Teade

Collapse
No announcement yet.

Elektroonika Ta1-003 skeemialbumit?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Elektroonika Ta1-003 skeemialbumit?

1.Originaalindikaatoritega on selline asi, et nii lüüdid kui ka kivid on läbi. Seda vastas kolleeg, kellele ma selle mängimiseks andsin. Võiks vahetada, aga mulle see stiil ei meeldi.
    2. Tegelikult tahtsin panna osutindikaatorid, olemas ilusad, suured, Majak231 omad, aga ilma esipaneeli lõhkumata (ma ei julge teha ennne, kui mul mingi doonor olemas, mida saab retsida.
    3. Praegune kujundus on mu arust hetkel täitsa ok. Tarkvaraga tehtud logaritmija, skaala -26 kuni +6 dB , peak hold ja vajadusel lisafunktsioonid.

To: sebastian. Kuidas Sa selle loenduri nii täpseks said. Loenduri näit sõltub rattalt saabuvate impulsside arvust, mis on 8 sekundi kohta. Täpsus sõltub kiirusest ja treiali joobeastmest Mul paneb 10 minuti kohta ca 1 sekund rohkem. Lindi kiirus on omaarust õige. Üks võimalus on tarkvaraline korrektsioon, aga ei taha. Edit: foorumi vigade tõttu ei saa postitust kujundada.
    viimati muutis kasutaja olevtoom; 11 m 2016, 11:41. Põhjus: kujundusabi (W7-s)
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Tarkvaraliselt paningi paika, natuke (tõsi, rohkem kui natuke ) proovimist erinevate väärtustega. Parempoolse rulliku taga on enkooderratas mida loeb 2 optokatkestit. 10 võ 12 katkestust, ei mäletagi praegu. Osa koodist selline:
      Lisatud failid
      viimati muutis kasutaja sebastian; 11 m 2016, 12:45.

Comment

Aga kas rullikuga lindiloendur ei tekita ka ise vigu, kui arvestada seda, et ka temal on inerts ja alati ei liibu lint piisavalt vastu rulli, et kerimisel jõuaks tuure üles võtta ja pidurdamisel jääks lindiga sama aegselt seisma?
        Ehk saaks ka nii lindi pikkust loendada, kui võtta impulsid otse poolimismootoritelt, mille impulsse loendatakse kokku iga mingi pöörde järel ja siis korrutatakse omavahel nii et, kus tahes kohas loendab sama täpselt. Impulsid saaks jälle võtta mootori jahutuslabadelt fotoanduritega, jääks ära mure seoses rulliku inertsiga.
        viimati muutis kasutaja olevtoom; 11 m 2016, 14:36.
        Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Re: Vs: Elektroonika Ta1-003 skeemialbumit?

Esmalt postitatud RaunoK poolt Vaata postitust
          ...Ehk saaks ka nii lindi pikkust loendada, kui võtta impulsid otse poolimismootoritelt, ...
          Mulle esmapilgul tundub, et see meetod peab arvestama ka kasutatava lindi paksust.

Comment

Kummalisel kombel ei tekita viga. Üks põhjus ilmselt ka see, et rull käib väga kergelt. Sellel on enda raskusest küll teatav inerts, aga lint hoiab pidevalt end küllaltki pingul ja rulliku kummipinnal justkui ei libise. Pealegi ei stardi-pidurda lint ka kerimisel eriti järsku. Näiteks kerimise alguses justnimelt läheb lint rohkem pingesse ja liibub seega pearemini rullikule. Sama ka pidurdamisel. Tegin sellise katse: 1100m lindi kerisin keskele (vene lint kusjuures), märkisin vildikaga kriipsu, kerisin lindi algusesse ja siis uuesti keskele. Markeri asukoha erinevuseks tuli 10cm ehk umbes 0,5 sekundit. Üsna hea tulemus, ma arvan ja erilist libisemist see ei näita. Asi oli märgatavalt halvem, kui proovisin rulli võlli õlitada paksema (auto-)õliga. Sel juhul läks inerts väga suureks. Parimaid tulemusi andis siiski nö õmblusmasina õli. Silikoonõli ei soovitata, kuigi sedagi leiab väga "jooksvat". Mootoritelt vist saaks impulsse võtta ja koodis poolimismootorite erinevuste kaudu arvutada lindikiirus? Kuidas toimib aga asi erinevate lintidega, erinevate ketastega? Samuti peab lindi pingsus olema väga ühtlane. Üsna palju võimalikke muutujaid...
            Lisatud failid
            viimati muutis kasutaja sebastian; 11 m 2016, 15:03.

Comment

.. Ehk saaks ka nii lindi pikkust loendada, kui võtta impulsid otse poolimismootoritelt, mille impulsse loendatakse kokku iga mingi pöörde järel ja siis korrutatakse omavahel nii et, kus tahes kohas loendab sama täpselt. Impulsid saaks jälle võtta mootori jahutuslabadelt fotoanduritega, jääks ära mure seoses rulliku inertsiga.
              Nii tehaksegi kassettmakkides. Olen ka ise teinud. Sedasi tekib viga, sest parem pool täitub alguses kiiremini kui vasak tühjeneb. Ehk viga on alguses + märgiga, keskel - märgiga ja lõpus + märgiga.
              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                Nii tehaksegi kassettmakkides. Olen ka ise teinud. Sedasi tekib viga, sest parem pool täitub alguses kiiremini kui vasak tühjeneb. Ehk viga on alguses + märgiga, keskel - märgiga ja lõpus + märgiga.
                Ma pidasin rohkem seda silmas, et impulsid võetakse sama aegselt mõlematelt poolimismootoritelt. Mehaaniliselt saaks nt abinõuks võtta mudelauto diferentsiaali, siis lindiloendur käib kogu aeg konstantse kiirusega olenematta ketaste suurusest. Aga mehaaniliselt läheb keerukaks ülekannete puhul.

