Teade

Collapse
No announcement yet.

Mõned mõtted seoses Majak 233-ga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Mõned mõtted seoses Majak 233-ga

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
    Muide, kui sarnast voolu liikumise teekonda joonistada iga astme jaoks, tuleb mõnele üllatuseks, et signaal läbib ka filterkondesid ja mõningal juhul ka toiteplokki.
    See on tõesti üks väga oluline asjaolu, mis paljudele hobielektroonikutele väga lihtsalt kohale ei jõua.
    viimati muutis kasutaja OSX; 16 m 2015, 13:31.

Comment

Umbes sama skeem, aga näha, mis kivi sees on . Ilma negatiivse toiteta.

See peaks olema vist üks parimaid lahendusi müra ja moonutuste mõttes, mida sellest mikroskeemist välja pressida. Kas praktiliselt oli ka tuntavalt parem kui standardskeem?

Comment

Esmalt postitatud TeeTL poolt Vaata postitust
        See peaks olema vist üks parimaid lahendusi müra ja moonutuste mõttes, mida sellest mikroskeemist välja pressida. Kas praktiliselt oli ka tuntavalt parem kui standardskeem?
        Kunagi ma siin foorumis uhkustasin vist 1 dB läks müra väiksemaks. Aga kõlaliselt. Ei mäleta. Tegin mõlemad kanalid korraga . Aga selle negatiivse toitega.

Kuna mul on olimp005-e "tagavara taasesiutusvõimendi" olemas, siis millalgi katsetaks seda ühe toitega vareianti.
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Tere. Martinj. Härra staarpostitaja, olen tõesti hämmingus. Algul teete esmalt väljatoodud helipea sidumisskeemi maatasa ja jäi mulje, et sellise jamaga teie küll nagu ei tegeleks. Samas olete selle skeemijärgi ise ka kunagi teinud. Aga kurb on, et teie, kui siinse foorumi suurel autoriteedil, nii lihtsast skeemilahendusest aru ei saa. Ja ei ole vaja hakata mingit pateetilist juttu ajama toitehäiretest ning helipea magneetumisest. See on omaette teema. Jutt hetkel konkreetselt sidestuskondensaatoritest.

Comment

ja pane nüüd sellest keemist kivi sisu eelmisesse skeemi ja joonista voolu teekond helipeast läbi kivi tagasi helipeasse.

Kas väljendun korrektselt, kui ütlen, et elektrolüüt C2 on üks vaidlusalune vidin selles süsteemis, mis osaliselt signaaliahelasse jääb?

Comment

Esmalt postitatud Pläsku poolt Vaata postitust
              Kas väljendun korrektselt, kui ütlen, et elektrolüüt C2 on üks vaidlusalune vidin selles süsteemis, mis osaliselt signaaliahelasse jääb?
              Jah, tagasiside osaliselt lahutub maha.

Esmalt postitatud Mati2 poolt Vaata postitust
              Tere. Martinj. Härra staarpostitaja, olen tõesti hämmingus. Algul teete esmalt väljatoodud helipea sidumisskeemi maatasa ja jäi mulje, et sellise jamaga teie küll nagu ei tegeleks. Samas olete selle skeemijärgi ise ka kunagi teinud. Aga kurb on, et teie, kui siinse foorumi suurel autoriteedil, nii lihtsast skeemilahendusest aru ei saa. Ja ei ole vaja hakata mingit pateetilist juttu ajama toitehäiretest ning helipea magneetumisest. See on omaette teema. Jutt hetkel konkreetselt sidestuskondensaatoritest.
              Tänan tähelepanu eest. Kahjuks hetkel tervislikel põhjustel ei saa, kuid kui Te vastu pole, kutsub "staarpostitaja" umbes kuu aja pärast TTÜsse külla. Istume laua taha ja joonestame kogu voolu teekonna läbi algusest lõpuni, selle asemel et inimese personaalse küsimusega siin tegeleda.
              Mul on reaalset kogemust elektroonikavaldkonnas umbestäpselt 30 aastat ja misajal need Majakid populaarsed olidki ? Kes keelab minul mingit ajakirja skeemi huvipärast järgi teha ?
              viimati muutis kasutaja martinj; 17 m 2015, 08:58.
              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Tere. Martinj, ikka võib tulla ja päris huvitav võib olla vanu aegu sellest koolist meenutada. Ainult ,et kas nii lihtsa teemaga aega kulutada...? Usun, et juttu jaguks palju põnevamatel teemadel (helivõimenditest-jõuelektroonikani välja). Jah, endalgi elektroonikaga tegeldud üle kolmekümne aasta ja enamus ajast on see ka leiva lauale toonud. Tõsi, viimased viis aastat küll tööstusautomaatika valdkonnas.
                Parimat

