Teade

Collapse
No announcement yet.

Milline oleks soodsam kena kokkusobiv vinüülikas, eel- ja lõppvõimendi?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Milline oleks soodsam kena kokkusobiv vinüülikas, eel- ja lõppvõimendi?

Eks ma püüan süveneda kuid kui ma ei tea mis on hea siis ei tea ka mida ma soovin. Panin need mudelid kuna hetkel on siinmaal sellised myygis ja nende hinnad mulle vastvõetavad. sp oleksksi kena kui keegi oma eelistuste järgi need reastaks....see rida oleks kindlasti pädevam kui minu reastus mis põhineb vaid välimusel või hinnal.

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt Vaata postitust
      Eks ma püüan süveneda kuid kui ma ei tea mis on hea siis ei tea ka mida ma soovin.
      Technicsi vinüülimängijate nimekirja lõpulahter näitab ka müügihinda kui ta poodidesse jõudis. Alusta sellest jäjestamist. PS. kallimatel mudelitel on mõned hinnad paigast ära nt sl-1600mk2 oma, mis brošüürides on võrdväärne sl-1200mk2 mudeliga.
      Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt Vaata postitust
        Panin need mudelid kuna hetkel on siinmaal sellised myygis ja nende hinnad mulle vastvõetavad.
        Kui soovid oma elu lihtsaks teha, võta SL-Q2 või SL-Q3 (kui automaati tahad) - nad on kvartsstabiliseeritud mootoriga. Helipea ja nõela jaoks pane ka natuke raha kõrvale

Comment

SP-10 on ka hea grammofon.
          "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Miks mitte Beogram 1500, kõik ühes, nii eel kui lõppvõimendi. Sobib minimalistlikusse lahendusse.

Comment

Esmalt postitatud madis64 poolt Vaata postitust
              Voodil vedeledes sa nagunii "sound stage"-i sügavust ja esinejate paiknemist eriti hindama ei hakka ...
              Sõidan kohe rämeda off-topic'uga sisse... miks te arvate et kõiki inimesi see "sound stage" huvitab? Ma ise pean ennast suht kogenud kuulajaks ja entusiastiks, kuid mingi sügavus ja paiknemine on nagu couldn't care a rabbit's ass... tonaalsus, dünaamika ulatus, rütm, sageduste omavaheline balanss, vokaalide loomulikkus jne. on kõik aru saadav, aga mingi sügavus ?
              Samuti aitan siin teinekord algajaid otsa peale ja uskuge mind, mingi "lava" on viimane mis neid inimesi köidab.

Et teemasse tulla, siis minu soovitus oleks selle budgeti juures oleks püsida minimalistlik (e. siis naljaga pooleks - on vähem display'sid mis eri tooni on ) ja modernsem (80-date stuff hakkab vananema ja tänu piiratud eelarvele ei räägi me siin nn. built-like-a-tank kolast). Lisaks on uuema aja stuffile lihtsam sobivaid helipäid ja käppasid leida. Mõned näited mis hinnaga ühte marki asju leiab:

Sarnase komplekti soob kindlasti kokku ja Rega, Arcami, Marantz/Denon, NAD ja Pro-Ject toodangust ntx.
              Ka Technics, kui kõlarid juba olemas osta 350€ hinnaklassis 43 cm. lai int. võimendi ja samas hinnas sama lai grammar.

Comment

Esmalt postitatud suur13 poolt Vaata postitust
                miks te arvate et kõiki inimesi see "sound stage" huvitab? Ma ise pean ennast suht kogenud kuulajaks ja entusiastiks, kuid mingi sügavus ja paiknemine on nagu couldn't care a rabbit's ass... tonaalsus, dünaamika ulatus, rütm, sageduste omavaheline balanss, vokaalide loomulikkus jne. on kõik aru saadav, aga mingi sügavus ?
                See lava sügavus ja laius tuleb siis, kui kõik muu on paigas ja enam midagi muud teha ei ole.

Comment

Lava sügavus ja laius tehakse stuudios, ja laias laastus see kas on või ei ole, kodus seda kuidagi muuta pole enam võimalik.
                  Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Esmalt postitatud home poolt Vaata postitust
                    ...kodus seda kuidagi muuta pole enam võimalik.
                    On ehk ikka, kehvemaks saab alati teha

Comment

On ehk ikka, kehvemaks saab alati teha
                      Just ja tihtipeale kodus teda pole.

Comment

Kodukasutajad tegelevad täpselt sellega, mida neile müügimehed ettekirjutavad. Just tuli autos Queeni lugu, see ikka kõlab alati hästi, sõltumata kandjast, või võimendusest, sellepärast et on hästi tehtud. Tänapäeva heli konservidest umbes pooled võib kohe prügikasti visata. Kui pole korraliku heliallikat, kõik muu ei oma erilist mõtet. LP on muidugi alternatiiv.
                        Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Just tuli autos Queeni lugu, see ikka kõlab alati hästi, sõltumata kandjast, või võimendusest
                          Julgen vastu vaielda - mu praegusel autol kulus kaks aastat enne kui "heli lahti läks" - enne oli nagu "läbi padja". RetroFM striimib praegu ka 320kbps, mis ilmselt helikvaliteedile kasuks tuleb ...

Aga 70-te ja 80-te vinüülid on ikka selge kõlapildiga küll, selle kohta tegi ottok lausa omaette teema.

Comment

...Aga 70-te ja 80-te vinüülid on ikka selge kõlapildiga küll, selle kohta tegi ottok lausa omaette teema.
                            2014-17a uuspressid on sageli (vana)meistrite heakskiidul remasterdatud, et kõlavad teistmoodi kui originaalid. Kui võtta seda kui teistlaadset võimalust vana lugu kuulata - nt pink floyd ja oldfield - siis on veel mõned toredad/ammutuntud LPd riiulis lisaks.
                            PS. Ottoki teema pealkiri on sedavõrd mittemidagiütlev, et vintage ja uuspress vinüülide kasutajad leiavad selle vaid krüptimist kasutades
                            Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Esmalt postitatud martk poolt Vaata postitust
                              2014-17a uuspressid on sageli (vana)meistrite heakskiidul remasterdatud, et kõlavad teistmoodi kui originaalid.
                              Jah, sellest jutt käibki - uuspressid (vanade LP-de omad) on minu jaoks valdavas enamuses "täis mätsitud" mingit "täiteainest", millele mina nimetust ei oska anda. Viimane enda kogemus on Oldfieldi Crisis, mille originaal sai mõned ajad tagasi ka ostetud, et võrrelda seda uusväljaandega. Vana meeldib rohkem.

Aga see on teise teema heietus.

Comment

Lava sügavus ja laius tehakse stuudios, ja laias laastus see kas on või ei ole, kodus seda kuidagi muuta pole enam võimalik.
                                on ikka võimalik, koguni luua on võimalik. selleks pole midagi muud vaja kui anvilstudiot ja coolsofti sünti. ja hakkab tulema oratooriumeid :P

asi võib minna konuni selleni, et keegi kilkab et kuskil on uus Pärt.

Comment

Working...
                                X