Teade

Collapse
No announcement yet.

LP mürad ja dünaamika

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: LP mürad ja dünaamika

Mitte ainult DR vaid ka faasimõõtmine tuleb teha, lisaks sagedusribale...

Minu meelest ei pruugi need albumid olla tehtud sooviga saada n.ö. identsed tulemused. Linkidelt ei lugenud ma välja et nad oleks samast masterist üldse tehtud.
    Kui ma tahaks hinnata praegu nende plaatide abil midagi, ma digitaliseeriks samast kooslusest nüüd vinüüli, teeks temast CD ja võrdleks seda kolmandana - samas süsteemis.
    Ma usun et pärast sellist testi rõhuasetus muutub, vähemalt veidi .
    viimati muutis kasutaja OSX; 14 m 2018, 11:50.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
      Minu meelest ei pruugi need albumid olla tehtud sooviga saada n.ö. identsed tulemused.
      Tegelikult ei huvita mind tegijate soov, vaid pigemini ikka nende poolt saavutatud tulemus.

Linkidelt ei lugenud ma välja et nad oleks samast masterist üldse tehtud.
      Ma masterite vallas "maalt ja obesega" - kui välja jätta juhud, kus plaadiümbrisele kirjutatud "remastered", siis kas konkreetsel juhul kasutatud masterite osas üldse mingeid põhjendatud oletusi on võimalik teha?

Kui ma tahaks hinnata praegu nende plaatide abil midagi, ma digitaliseeriks samast kooslusest nüüd vinüüli, teeks temast CD ja võrdleks seda kolmandana - samas süsteemis.
      Vabandan ette ja taha, kuid sellisel "keemial" ma antud teema kontekstis ei näe ma mingit mõtet.

Comment

Kui sa ei näe "keemial" mingit mõtet - siis mis mõte on teha mingit DR või muud mõõtmist, kui ükski neist ei hakka näitama seda kus on kitsaskoht, pudelikael et tekib tõdemus mille järgi on üks "elus" ja teine "surnud" heliga? Eriti veel kui masterite samasus ei ole kindel?
        Minu pakutud variant on tegelikult ainus mis paneb asjad oma kohtadele, muud jutud võrdluskuulamisest võivad siin muidugi taanduda pelgalt reliiside omavahelise erinevuse kirjeldamiseks.
        Kujutad ette et äkki kõlab vinüüli salvestis ka "elusalt" või vähemalt samamoodi nagu vinüül sinu koduses süsteemis ja pudelikael pole mitte CD kui tehnoloogia vaid CD kui konkreetne peessekeeratud masteri ohver?
        Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud madis64 poolt Vaata postitust

Ma masterite vallas "maalt ja obesega" - kui välja jätta juhud, kus plaadiümbrisele kirjutatud "remastered", siis kas konkreetsel juhul kasutatud masterite osas üldse mingeid põhjendatud oletusi on võimalik teha?

oleneb mida leiti, kui midagi sellist sellist saab saia, aga kui leiti selle sama loo 2" lint, siis saab stritsli. Aga kui leiti mingi ära kulunud krabisev LP, saab sepiku.

Comment

Toetan siinkohal OSX-i. Kui teemaks LP kui formaat, siis on selline otsene võrdlus vajalik/vältimatu.

Comment

Kui sa ei näe "keemial" mingit mõtet - siis mis mõte on teha mingit DR või muud mõõtmist, kui ükski neist ei hakka näitama seda kus on kitsaskoht, pudelikael et tekib tõdemus mille järgi on üks "elus" ja teine "surnud" heliga?
              Ikka on mõtet üritada mõõta (kui viitsimist, aega ja tahtmist jagub) - mõnikord saab mõõtetulemuste alusel kuulatava heli jatulemuste vaheline seos selgemaks. Aga mõnikord ei saa ka ...
              Aga võrrelda on mõtet ikkagi autentseid lähteobjekte, mitte üht autentset objekti ning teist "kolmel moel konverditud" objekti.

Eriti veel kui masterite samasus ei ole kindel? ?
              Masterite (lähtematerjali, allika) samasus ei ole antud hetkel oluline, oluline on lõpptulemuse võrdlus.

Minu pakutud variant on tegelikult ainus mis paneb asjad oma kohtadele,
              Ma jään siin eriarvamusele.

pudelikael pole mitte CD kui tehnoloogia vaid CD kui konkreetne peessekeeratud masteri ohver?
              Jah, loomulikult. Kirjutasin ju eespool, et mu cd-mängija suudab ka oluliselt edevamaid helisid esitada.

Comment

Esmalt postitatud suur13 poolt Vaata postitust
                Toetan siinkohal OSX-i. Kui teemaks LP kui formaat, siis on selline otsene võrdlus vajalik/vältimatu.
                Kuidas sa OSX-i saad otsese võrdluse kontekstis toetada, kui ta soovitab ühte võrreldavat poolt läbi mitmekordse muundamise lasta?

