Teade

Collapse
No announcement yet.

Milline oleks soodsam kena kokkusobiv vinüülikas, eel- ja lõppvõimendi?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Milline oleks soodsam kena kokkusobiv vinüülikas, eel- ja lõppvõimendi?

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
    on ikka võimalik, koguni luua on võimalik. selleks pole midagi muud vaja kui anvilstudiot ja coolsofti sünti. ja hakkab tulema oratooriumeid :P

asi võib minna konuni selleni, et keegi kilkab et kuskil on uus Pärt.
    Click image for larger version

Name:	khfkf.jpg
Views:	1
Size:	24,5 KB
ID:	871064
    Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

teed vahet või ei tee? ühel on teisel pole :P

Comment

Väga lapsik, ei oska midagi kaasa rääkida.
        Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Kas see oleks väga kehv võimendivalik Q2 järele?

Comment

Sl-Q2 väärib paremat, kui SU-V55A võimaldab.
            Esiteks on phonoaste lihtsake - vaid mikroskeemiga AN6558F
            Tube AN 6558 or Röhre AN6558 ID46627, IC - Integrated Circuit, SPECIAL TUBEBASE in general and Audio Frequency shown. Radio tubes are valves.

lõppaste samuti mikroskeemiga SVI4004
            Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Lappan siis veidi edasi...pmt ainsad tingimused on, et ma soovin temalt sama tootjat mis plaadikas, sub ja kõlarid nind tema laius oleks 430mm ja hind madalamapoolne. Vahepeal sai hangitud ka Technics SB-W500. Ja hetkel olengi kahevahel, et ei saa päristäpselt aru kas eelistan kuulata koos sellega või ilma. Suurim muutua on selles, et ma ei pea enam tundma "pure audio" reziimis et midagi oleks nagu puudu ja ei tunne end halvasti et ma basse veidi peale keeran sest woofriga enam ma seda ei tee kuid mõne plaadiga tundub bassi veidi palju :S mõtlesingi, et kas mul on võimalik woofrisse ehitada mingi takistipakk või lihtsalt vahepeal 1 bassikas kahest lahti lülitada. Ei taha nagu loobuda sellest suhteliselt laiast alast mida pisikeste kinniste kastidega muidu ei saavuta kuid mõne üksiku plaadiga on bassi ehk liiga palju.

Name:	IMAG2426.jpg
Size:	502,1 KB
ID:	871086

Comment

SU-V55A opakate toites on silumiseks ainult 3,3uF lüüdid pingeregulaatoritransistori järel (kui skeemil trükiviga ei ole) - nii väikest mahtuvust toite silumisel nagu ei mäletagi, et oleks silmade ette jäänud.

Sa ei ole ka nagu kirjutanud, milline helipea ja nõel grammeril peal on ning kas võimendi tahad ostetud olekus kohe töösse panna või võtad näiteks signaalilülitite puhastamise vms ette.

Comment

Plaadimänijal ma nõelalt koodi ei leia. Tootjaks audio technica, korpuse värv kollane ja nõela hoiab selline kuid musta värvi raam: https://www.amazon.com/Mirror-Chrome.../dp/B072KFTQNB Ilmselt pole see just eriti kvaliteetne toode? Ehk oleks siis nõela järi võimendit vale valida ja jätaks nõela vahetuse ja plaadimängija reguleerimise järgmiseks etapiks. Ostsin tän paar uut duubelplati ja ühe üksiku....Adele, Rihanna ja ellie Gouldingu omad ja selliseid "pop" lugusid kuulates on bass nagu sellisele muusikale omane ja pole vist nagu liiga palju...eitea millest mulle teda vahepel palju tundub, kas sellest, et ma ei osanud sellistest väikestest kõlaritest või vinüülist või kurat teab millest seda oodata või olen lihtsalt vahepeal oma pisikeste kinniste kastidea ära harjunud. Teoorias ei ole ju kuidai väga võimalik, et seda bassi saaks liialt olla kui see on passiivwoofer mis lõikab nüüd teistelt kõlaritelt alumise otsa oma filtriga ära ja tema enda bassivaljukad on läbimõõdult väiksemad kui mu "pekõlarite" omad. Ostetavat võimendit ise "hooldama" ei sooviks hakata. Olen enam kui kindel et ma ei kuuleks vahet.
                  Oleks maru lahe kui saaks kellegi teise süsteemi veidi kuulata ja siis kutsuks pädeva inimese korraks enda asja vaatama-kuulama ja nõua andma...ehk ka veidi reuleerima sest ma ei oska seda ise teha....kui plaadimänija sain siis oli raskus miskipärast nii maha keeratud, et nõel ei püsinudki all...ja keerasin seda tundejärgi peale kuni puutus plaati ja tunde järgi veidi siis veel peale. Eelmise plaadika ostsin nii, et raskus oli vastupidi põhja keeratud ja kulus tükk aea et aru saada, et see heli ei pea nii kohutav olema...kummalisel kombel siiski mänis osa plaate puhtalt ja osa plaate kohutava plärinaga. Eile kuulatud Adele plaadil kuidagi Sid susisesid ja lootsin et saan vastukaaluga seda vähemaks kuid ei saanud ja samas teistel plaatidel sellist asja pole.

Comment

Pane oma nõelast ja peast siia mõni pilt üles - nõela survejõud peab nõela järgi sätitud olema.

