Teade

Collapse
No announcement yet.

Phonokorrektoris filter sisendis - milleks?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Phonokorrektoris filter sisendis - milleks?

Kaks jadamisi pooli (aktiivtakistus 10 oomi kumbki), millel keskpunkt läbi kondensaatori massi ühendatud + kummalgi poolil rööbiti takisti.
    Ameerika mudelis teda pole, on vaid euroopa mudelis. Kas tegu filtriga, mis tele- ja raadiosagedused ellimineerib? Kui jah, siis miks sellist filtrit usas ei kasutata.
    Kas võib selle üleüldse minema visata või omab ta mingit õigustatud eesmärki?
    Teda eraldi oleval, 6x6cm trükkplaadil vaadates on pigem mulje, et on üks karvane lisahäirete allikas phono sisendis.
    Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Vs: Phonokorrektoris filter sisendis - milleks?

Aga proovi, võta ta lahti ja kuula ilma - oma kõrv on kuningas. EU vms nõuded võivad kohati olla karmimad küll, kuid põhjendust sellele karmusele ei pruugi olla.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

to OSX - Loomulikult enne postitamist proovisin ka ilma selle filtrita ja kõrva jaoks vahet nagu pole. Samas pole ka läheduses mobiilimaste ega radareid, mis annaks põhjust filtri effektiivsust kontrollida. Küsimus ongi selles. et milleks 30-40 aastat tagasi, kui vinüül oli tipus, otsustati euroopas sellist filtrit kasutada. Mulle piisab ka viitest muukeelsele lingile või otsisõnale, et ma siinset foorumit sel teemal ei tülitaks.
      Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Esmalt postitatud martk poolt Vaata postitust
        Küsimus ongi selles. et milleks 30-40 aastat tagasi, kui vinüül oli tipus, otsustati euroopas sellist filtrit kasutada.
        Sel ajal oli meilgi palju kesk- ja pikklaine raadiosaatjaid. Nende väli oli võimeline läbi tulema igast võimendist.
        Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Teaks poolide induktiivsust, saaks välja arvutada, millise sageduse jaoks see ette nähtud on.

Comment

pakun huupi: ehk on tegu filtriga, mis lõikab ära madalad sagedused. Vähendamaks mootori vibratsioonist tekkivat müra. Osadel korrektoritel on selline lisalülitus olemas.

Comment

Jadas olevad induktiivused viitavad selgelt ikka kõrgete sageduste tõkestamisele, seepärast ma panustaks raadiosageduslike häirete filtrile. Nn. rokotmüra filtrid lisatakse reeglina tahapoole korrektorisse, mitte esimesse passiivastmesse.
              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
              Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud Pläsku poolt Vaata postitust
                Teaks poolide induktiivsust, saaks välja arvutada, millise sageduse jaoks see ette nähtud on.
                Võin oma filtrist pildi teha, kus poolide andmed valges kirjas mustadel silindritel. Kuid kahjuks teemaalguse skeem on vaid illustratiivne ja lihtsustatud, kuna minu mudelil on 2 phono sisendit MM ja MC ning filtris ümberlüliti, kus MM 47k omab oma filtrit, MM 100k oma filtrit ja MC oma filtrit st plaadil on kokku 3 filtrit. Ja filtrites on lisaks pisikesi ketas/keraamilisi kondensaatoreid mis eskiisskeemilt puuduvad. Niiet lisaks pildile, peaks ma skeemi maha joonistama, jupid välja jootma ning ära mõõtma.
                Hetkel lepin arvamusega, et tegu pikk- ja kesklaine raadio filtriga, mis 70ndatel igaks juhuks euroopas phono sisendile ette pandi. Otsingud jätkuvad - tahaks selgust saada.
                Laenatud piltidel on filtri asukoht tagaseinas paremal:
                Siin on variant koos filtriga (mis on ka minul):

Ja siin ilma filtrita :
                viimati muutis kasutaja martk; 21 m 2015, 22:29.

Comment

Olen ka ise näinud mõne seadme skeemi kus just fonokorrektori ees on eri regioonides erinevad filtrid sisendis ja mõnel regioonil ei ole üldse filtrit. Ilmselt on nad ikka raadio sageduste tõkestamiseks või mingite kohalike standardite täitmiseks.
                  Viimane selline oli Akai am-a90, kus filter oli ees West-Germany versioonil, kõik muud USA, UK, Europe jne. olid ilma filtrita.
                  viimati muutis kasutaja moi; 22 m 2015, 10:22.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                    Olen ka ise näinud mõne seadme skeemi kus just fonokorrektori ees on eri regioonides erinevad filtrid sisendis ...
                    Viimane selline oli Akai am-a90, kus filter oli ees West-Germany versioonil, kõik muud USA, UK, Europe jne. olid ilma filtrita.
                    Lappasin Akai skeemid läbi ja sarnane minu omaga on see:

Kõik filtri juppide nominaalid kenasti kirjas V regiooni kohta. Pläsku võiks nüüd aidata (lõike)sagedusi arvutada, kuna ise valemid ei tea.

Comment

Mis sa seal ikka arvutad, võid rahulikult välja vista.

Comment

Working...
                      X