Comment

Aga võrrelda on mõtet ikkagi autentseid lähteobjekte, mitte üht autentset objekti ning teist "kolmel moel konverditud" objekti.
                  Ei saa pihta - mis on audentne ja mis kolmel moel konverditud? Nad kõik on sul konverditud õudne arv kordi...

Masterite (lähtematerjali, allika) samasus ei ole antud hetkel oluline, oluline on lõpptulemuse võrdlus.
                  Kui algallikas ei ole sama siis mis lõpptulemuse võrdlusest siin räägitakse?
                  Konfutsius

Comment

... vinüüli, teeks temast CD ja võrdleks seda kolmandana - samas süsteemis.
                    Ma usun et pärast sellist testi rõhuasetus muutub, vähemalt veidi .
                    Ma oma rikutuses kujutasin ette, et kui CD heli lasta läbi "LP simulaatori" (kõiksugu vigureid on olemas, äkki ka selline, mis spetsiifiliselt oskab eeldatavad ülekostvused, moonutused, mürad lisada), siis heli äkki elustub?

Comment

Kui nii elustub, siis see näitab ka midagi kahtlemata . Kas huvilisele aga see järeldus meeldib, on iseasi.
                      Konfutsius

Comment

Ei saa pihta - mis on audentne ja mis kolmel moel konverditud? Nad kõik on sul konverditud õudne arv kordi...
                        Jah, loomulikult, kuid te soovitate üht võrdlusalust lisaks veel täiendavalt konvertida.

Kui algallikas ei ole sama siis mis lõpptulemuse võrdlusest siin räägitakse?
                        Selle lõpptulemuse võrdlusest käib jutt, mis parasjagu laual/riiulis on.

Comment

Esmalt postitatud a1 poolt Vaata postitust
                          Ma oma rikutuses kujutasin ette, et kui CD heli lasta läbi "LP simulaatori" (kõiksugu vigureid on olemas, äkki ka selline, mis spetsiifiliselt oskab eeldatavad ülekostvused, moonutused, mürad lisada), siis heli äkki elustub?
                          uuesti sissemängides jah, aga efektidega mässates... ei.

Comment

See ei muuda võrreldes LP formaadiga nii meeletult tulemust et see tuleks või oleks kohane välistada. Muidugi juhul kui peate ise pastakaga need nullid ja ühed ritta sodima, siis võib küll järg käest kaduda.

Kas foorumlane martk ostis kaks ühesuguse tiitellehega erinevas formaadis plaati selleks et muidu tühi riiul parasjagu tühi ei tunduks? Ei mina usu. Sellised valikud tehakse reeglina siis kui tahtmine on midagi konkreetselt võrrelda omavahel - olen seda isegi nii teinud.

Te olete silma paistnud metoodilise lähenemisega probleemidele, kuid nüüd näen et keerate faktidele selja just siis kui need oleksid kõige ilmsemad ja lahendus/seletus kõige lähemal. Sellest on küll kahju, kuid see on teie valik.

Häid algavaid jõule!
                            Konfutsius

Comment

Näe mis tore teemaarendus siin juuri ajab
                              Kes tahaks teada tõde masterite kohta ja kes tahaks lihtsalt kuulmiselamust maksimeerida.
                              Ma olen ise mingit floydi plaati kuulates samuti märganud, et cd kõla ei haara nii kaasa kui lp. Kuigi oli Melodija, mitte originaal, ning mu digiosakond kindlalt kvaliteetsem kui plaadifrees.
                              Samas on ju hästi teada, kuidas teinekord võib helipildile väga suurt tajutavat mõju avaldada kasvõi mõnedetsibelline suhteline tõus või langus teatud sageduspiirkonnas, kui kõige lihtsamast variandist rääkida.
                              Nii et ehk keegi võtab vaevaks need eksperimendid ära korraldada, saaks sammusese maailma äraseletamisele lähemale.
                              Minu jaoks on sellel küsimusel ennekõike praktiline väärtus - kuulata tahaks ikka maksimaalse elamuse nimel, aga samas on lp-dega jändamine jube tüütu. Uudishimu on muidugi ka - kui plaadi peal on midagi, mida red book ei mahuta, kuid mis ometi suhteliselt piiratud tehniliste võimalustega lp peast läbi mahub, siis tahaks ikka enne surma teada saada, mis pagan see on Kui see ei ole lihtsalt stuudios masterdavate helimeeste hästi varjatud vandenõu - aga seda varianti on veel raskem endale müüa kui eelmist.
                              Toidan trolle!

Comment

Käisin mitmes kohas vinüüli kuulamas, olen väga pettunud, ise ka imestan kuidas mina läksin liimile....

Vaatasin statistikat, vinüül on kõigest 10% kogu turuosa, ja vinüülile pannakse ainult laiatarbe muusikat, selles kategoorias on peaaegu võimatu leida adekvaatsed CD plaati. Vinüülile ei saa kompressi peale panna, ja keegi ei eelda et need koheselt mp3ks transformeeritakse, sellepärast tundub teistsugune.
                                Praktika: http://prorec.com/2013/05/over-the-l...-loudness-war/
                                Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Working...
                                X