Teade

Collapse
No announcement yet.

LP mürad ja dünaamika

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: LP mürad ja dünaamika

Esmalt postitatud archie poolt Vaata postitust
    Tere, sattusin seda teemat lugema. Lõpus läks meestel pieso ja MM teema käest ära. Vaidlejad unustavd ühe põhitõe - pieso väljundpinge on proportsionaalne kanali amplituudile, MM, MC ja muud sellised liikumise kiirusele (elektrodünaamika!) . Kui kiirusele tundlik, siis vaja RIAA (tagasi)korrektsiooni,kui amplituudile, siis pole vaja. UK firma http://www.phaedrus-audio.com/PHLUX.htm teeb aktiivseid MM-l põhinevaid päid, mis ei vaja RIAA-d. Peas Op. mille lülitusskeem teeb väljundpinge proportsionaalseks amplituudiga.
    Tere tulemast , spämmer. Sind kohe blokeeritakse.
    Jätan postituse meelega alles.
    MJ. adminn
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Millest sa Martin järeldad, et on spämmer?

Comment

Esmalt postitatud archie poolt Vaata postitust
        Kui kiirusele tundlik, siis vaja RIAA (tagasi)korrektsiooni,kui amplituudile, siis pole vaja.
        Kus kohast selline tarkus pärineb? Ehk paluks viiteid algallikatele.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
          Millest sa Martin järeldad, et on spämmer?
          Keelekasutus+ +kaevurlus+kogemused+adminni võimalused.
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Mul on küll alust arvata, et see pole spämm.
            Seal taga on ikka konkreetne inimene konkreetse huviga ja mitte ilma elektroonika teadmisteta.
            Mis teha, kui sellist asja teeb ainult üks firma.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
              Mul on küll alust arvata, et see pole spämm.
              Jah, ei ole spämm, pigem trollimine.

Ma ootan väga suure huviga selle "unustatud põhitõe" tõendust.

Comment

Esmalt postitatud madis64 poolt Vaata postitust
                Kus kohast selline tarkus pärineb? Ehk paluks viiteid algallikatele.
                Info peaks vist olema pärit sealt http://www.phaedrus-audio.com/DisC%2...rm%20Media.pdf

Comment

"Engraved in thedisc's grooves is a substantially constantamplitude characteristic. " => ikka tõsi kohe või?

Kui nii oleks, siis kui aeglustada 1Khz rada mahamängides 100Hz-ni, siis amplituud peaks mõlemal juhul (nii 1kHz kui 100Hz raja puhul) ilma korrektsiooni rakendamata sama olema?

Kas on?,

Edit2:
                  Kui (praegusel ajal olemasoleva salvestise) vao geomeetria seisukohalt ei oleks RIAA korrektsioon taasesitamisel vajalik, siis ei lisataks seda ju ka lasermängijatele, millel nõela liikumiskiiruse ja selle poolt tekitatud pinge omavahelise suhtega midagi pistmist ei ole:

"The Finial has onboard RIAA equalization and 1V output, so you connect it not to the phono section but to a line level input."

Nii et milline on siiski vinüüli vakku lõigatud signaali füüsiline amplituud (samal signaalinivool) üle kogu sagedusala?

Edit:

"pieso väljundpinge on proportsionaalne kanali amplituudile, MM, MC ja muud sellised liikumise kiirusele (elektrodünaamika!)" => koolifüüsika ajal oli kiirus siirde (paigutuse) esimene tuletis - mõõtepunktis konstantse vinüülirajakiiruse ning signaalisageduse juures juures - kuidas need (signaaliamplituud ja tõusukiirus) oma olemuselt erinema peaksid?
                  viimati muutis kasutaja madis64; 26 m 2020, 22:27.

Comment

Ma küll ei kahtle selles mis seal kirjutatakse. Sama infot võib ka mujal leida.
                    See kui helile enne plaadile panemist tehakse RIAA korrektsioon muudabki plaadil olevad rajad "substantially constantamplitude characteristic" tüübiliseks. Põhimõtteliselt ongi RIAA korrektsioon enne plaadile panemist ülekandefunktsiooni diferentseerimine (tuletise võtmine).

Comment

Ikkagi oleks soov näha mõõtmistulemusi, et kui "sirge" see "substantially constamplitude" ikkagi on.

Comment

Ta on "substantially" "sirge" aga selle üle pole vaja muretseda ega mõõta, RIAA juba määrab ära kui "substantially".

Comment

MJ. tegi õieti.
                          Tulge ikka maa peale tagasi!
                          Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

mõned on tõesti unustanud kuidas LP'sid treitakse. need ikka piezoga kuulamise jaoks tehakse. sest piezoga on lihtne, see ei vaja eelvõimendust ja läheb kohe tämbriplokki. aga mis see piezo sageduskara oligi....

et piezole tehtud LP'd magnethelipeaga kuulata läheb RIAA'd vaja. "spämmer", nagu ma arusaan, viitas magnethelipeadele kus RIAA on juba helipea enda sees ja ei vaja eraldi RIAA karpi.

selleks et saaks magnethelipeaga kuulata nõnda et RIAA'd üldse vaja ei läheks, tuleb plaadi tegemise poolel midagi ettevõtta. otseloomulikult selline plaat pole kuulatav piezoga.

aga kas keegi on näinud uusi piezo grammofone?

