Teade

Collapse
No announcement yet.

Rihm või otsevedu?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Rihm või otsevedu?

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
    Millal või kas tuleb ka kommentaare kuidas DD siis müriseda saab? Või on nigu on?
    Loe palun uuesti Sully postitust teiselt leheküljelt, seal on põhjused väga selgelt välja toodud, ei hakka kordama. Miks sa kiivalt hoiad saladuses oma plaadimängija tootjafirmat?
    "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

See pole üldse kiivalt saladuses hoitud, Technics. Olen seda ka varem foorumis öelnud.

Esmalt postitatud Sully poolt Vaata postitust
      Otseveolistel müriseb trafo mis on korpusesse monteeritud, ilmselt on mõned seadmed sellest mürast vabad, kuna omavad välist toidet.
      Esmalt postitatud Sully poolt Vaata postitust
      Teine müra allikas on alati laager, mis on enamustel mängijatel säästu eelarvega toodetud. Mida rohkem on see kulunud seda rohkem hakkab "krooksuma" tänu võlli ja pukside vahelisele lõtkule.

Trafo... nagu teistel tavalistel Belt Drive või rullidel mängijatel poleks trafo korpuses? Ja platteri tugilaager, kõigil DD masinatel müriseb ja rihmadega on vakka? Päriselt või? Garrard on Direc Drive et tal tuleb "kesklaagrit" vahetada - kui uskuda et ainult otseveolistel see müriseb?
      Trafo müriseb igasuguse asja sees kuhu ta pandud on, isegi tuuneris. Iseasi kus mõjud kahjulikult avalduvad, grammeris ükskõik millise veoskeemiga avalduvad need sarnaselt. Millisest allikast Sully sihitatud väide pärineb ma ei tea. Kui ta selle avaldaks.
      Laager. Ma olen püüdnud kuidagigi kuulda või mõõta laagri müra, no ei ole õnnestunud. Võibolla mingi eriti tundlik mikrofonielement kinnitada otse vastu laagri korpust, äkki siis saab...
      Ja kas Belt Drive korral kulunud laager ei mürisegi? Millised üldse on koormused platteri laagrile eri veoskeemide korral? Rihmaga on külgsurve nagu garanteeritud, rulliga samuti. Mis sikutaks DD platterit küljele et ta kasvõi samaväärselt kuluks, ei tea... ei märka ilmselt .
      viimati muutis kasutaja OSX; 27 June 2016, 16:28.
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

Otseveo mootoriga rihmülekandega plaadimasin

Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Mürade poolelt võiks mõne sõna ka rihmveoliste kasuks öelda. Rihma elastsus ja taldriku mass moodustava mootori müra taldriku pöörlemisele ülekandefunktsiooni teist järku madalpääsfiltri. Mida suurema elastsusega rihm ja suurema massiga taldrik seda madalam on lõikesagedus ja seda väiksem ka mootorist taldrikule jõudev müra. Otseveolistel on see filter esimest järku, mehaaniliselt piirab mürasid ainult taldriku mass, samas ajab elektroonika otseveoliseid mootoreid palju suurema kui 50 Hz sagedusega ringi.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
            Otseveolistel on see filter esimest järku, mehaaniliselt piirab mürasid ainult taldriku mass, samas ajab elektroonika otseveoliseid mootoreid palju suurema kui 50 Hz sagedusega ringi.
            Sa kirjutad aastakümneid vanade lahenduste alusel.

Mis keelab tänapäeva kõrgtasemelisel otseveomootoril sidestada pöörlevat osa plaaditaldrikuga mitmekihilise (näiteks horisontaalsuunas) eri sagedustele rehkendatud kummipuhvritega amortiseeritud lahenduse kaudu?

Comment

See pole üldse kiivalt saladuses hoitud, Technics.
              Kas seesama "33 punktine"?
              "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

moi, oleks päris huvitav teada saada mis sagedustega siis otseveolisi toidetakse? Ma võin oma masina drive coilide pinged/sagedused siin anda: siinussignaal amlituudiga 3V, 33 1/3rpm korral 3,3Hz. Kolm koma kolm hertsi. Ei teagi nüüd kas suudan märgata palju see on suurem 50Hz'ist...Süsteemi kell on küll rõõmsalt 4,193MHz, oi kus sealt saaks genereerida.

Huvi pärast vaatasin - Stereoplay tabelis on Absolute Spitzenklasse valikus viiendal kohal Brinkmann Oasis Direct Drive vedune, samuti 11 kohal Brinkmann Bardo, samuti on Spizenklasse hulgas VPI Classic Turntable, millest on olemas ka DD versioon - http://www.stereophile.com/content/v...QvgMpl1dErv.97 lisaks veel VPI DD kohta lugemist - http://www.tonepublications.com/revi...ive-turntable/
                viimati muutis kasutaja OSX; 27 June 2016, 20:14.
                Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud ottok poolt Vaata postitust
                  Väga huvitab foorumlaste arvamus.
                  Olen aru saanud, et muusikakuulajad eelistavad rihma, plaadikratsijad otsevedu.
                  Nähes sinu huvitunut tagasisidet siin teemas, siis kummale poole kaldud - kas on-offi pakutava või euronicsi pakutava mudelivaliku suunas?
                  Siin põnev rihmülekandega mudel:

Kõrvaklapid, kõlarid, raadiod, muusikakeskused, vinüülplaadimängijad, CD- ja MP3-mängijad, mikrofonid, automakid ja muu helitehnika leiad Euronicsist. Tutvu!
                  viimati muutis kasutaja martk; 27 June 2016, 21:04.
                  Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

See mida laagrite kohta kirjutasin oli küsitud ju DD mängijate mürade põhjustajad. Nagu asja tuumani jõudes sai selgeks et kõigil mängijatel on samad hädad - nii ilmselt ongi, ühtedel neid vaid rohkem ja teistel vähem.
                    Oma plaadimängija mürasid ajan taga instrumendiga, millega midagi ka päriselt kuuleb, ka kõige väiksemaid sahinaid.