Võimendi tuleb toa ja kõlarite, mitte nõela järgi valida - helipead ja nõelu jõuad hiljem vahetada küll.

Kõlarite mõju (ajutiseks) elimineerimiseks klappidega oled proovinud kuulata?

Ning kus kandis ise asud?

Comment

Milline oleks soodsam kena kokkusobiv vinüülikas, eel- ja lõppvõimendi?

Iseenesest sa oled õigel teel, keerad tagant raskuse asendisse, kus käpp on kaaluta olekus, siis selle asendit muutmata skaalarõngas 0 asendisse. Tööraskuse keerata helipea/nõela järgi, aga alguseks võiks 1,5g täitsa OK olla.

... uusi ja/või korralikke plaate ma siiski teadmata seisus nõelaga ei kuulaks.
                      viimati muutis kasutaja Scott; 04 March 2018, 22:47. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Klappidega pole proovinud ja asun tartu lähistel

Name:	IMAG2429.jpg
Size:	492,6 KB
ID:	871087

Comment

Sarnaneb minu AT71 helipeale, kuid nõel võib olla nii kooniline kui elliptiline. Survejõuks soovitab Vinylengine 1,5...2 grammi nii et 1,7 grammi võiks alguseks sobiv olla. Oma elliptilise nõelaga pea kohta olen aastapäevad tagasi kirja pannud, et:

"Hea lahtine heli. Natuke "bassipoolne" (bass kumiseb kergelt).
                          "Kumina" tasakaalustamiseks (heledaid tõstab) aitab mahtuvuse tõstmine (ca 50+100 TubeBoxil on OK)".

Elliptiline asendusnõel (mitte originaal) ei maksa iibeis ka palju:

Comment

Tänud EnnS panin hetkel 1,5g seda on vaid veidi rohkem kui tema eelmine asend oli kuid käsi tajus siiski vahet....kõrv vist mitte sest kuulan seni kuulamata plaate ja Rihanna - unpologetic on ikka võimas, väga meeldib, et see bassiosa toetus nüüd siiski olemas on.
                            Madis kas sellises hinnaklassis on tõesti kuulatavad nõelad? millises hinnaklassis oleks miskit veidi paremat?

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt Vaata postitust
                              Madis kas sellises hinnaklassis on tõesti kuulatavad nõelad? millises hinnaklassis oleks miskit veidi paremat?
                              Minu arvates võiks kogu helisüsteem olla hinnalt tasakaalus - kui võimendi on alla paarisaja euro hinnaklassis, võiks ka helipea ja nõel sinna klassi jääda.
                              Endale ma ostaksin näiteks 350...400 euro hinnaklassis helipea ainult juhul kui ma tõesti veendunud olen, et ma selle paremust ka kuulen.

Aga üldiselt pean ma enda jaoks mõistlikuks maksimaalselt kahesajaeuroseid helipäid (ning enamik on alla saja euro makstes hangitud, kasutatuna) - isiklik rahakott ei ole seljakoti mõõtu.

See asendusnõel on tõenäoliselt midagi, mis mängib ja plaati ei riku, ehk tõenäoliselt harju keskmine. Kuid midagi ilma kuulamata ette ennustada ei ole kuigi mõistlik.
                              Sa peaksid oma helipea seisukorra enne mõne sõbra juures, kes oma mängija heli tunneb, kindlaks tegema - ehk ei ole pea-nõel sul praegu peamiseks probleemiks.

Mida netist veel võiks leida:

- AT150MLX liikus siinsamas foorumis mõned nädalad tagasi 195 euroga;
                              - SHURE M97XE on EWSoundis 115 euroga saadaval;
                              - Technics U25 kere on iibeis 40,62 euroga saadaval, elliptiline nõel on ca 22 euroga ostetav;
                              - ADC XLM ja VLM päid saab iibeist alla 150 euro hinnaklassis, asendusnõelad jäävad reeglina alla 40 euro;
                              - Stanton 680 kasutatuna ning uue 6800E nõela võiks saada nii saja (pluss natuke) euro ringis
                              - jne jne

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt Vaata postitust
                                Plaadimänijal ma nõelalt koodi ei leia. Tootjaks audio technica, korpuse värv kollane ja nõela hoiab selline kuid musta värvi raam...kutsuks pädeva inimese korraks enda asja vaatama-kuulama ja nõua andma...ehk ka veidi reguleerima sest ma ei oska seda ise teha....kui plaadimänija sain siis oli raskus miskipärast nii maha keeratud, et nõel ei püsinudki all...ja keerasin seda tundejärgi peale kuni puutus plaati ja tunde järgi veidi siis veel peale. Eelmise plaadika ostsin nii, et raskus oli vastupidi põhja keeratud ja kulus tükk aea et aru saada, et see heli ei pea nii kohutav olema...
                                Arvatavalt sul AT-91 helipea

ja raam/hoidja/headshell musta värvi sellline:

Imelik, et inime kellelt plaadimängija ostsid, ei andnud taustainfot helipea kohta. Või sa ei osanud/tahtnud küsida.
                                Soovitan leida tartukandist persoon, kes sul selle grammari paika sätib, enne kui plaadid ära rikud. Midagi keerulist seal pole, internet infot täis.
                                Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Working...
                                X