Comment

Enne kui põnevamate teemade juurde asuda, võiks alustada Kirchhoffi vooluseadusest ja siis ei ole ei võimendid ega jõuelektroonika nii põnev üldsegi.

Comment

Martinj, tean väga hästi Kirchhoffi seadust ja korduvalt ka eluliselt vaja läinud . Tundub , et teie ise eriti sellest teemast kaugemale pole jõudnud ja ilmselt sellepärast teile ei paku ka huvi võimendid ja jõuelektroonika. Usu, Eestis on palju targemaid ja haritumaid elektroonikuid ,kui töötaja TTÜ st. Mina lõpetan,sirge seljaga, staarid niguinii seda ei tee.Tahate ,tümitage ( seda kindlasti ka tehakse).

Comment

Poisid, poisid! Lõpetage see jama ära! Me ei ole siin ju lasteaias! Jah, ka siin foorumis on küllalt neid, kes elus on ennast tõestanud, see aga ei pea kaasa tooma omavahelise sõnadega pommitamise! Tehke arutelu nelja silma all ja saabki puhtam, kuivem tunne! Kasulikum igaljuhul!

Comment

Esmalt postitatud Mati2 poolt Vaata postitust
                        Tundub , et teie ise eriti sellest teemast kaugemale pole jõudnud ja ilmselt sellepärast teile ei paku ka huvi võimendid ja jõuelektroonika
                        Aga miks peaks pakkuma ? Aitab mulle nutikäekellastki.
                        . Usu, Eestis on palju targemaid ja haritumaid elektroonikuid ,kui töötaja TTÜ st. Mina lõpetan,sirge seljaga, staarid niguinii seda ei tee.Tahate ,tümitage ( seda kindlasti ka tehakse).
                        Usun, aga ma ei taha Teie klubisse astuda, sest tundub, et seal puudu elementaarne viisakus. Ja nagu Sa 7 postiga tõestasid, haridus ei anna haritust.

Comment

Kaevan jälle teema üles seoses kiiruse reguleerimise küsimusega. Kontrollisin lindi kiirust- ei ole õige. Kiirem on. Vegalab foorumis see draakonitapja ehitaja kirjeldab,et trafol on erinevaid väljavõtteid mootorile õige(ma) kiiruse leidmiseks. Kas kellelgi on kogemusi/näpunäiteid? Niikuinii hakkan ise kaevama, aga lihtsalt küsin, kas kellelgi on sellega kogemusi?

Comment

Esmalt postitatud kalju poolt Vaata postitust
                            Kaevan jälle teema üles seoses kiiruse reguleerimise küsimusega. Kontrollisin lindi kiirust- ei ole õige. Kiirem on. Vegalab foorumis see draakonitapja ehitaja kirjeldab,et trafol on erinevaid väljavõtteid mootorile õige(ma) kiiruse leidmiseks. Kas kellelgi on kogemusi/näpunäiteid? Niikuinii hakkan ise kaevama, aga lihtsalt küsin, kas kellelgi on sellega kogemusi?
                            Asünkroonmootor kd 6-4 ?
                            Siis ei aita muu kui mootorile õige mõõduga otsik teha või ette sagedusmuundur.

Comment

Mootori kõrval oleva rohelise traattakisti asendamine reostaadiga, kiiruse stabiilsuse osas ma garantiid ei anna.
                              Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Esmalt postitatud RaunoK poolt Vaata postitust
                                Mootori kõrval oleva rohelise traattakisti asendamine reostaadiga, kiiruse stabiilsuse osas ma garantiid ei anna.
                                Ja saad mida ? Tegu on asünkroonmootoriga.

Comment

Working...
                                X