Comment

Eks ma järgisin Sonicu nõuannet ja tsiteerisin sinu väljatoodut, lootes et Sonic ka oma arvamuse välja toob... no ei läinud nii.
                      Konfutsius

Comment

Eks ma järgisin Sonicu nõuannet ja tsiteerisin sinu väljatoodut, lootes et Sonic ka oma arvamuse välja toob... no ei läinud nii.
                        Ah et minu nõuanne sulle oli kedagi tsiteerida? Ma vist palusin sul lugeda Sully kirjapandut, mis ühtib minu arvamusega. Sa oled viimasel ajal väga palju eksima hakanud, katsu ikka rahulikumalt toimetada, ära kiirusta oma väljaütlemistega. Päikest

Technicsite kiiruse stabiilsus on 0,005% ja wow and flutter 0,025%, rumble noise -78 -80dB. Kas peaks muretsema?
                        Ega ei peagi muretsema, numbrid on ju niiii ilusad! Aga miks see Technics siis seal tabeli viimasel real konutab?
                        viimati muutis kasutaja OSX; 28 June 2016, 11:14. Põhjus: kokku

Comment

moi, oleks päris huvitav teada saada mis sagedustega siis otseveolisi toidetakse? Ma võin oma masina drive coilide pinged/sagedused siin anda: siinussignaal amlituudiga 3V, 33 1/3rpm korral 3,3Hz. Kolm koma kolm hertsi. Ei teagi nüüd kas suudan märgata palju see on suurem 50Hz'ist...Süsteemi kell on küll rõõmsalt 4,193MHz, oi kus sealt saaks genereerida.
                          Kuskilt uue Tachnicsi lehelt, mida nüüd enam ei leia, jäi mulle meelde, et toidetakse kõrgema sagedusega, võibolla mäletan valesti.

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
                            Ah et minu nõuanne sulle oli kedagi tsiteerida? Ma vist palusin sul lugeda Sully kirjapandut, mis ühtib minu arvamusega. Sa oled viimasel ajal väga palju eksima hakanud, katsu ikka rahulikumalt toimetada, ära kiirusta oma väljaütlemistega. Päikest
                            Sa võiksid natuke ikka mõelda ka. Ma järgisin sinu nõuannet - lugesin Sully kirjutatud. Ja seejärel tsiteerisin tema kirjapandut, et kuulda kuidas sina neid probleeme lahkad. Lahkasid või? ...

Esmalt postitatud Sonic poolt
                            Ega ei peagi muretsema, numbrid on ju niiii ilusad! Aga miks see Technics siis seal tabeli viimasel real konutab?
                            Aga äkki... on Technicsil teistmoodi käpp ja teistmoodi helipea võrreldes kasvõi Brinkmanniga? Jälle eksin?
                            Võrdleks hea meelega Orbe numbreid, aga...
                            viimati muutis kasutaja OSX; 28 June 2016, 11:14. Põhjus: kokku
                            Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                              Kuskilt uue Tachnicsi lehelt, mida nüüd enam ei leia, jäi mulle meelde, et toidetakse kõrgema sagedusega, võibolla mäletan valesti.
                              Võibolla aeti segi kontrolleri kivi juhtsignaalidega? Neid leidub küll 100Hz ja 350Hz ümber, platteri jälgimise tagasiside käib üldse 50kHz juures. Need sagedused aga mootori mähistele ei jõua.
                              Technics on teinud oma kvartsjuhtimist kahel viisil, kahefaasilisena ja kolmefaasilisena, sellest mõned erinevused tulevad. Kolmefaasiliste mähised on rööbiti 33uF/25V kondekatega, nii et juba see ei lase teab mis kõrgemaid sagedusi mähiseni, isegi kui need driveri läbiksid. Faasilisuse valik sõltus neil platteri kaalust, kergemaid saab lihtsamalt liigutada. Kolm faasi annab suurema pöördemomendi mis nn DJ masinatele vajalik.
                              DD mängijatel on oluline säilitada originaalilähedane platteri kaal, sest kui seda suurendatakse ilma tagasiside korrigeerimiseta, võib tõesti hakata elektroonika plaadi kiirust kohatult kõigutama. Tagasiside ju arvestab tehases määratud/komplekteeritud kaaluga, mitte tegeliku kaaluga kui keegi veel kaks platterit otsa laob (vajalikud voolud ju muutuvad). Platteri kogukaal aga mõjutab millist müra teeb tema tugilaager (ükskõik mis veoga)...
                              Konfutsius

Comment

Kas Michell Orbe on nii mõõtmatult hea et ei mahugi üldse tabelisse...?
                                Aga miks mitte, äkki ongi nii?
                                Esmalt postitatud vxx poolt
                                SME IV on suht sama mis V.. ja koos Orbega suht parim vinüüli mängu masin mis üldse olemas

Comment

Working...
                                X