Teade

Collapse
No announcement yet.

Vinüülplaadid Made in Tartu, Estonia

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Vinüülplaadid Made in Tartu, Estonia

Ehh, ma arvan, et vinüülikummardajad (ja ka makikummardajad) teavad isegi, et isegi see 16 bitti ja 44kHz on kvaliteedilt analoogtehnikast ees.
    Analoogsalvestusi n(nagu ka lampvõimendidki) kaifitakse just nende omapäraste "lisade" pärast. Kõrvale on jah meeldivam, aga mõõteriistale mitte.
    Vinüülplaat peabki kõlama nagu vinüülplaat mitte CD, mille kõrvale on okstehunnik põlema pandud.
    Tähtis on emotsioon !!
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
      Mida ütleb helikvaliteet sellepeale, on nähtavasti kolmandajärguline...
      Jah, tasub tähele panna, et tegemist on plaatide TOOTMISEGA. Tükid on loetud, mitte bitid ega... Mis see analoogheli vastav näitaja on?
      Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Selle A. Rootsi algne materjal on juba selline, et halba plaati pole võimalik teha, paraku head plaati ka mitte, see valik on väga imelik, ilmselt neil on küllaga probleeme.
        Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Ma julgeks arvata et hea analoogsalvestus on siiski CD sooritusest üle, muusikalisuse ja kui soovite siis emotsiooni säilitamise poolest. Jah müratase ja THD pole nii ilusad aga siiski.

Kuid et kui tegemist on "plaatide TOOTMISEGA" siis võib kvaliteedi üle lasta, sellega ma nõus ei saa ega taha olla.
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
            Kuid et kui tegemist on "plaatide TOOTMISEGA" siis võib kvaliteedi üle lasta, sellega ma nõus ei saa ega taha olla.
            See tahtmine/mittetahtmine siin palju ei loe. Tehas siiski pressib selle kvaliteediga salvestist, mis neile saabub, ei ole presstehase asi otsustada salvestise kvaliteedi üle. Kui tellija ei nõua algusest lõpuni analoogi, siis seda ka lõpptootena ju ei valmistata.
            Füüsilise plaadivalmistamise kvaliteediküsimused on tehase teema ja see on täiesti eri asi. Võiks öelda isegi et iseasi kas elektroonikafoorumis seda tarkust suudame tabada, mis on plastide termilise töötlemise tehnoloogia kvaliteedinäitajatega seotud.
            Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

GU50, te segate ära plaadi füüsilise kvaliteedi sellele eelneva helitehnilise kvaliteediga minu jutus. Ma ei tunne muret termilise töötlemise suhtes, kuna ma ei oska seal lihtsalt muret tunda, ei valda seda niipalju. Aga muret oskan tunda ja tõsiseltvõetavuses kahelda masterit puudutavate momentide juures (senise info põhjal).
              Esmalt postitatud GU50 poolt Vaata postitust
              Tehas siiski pressib selle kvaliteediga salvestist, mis neile saabub, ei ole presstehase asi otsustada salvestise kvaliteedi üle. Kui tellija ei nõua algusest lõpuni analoogi, siis seda ka lõpptootena ju ei valmistata.
              Väikese ettevõtmise puhul on see tore moment et kuna asjaosalised üksteist tunnevad ja üheskoos tegutsevad, määrab kvaliteedi see seltskond koos, mitte matriitsi tootnud ettevõte "seal kaugel". Oli ju juttu et leiti defekt, analüüsiti samas kohas kus master tehti (Valge Tuba nagu ma kuulsin) ja otsiti võimalusi lahendamiseks - ei saa öelda et tehas pidi leppima pimesi sellega mis matriitsil ette anti.
              Praegu näen vaid seda: keegi ütles et kõva sõna on analooglindiga master anda töösse ja nii tehtigi, andmata aru miks analoogmaster on kõva sõna...
              viimati muutis kasutaja OSX; 16 m 2016, 18:02.
              Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                Mul on paar tuttavat professionaalset muusikut, kes digiplaate ei taha nähagi, rääkimata kuulamisest. Ma ise arvan ka sama, kuid mis teha – digiajastu.
                Tänases TV saates Ringvaade küsiti sama Ivo Linnalt. Ta ütles, et kuulab vinüüle, vaatamata nende krabisemisele. CD kuulab muusikat vaid taustaks...

Comment

Teemakohane artikkel rada7 foorumist:

Tartu, Eesti vinüülipealinn
                  05-07-2016 Marko Pütsep

Comment

Nagu keegi ka rada7 foorumis kirjutas: kõige olulisem - matriitsid tehakse ju mujal! Pole nagu lugenud kiidulaule plastist kapinuppude pressijatest...

Juhtusin mõned hommikud tagasi vestlema Raivo Tafenauga, kes on andnud n.ö. AAA salvestuse välja vinüülina otsast lõpuni Inglismaal ning praeguseks nentis et tegelikult on see töö nagu omale kappi tootmine ja leidis positiivsena asja juures vaid oma fanatismi väljaandmisel.
                    Konfutsius

Comment

Kas keegi oskab öelda, kust seda plaati osta saab?
                      "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Mina tahan kaaaaaaaa......

Comment

Esmalt postitatud ottok poolt Vaata postitust
                          Mina tahan kaaaaaaaa......
                          Tafenau plaadi saad tema kapist, tel nr on 5060825.
                          viimati muutis kasutaja Sonic; 09 m 2016, 12:07.
                          "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Soetasin Tartust pressitud plaadi Curly Strings...
                            mõtlesin, et toetan eesti muusikat ja eesti tootjat...
                            Päris kurb kogemus oli... sellise tausta müra ja krõbinate hulgaga on minul vist ainult Entel-Tenteli plaat, mida on ilmselt ka sukanõelaga kuulatud.
                            Ja eriti kurvaks tegi mastering, imeliselt kõlav kontrabass oli plaadil lihtsalt lame... helipilt puine (ma ei oska seda teisiti nimetada).
                            Tõesti kahju... ega mingit vimma, lihsalt kurb...
                            Võib olla oli minul siis õnn saada endale esimsest laksust praak eksamplar...

Comment

Esmalt postitatud atdoom poolt Vaata postitust
                              Soetasin Tartust pressitud plaadi Curly Strings...
                              Millise nende oma?
                              Ega nad digi versioonis ka mingi erilise helipildiga ei hiilga aga ei ole ka mitte midagi hullu.

Comment

See plaat:
                                Curly Strings - Üle ilma (2016) LP. A1 Maailm Heliseb A2 Kauges Külas A3 Kadunud Ungarisse A4 Laul Sõbrale A5 Reverend A6 Kättemaks B1...

Seda lugu pole küll plaadil, aga selle youtube kvaliteedi kõla on tervikuna isegi parem kuulata, kui plaadil pakutav...
                                Curly Strings new music video "HOMMIK"Music by Eeva TalsiLyrics by Juhan AruArrangement by Curly StringsProduced by Curly StringsRecorded & mixed by Michael ...
                                viimati muutis kasutaja Scott; 05 m 2016, 05:56. Põhjus: eelnevat postitust ei pea tsiteerima

Comment

Working...
                                X