasse süsteemi-kah antiik ja messingist detailid. Paku messingist välja mingi asi mulle . Muidugi alumiiniumi saab ju ka ära värvida ....
                        Esmalt postitatud wigo poolt Vaata postitust
                        Alumiinum on reaalsem.Täis messing on ikka siga kallis.

Comment

Teate , väga kurb tunne on, et tegelikult parima audioformaadiga nagu seda on vinüül, ei tegelegi keegi eriti tõsiselt. Emotsiooni hinnang ja heli tegelik kvaliteet , seda saab ju teha ainult kuulamisega ja erinevaid tooteid kuulates. Ka on tähtis , et kuulata saaks suuremat osa vinüülidest , mitte ainult audiofiilseid kaasaja presse. Ma olen saanud kogemuse, et kui vinüüliheli kogu helikett ja RIAA on tasemel , siis audiofiilsed pressid näitavad välja enda nõrkust , mis seisneb nende tegemisel kasutatud nö. digiabist. Seevastu täisanaloogis tehtud vintage plaadid suudavad pakkuda elamust, mis rabab! Kes soovib ikka endale soetada tõelise vinüülitehnika, siis on soovitav enne ikka teada, et mis vahed on pakutavate erinevate tegijate vahel. Ma ise olen suht pessimist paljudes toodete osas, mis on pälvinud pressis ja siin foorumis suurt tähelepanu. Eks mu kuulamise tase/maitse ka juba liiga ära hellitatud. Tõsi on see, et hea heli saamise eest tuleb maksta rohkem, sest kasutatavad komponendid on keerulisema sisuga ja kallimad toota. Kuid odavaid asju osta , mida mitu korda vahetama peab, kas see on hea mõte ikka ?
                          Ma olen kuulanud ka mitmeid häid DIY korrektoreid ning ka GU50 poolt tehtud projekte. Tema viimastes skeemides kasutatav Hiraga esimene RIAA aste transistori baasil ( tegelt Hiraga soovitatud Toshiba transistorit vist polegi enam ammu saada ja selletõttu algupärase idee kvaliteet polegi teada. See aste võimendab siis MC helipea signaali ca 10 X . On päris huvitav lahendus, eriti kui seda kompromissitult hästi teha. ( http://rstaudio.de/Hiraga/hiraga_en.html ) Mu enda kogemus siiski ütleb, et väga hea Step-Up transformaator+ MM lamp RIAA on õhulisema ja elusama heliga. Kahjuks väga hea step-up on õnnestunud ainult mõnel tootjal ja nende hinnad on väga kallid. Seepärast mitmed lampkorrektori tootjad on loobunud MC korrektori pakkumisest ja neil on tooteportfellis ainult MM phono võim. Teine võimalus ongi see, et sokutatakse esimese astme MC võimenduseks transistor. Aga transistor , olgu ta nii unikaalne kui tahes, jääb ikkagi pooljuhiks, mis lubab helile teatud , ütleks isegi, et piiratud oma iseloomu.

Niisiis , ikka ootan , et koguneb kokku hea seltskond huvitavate RIAA projektidega mehi kuulamiseks, et otsida seda elamust, millest on raske hiljem loobuda !
                          viimati muutis kasutaja Altec; 28 m 2014, 18:12.

Comment

Pole põhjust muretsemiseks Stepupi transistorite pärast - väljatöötamisel on ka lampidel Stepup. Kuigi ma ise ütlen veendunult, et Hiraga skeemi Stepup toimetab märksa dünaamilisemalt, kui võrdluskatsutud trafopõhised Stepupid.
                            Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Esmalt postitatud GU50 poolt Vaata postitust
                              Pole põhjust muretsemiseks Stepupi transistorite pärast - väljatöötamisel on ka lampidel Stepup. Kuigi ma ise ütlen veendunult, et Hiraga skeemi Stepup toimetab märksa dünaamilisemalt, kui võrdluskatsutud trafopõhised Stepupid.
                              Julgeks sama väita!
                              Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Ma olen saanud kogemuse, et kui vinüüliheli kogu helikett ja RIAA on tasemel , siis audiofiilsed pressid näitavad välja enda nõrkust , mis seisneb nende tegemisel kasutatud nö. digiabist. Seevastu täisanaloogis tehtud vintage plaadid suudavad pakkuda elamust, mis rabab!
                                Ma olen samuti seda kogenud, kuid omaarust pole tehnika nagu midagi erilist olnud - puha pooljuhid ja sekka mõni väljatrans (korrektori sisendis).
                                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                                Konfutsius

Comment

Working...
                                X