Teade

Collapse
No announcement yet.

Majak 205

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Majak 205

Otsin. Mul peaks midagi leiduma. Iseasi, kas skaala disain sobib .
    Kui leian, saad niisama.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Sellised. Välimus küll 3 aga sisu saad ümber tõsta, kuhu vaja.
      Kuhu saata ?

Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Parempoolne on rohkem seda nägu... Plaanin ise (kindlalt selgub alles reedel...) reedel TLN sõita - ehitusmess ikkagi
        Samas kui tahad saata siis iga tartu postiautomaat on OK - ütle ainult millise välja valid.

Valjuhääldeid pole?
        viimati muutis kasutaja olevtoom; 06 April 2016, 12:07.
        "Ei" on vale vastus

Comment

Saada mulle PS oma telefoni numbriga.
          Ok, leian Sulle valjuka kah.

Comment

Nii nüüd on tõesti suured anomaaliad selle uuema makiga möödas
            Vahetasin A1/A2 plaadilt П27А transistori BC212B vastu - kõik on väga Ok.
            Samas sai ka kõik konded "õigeks" tagasi keeratud v.a. lõpp võimus C9, mille panin katsena 500uF-se - hääl läks tiba mahedamaks... see 500 oli seal algselt olemas.
            Tundub, et helipea on õiges kohas, sest kunagine lint mängib nii madalaid, kui ka kõrgeid hästi mõlemalt kanalilt... aga nagu ikka - kahtlus on, et natuke võib see ka nihu olla...

Eks hakkan pilke siis vanema makipoole tagasi pöörama, seal kunagi ehk tundus, et asi ok, võrreldes uuega pole sinna lähedalegi - kuidagi üle võimendab.

putitamist veel on aga hing hakkab rahule jääma.
            "Ei" on vale vastus

Comment

Transistori asendusel tuleks üle mõõta ja vajadusel korrigeerida alalisvoolu režiimid. Antud asendus pole palju parem- võrdlesin andmelehti. Vene omad on ainult väga kõikuvad mürade osas. Kunagi sai Jupiter-201 pandud esimeste transistoride asemele pesad. Vaatasin väljundist ossiga ja kuulasin kõrvaklappidega. Häid oli igasuguseid – P27; P28; GT308 jne. Oli ka väga mürisevaid või halva spektriga.

Helipea - mahamängimiskanali õigeks seadmiseks pead hankima testlindi või mõne korraliku maki peal ise tegema. Salvestuskanali jaoks pead tegelema eri sagedustel salvestusnivoo ja eelmagneetimise reguleerimisega. Selleks on vaja juba mõõteriistu või vastavaid arvutiprogramme.

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                Transistori asendusel tuleks üle mõõta ja vajadusel korrigeerida alalisvoolu režiimid. Antud asendus pole palju parem- võrdlesin andmelehti. .
                Paku siis parem asendus. See, mida saab poest.

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                  Paku siis parem asendus. See, mida saab poest.
                  Vist ei ole mõtet - s...st saia ei tee Aga õige voolu seadmisega saaks ehk parandada küll.

Comment

Aga paku siis mulle.
                    Millalgi on plaanis Olimpile ehitada uus taasesitusvõimendi (ok, kõik võimendid).

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                      Aga paku siis mulle.
                      Millalgi on plaanis Olimpile ehitada uus taasesitusvõimendi (ok, kõik võimendid).
                      Kunagi valisin oma Elektronika TA-1-003 sõjaväe metallkorpusega KT3102E hulgast, leidsin päris häid mürade poolest.
                      Lääne omadega kipub jah nii olema, et toodetakse seda mida tööstus vajab. Peab otsima lääne skeeme ja vaatama sealt, et kas veel selliselt toodetakse ja millised on parameetrid. Tollal oskasin ehk mõnda peastki nimetada ja sai ka ise ehitatud, põhiliselt Astra baasil.
                      BC109C on analoog ja ka siit leiab midagi:

viimati muutis kasutaja Svago; 08 April 2016, 13:02.

Comment

No vot, mürast saingi peaaegu lahti... natuke seda surinat/urinat veel on aga...
                        "Ei" on vale vastus

Comment

BC214 oleks OK. Igast piimapoest ilmselt ei leia. Üle 2dB müraga nagu ka ei tahaks. BC212 on kuni 10dB.

http://www.astlab.hu/pdfs/BC212.pdf

Ge transistorid P27A ja P28 on 5..10dB. P27 on üle 10dB. Eks defitsiidi tingimustes ja tootmises kasutati igasuguseid. Vanemad vene Ge transistorid käituvad imelikult ajas – parameetrid muutuvad ja mõned rikkis „ärkavad ellu“. See tuleneb sulandamise tehnoloogiast.

Majakkide häälestusel vahetasin alati esimesed transistorid - lähedase võimendusega ja müraga.

Üheks probleemiks on Majakil ridade lüliti. Kui laksuga vahetada, siis tõkkefiltri poolide südamikud hakkasid elama
                          Pärast häälestust tuli korralikult parafiiniga fikseerida.

Comment

Ega ma välista ka seda, et olen suutnud ka need tõkkefiltrite poolid nihestada...
                            Hetkel siis BC212B sees, müra ju on aga netist neile vastet otsides oomipoest (igaühe piimapood) nimetatuid ei leia.
                            Leidsin (vastavalt sellele lingile: http://english.electronica-pt.com/co...ence?ref=BC214 ) BC556B kohe olemas või BC560C 1nädal tellimist.... kindlasti on need voolureziimid nihkes selle transistori osas (ehk ka praeguste suhtes)
                            Samas nagu SVAGO väitsid, on vaja siis voolud ka paika sättida, eks ma selles osas vajan ehk ka juhendamist, enne püüan lugeda ja kasutan natuke otsinguid
                            "Ei" on vale vastus

Comment

Enne voolude muutmist võiksid režiimi üle mõõta. Üks on ju Ge ja teine Si transistor.
                              Originaalil on väikseim müra 0,3mA ja 5V juures. Asendusel 0,2mA juures. Suhteliselt sarnane.
                              Õiges punktis saaks ehk 10% väiksemaks. Majaki puhul pole see ehk oluline, kui just väga palju ei erine alalisvoolu režiim (Ge - Si erinevuse pärast). Voolud saab arvutada mõõtes pinget jalgadel. Pingelang 68K E takistil. Võrrelda ka originaalrežiimiga.

Arvutasin skeemi järgi režiime – miski ei klapi (kas pinged valed või takistid?)
                              Ega siis sellise lihtsa mehhaanika ja ka mitte kõige paremate mikroskeemidega pole mõtet üle pingutada.
                              viimati muutis kasutaja Svago; 12 April 2016, 12:55.

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                                Originaalil on väikseim müra 0,3mA ja 5V juures.
                                Tegelikult on see kuulutatud olema 0,5 mA. Aga Majaki sisendastmes on see nuditud kaks korda väiksemaks.

Comment

Working...
                                X