Esmalt postitatud sebastian poolt Vaata postitust
                Kummalisel kombel ei tekita viga. Üks põhjus ilmselt ka see, et rull käib väga kergelt. Sellel on enda raskusest küll teatav inerts, aga lint hoiab pidevalt end küllaltki pingul ja rulliku kummipinnal justkui ei libise. Pealegi ei stardi-pidurda lint ka kerimisel eriti järsku.
                Arusaadav siis, ilmselt on su makil siis tõesti väga kerge rullik. Minu omal on aga millegi pärast tiivikute otsas veel ka väike hooratas, et seisma jäämisel käib veel edasi aga muidu käib taasesitusel vaevaliselt ringi, peab jah vist teist õli proovima ei saa ka välistada, et pingutus on väike.

Siin tuleb vist see hooratas õhemaks treida, ei tea küll, mis neil "insineeridel" mõtteis oli, et isegi kogu krempel on tehtud massiivsele 11mm paksusele raudplaadile
                viimati muutis kasutaja RaunoK; 11 m 2016, 17:37.

Comment

... ei tea küll, mis neil "insineeridel" mõtteis oli, et isegi kogu krempel on tehtud massiivsele 11mm paksusele raudplaadile
                  Huvitav, minu Elektroonikal on hoopis Al valust. Räägitakse, et tegemist on survevalu šassiiga koos 5..10 tunnise kunstliku ja 60 ööpäevase loomuliku vananemisega, mida töödeldakse pärast vananemist.

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                    Huvitav, minu Elektroonikal on hoopis Al valust. Räägitakse, et tegemist on survevalu šassiiga koos 5..10 tunnise kunstliku ja 60 ööpäevase loomuliku vananemisega, mida töödeldakse pärast vananemist.
                    Elektroonikad ja Olimpid on jah al.valu, aga RaunoK isend paistab olema Илеть-001 või ma eksin? Ehk saaks mingeid pilte kui kaas ära...

Comment

Idel-001-1 ongi. Temast peaksin lausa eraldi teemagi tegema, ei tahaks väga martinj teemat väga enda omaga reostada aga hiljem, kodutöö veel tegematta tema skeemi eripärade kohta.

Tagant muidu nagu makk ikka, tosin plaate, kolm mootorit, viisakas montaaž jne. https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net...49949696_o.jpg

Comment

Sedasi ongi vast ainuke võimalus kuidas naid vanu lintmakke närvi minemata kasutada saab. Teha mehaanika korda ja automaatika kontrolleri peale.
                        Idel-001-1 ongi. Temast peaksin lausa eraldi teemagi tegema
                        Mitu NAND kivi seal on ? (See skeem mis FBs oli).
                        Esmalt postitatud sebastian poolt Vaata postitust
                        Osa koodist selline:
                        Kas siin ei saaks VoidUpdateEncoder neli esimest rida üheks reaks kokku võtta?Niisama huvipärast küsimus, ma ei tunne seda skripti keelt.LastEncoded saaks ka tegelt ära jätta ja asendada encoded=encoded... ja sealt edasi uued väärtused. Siin on võrdus märgist parempoolne "Encoded" eelmise väärtusega.
                        viimati muutis kasutaja Starfish; 13 m 2016, 09:18.
                        http://hparchive.com/
                        https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Esmalt postitatud Starfish poolt Vaata postitust
                          Mitu NAND kivi seal on ?
                          19tk

Comment

Idel-001-1 ongi. Temast peaksin lausa eraldi teemagi tegema, ei tahaks väga martinj teemat väga enda omaga reostada aga hiljem, kodutöö veel tegematta tema skeemi eripärade kohta. Tagant muidu nagu makk ikka, tosin plaate, kolm mootorit, viisakas montaaž jne. https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net...49949696_o.jpg
                            Ma ei ole siiamaani aru saanud, mis Su makil katki on ? Kontrolleri peale saab teha, aga siis pead täpselt teadma, mida teed. Näiteks minu kood ei sobiks Sulle (noh olekute osa võibolla sobiks).

Comment

Loogikal üks viga ainult aga see ei sega kasutamist, kui on meeles vahetult peale kerimist enne play vajutamist stopile vajutada. Praegu aga probleem, et kuhu need kõrged peale salvestust kaovad. Mõlemate kanalite probleem aga erinev, kui lindilt kuulata siis kontrollikäigus kuulda olulist langust, olgu et skeemi ei jõudnud näppida kadus ka vajalik võimendus ühes kanalis. Helipead on puhtad.

Comment

Aga järsku on mõni "essune" ühendus kusagi? Mahamängul ja lindistamisel on korrektsioonahelad erinevad. Kas testlinti on, et kontrollida mahamängu? Vaheta kanalid jupikaupa ära ja kas siis läheb viga millalgi teise kanalisse? Edu!
                                RA

Comment

Working...
                                X