Comment

Minu nimi on Arvo S. Olen see “spämmer” kellele Martin J. ploki pani. Ilmselt viskab selle kontoga jälle välja, sest mulle hakkab selginema et osa sellest elektroonikafoorumist on nagu ususekt. Kui julget mingite uute mõtetega lagedale tulla mis foorumlaste seniste arusaamistega kokku ei lange siis saad ususalgaja tiitli ja guru saadab sind ukse taha. Takkakiitjaid jüngreid leidub ka.

Või ei ole ikkagi ususekt ? Elame näeme.
                              Olen televisiooniinsener hariduselt, ühtteist ka helitehnikas uurinud. Vinüülide vastu tekkis uuesti huvi hiljuti, seoses 60-70-80 muusikaga. Tehniline huvi käib asjaga kaasas. Et kuidas plaadilt rohkem kätte saada kui tavaliselt.

Phaedru pakub väga uusi lahendusi. Ka softi StereoLab (MACis) , millega on võimalik osad LP moonutused ellimineerida (lõikepea ja nõela kuju erinevus jms). RIAA saab teha ka softiga , et jälgida plaadifirmade poolt varastel aegadel väljalastud vinüülida kõveraid täpsemalt. Müraeemaldus vanadelt šellakplaatidelt. Olen muretsenud mitmeid test LP-sid, et mõõta wow&flutterit, peade sageduskäike, nõela rajajälgimise omadusi jms.

Nüüd peast PHLUX-II . Tellitud, jõuab see nädal lauale. Tellitud ka nende Groove Sleuth Mk.II . Kui olete ka seda meelt et kõik see on spämm, siis jumal teiega.

Saatsin kaks teadet foorumi lingile, kes olen ja kust tulen. Kuna tunnen elktroonikaringkonnast nii mõndagi, siis oli martinj dešireerimine lihtne. Sai ka talle FB-s tere öeldud. Nüüd teab minu nime ka. Juhul kui tagasi ei pane, teen FB grupi “Vinüülitehnikud” kus saaks vabamalt vinüüli tehnilisi teemasid arutada.

Olge terved.

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
                                mõned on tõesti unustanud kuidas LP'sid treitakse. need ikka piezoga kuulamise jaoks tehakse. sest piezoga on lihtne, see ei vaja eelvõimendust ja läheb kohe tämbriplokki. aga mis see piezo sageduskara oligi....
                                Pieso ise pole eraldi eesmärk vinüülide tegemise puhul. Tehniliselt peab helivõnukumine plaadi raja füüsiliste mõõtmete sisse ära mahtuma, selle jaoks ongi need korrektsioonid vajalikud.

Esmalt postitatud arvo.s poolt Vaata postitust
                                Minu nimi on Arvo S. Olen see “spämmer” kellele Martin J. ploki pani. Ilmselt viskab selle kontoga jälle välja, sest mulle hakkab selginema et osa sellest elektroonikafoorumist on nagu ususekt. Kui julget mingite uute mõtetega lagedale tulla mis foorumlaste seniste arusaamistega kokku ei lange siis saad ususalgaja tiitli ja guru saadab sind ukse taha. Takkakiitjaid jüngreid leidub ka.

Või ei ole ikkagi ususekt ? Elame näeme.
                                Olen televisiooniinsener hariduselt, ühtteist ka helitehnikas uurinud. Vinüülide vastu tekkis uuesti huvi hiljuti, seoses 60-70-80 muusikaga. Tehniline huvi käib asjaga kaasas. Et kuidas plaadilt rohkem kätte saada kui tavaliselt.

Phaedru pakub väga uusi lahendusi. Ka softi StereoLab (MACis) , millega on võimalik osad LP moonutused ellimineerida (lõikepea ja nõela kuju erinevus jms). RIAA saab teha ka softiga , et jälgida plaadifirmade poolt varastel aegadel väljalastud vinüülida kõveraid täpsemalt. Müraeemaldus vanadelt šellakplaatidelt. Olen muretsenud mitmeid test LP-sid, et mõõta wow&flutterit, peade sageduskäike, nõela rajajälgimise omadusi jms.

Nüüd peast PHLUX-II . Tellitud, jõuab see nädal lauale. Tellitud ka nende Groove Sleuth Mk.II . Kui olete ka seda meelt et kõik see on spämm, siis jumal teiega.

Saatsin kaks teadet foorumi lingile, kes olen ja kust tulen. Kuna tunnen elktroonikaringkonnast nii mõndagi, siis oli martinj dešireerimine lihtne. Sai ka talle FB-s tere öeldud. Nüüd teab minu nime ka. Juhul kui tagasi ei pane, teen FB grupi “Vinüülitehnikud” kus saaks vabamalt vinüüli tehnilisi teemasid arutada.

Olge terved.
                                Seda ma arvasin, et Martin mööda paneb.
                                Huvitav muidugi kuidas see pea sidestuse moodus praktikas töötab võrreldes tavalisega.

Comment

Working...
                                X