Teade

Collapse
No announcement yet.

valjukate paigaldamine autosse

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

ma mõtlesin tegelikult bassikaid.
    Kõige ideaalsema heliga auto helisüsteem mida ma näinud olen, oli selline, et ees armatuuri peal olid tweeterid, ees uste sees kesksagedus, taga aknalaual bassikad...
    heli oli vägagi ideaalne, ja isegi professionaalne žürii ütles, et asi on veatu...(autoks oli mu isa Opel Omega )

EDIT: žürii oli "mitteametlik"... ühelegi võistlusele autoga ei roninud, sest rõhku oli põõratud vaid SQ-le mitte Kärinale ja mürinale (mis on aga viimasel ajal ainuke asi mida isetegijad kipuvad hindama)
    Intel inside.. Idiot outside...

Comment

et meil siis SQ võistlusi ei ole?
      ütleme nii, et päris veatuid installe on vääga vähe, ning see on tõsine ülivõrre mida installi kohta öelda saab. ja äkki räägid üldse sellest omegast veidi lähemalt.

Comment

kallid kaaslased

jääe ikka minu teemasse

Comment

Originally posted by Zen@Sep 19 2004, 21:09
          ütleme nii, et päris veatuid installe on vääga vähe, ning see on tõsine ülivõrre mida installi kohta öelda saab.  ja äkki räägid üldse sellest omegast veidi lähemalt.
          kõik mis rääkida on õeldud... btw Omega maha müüdud...
          makiks oli mingisugune AIWA CD-mängija(mudelit tõesti enam ei mäleta)
          tagumised valjukad nom 100W max 300W
          kesksagedused originaalid
          kõrged sai KUULMISE järgi kondedega paika aetud.
          Ja see "veatu" oli ka niimoodi möödaminnes õeldud (ma arvan, et kui oleks tahtnud millegi kallal nokkida oleks ka sitax leidnud- kõrged ikkagi umbes paika aetud)

EDIT : põõrdume nüüd teemasse tagasi?

Comment

Originally posted by mcgangsta+Sep 19 2004, 19:20--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (mcgangsta @ Sep 19 2004, 19:20)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Zen@Sep 19 2004, 21:09
            ütleme nii, et päris veatuid installe on vääga vähe, ning see on tõsine ülivõrre mida installi kohta öelda saab.  ja äkki räägid üldse sellest omegast veidi lähemalt.
            kõik mis rääkida on õeldud... btw Omega maha müüdud...
            makiks oli mingisugune AIWA CD-mängija(mudelit tõesti enam ei mäleta)
            tagumised valjukad nom 100W max 300W
            kesksagedused originaalid
            kõrged sai KUULMISE järgi kondedega paika aetud.
            Ja see "veatu" oli ka niimoodi möödaminnes õeldud (ma arvan, et kui oleks tahtnud millegi kallal nokkida oleks ka sitax leidnud- kõrged ikkagi umbes paika aetud)

EDIT : põõrdume nüüd teemasse tagasi? [/b][/quote]
            Tegelikult tundub, et Mcgangsta ajab parajat mulli, kuigi ikka päris täpselt temalegi asjad selged ei ole.

Teemasse:

Kõlarite paigaldamiseks autosse ei ole kohe kindlasti parim paik taga aknalaud. Samas on see lihtne alternatiiv, mis enamus kuulajate jaoks ka töötab. Kindlasti oleks mõtekas tagumine aknalaud teha kas uus, või yle tugevdada - Võimalikesse kohtadesse lisada heliisolatsioonimateriali ning ka kõlaritele korralik raam kinnitamiseks aluspleki kylge.

Mis puutub 30GD bassikõlarisse, siis arvamusi on mitmeid. Aknalauale seda lisada ei soovita, väiksem kinnine kast võib samas päris huvitav välja kukkuda. Iseloomult on need s90 bassielemendid õudsalt pikaldase käiguga(ebamusikaalsed).

Maki taha võid yhendada viimase kyll, 8 oomine takistus makile liiga ei tee.
            kris@andmevoog.eu

Comment

Originally posted by dixo@Sep 19 2004, 22:27
              Tegelikult tundub, et Mcgangsta ajab parajat mulli, kuigi ikka päris täpselt temalegi asjad selged ei ole.

SRY OT pärast.
              Aga jah, tõepoolest, mulle ei ole kõik asjad tõepoolest selged, arenguruumi on väga-väga palju.
              Aga kas tõesti on nii raske uskuda, et ka kuulmise järgi saab nii mõnegi asja paika ajada? Kõik mis on keeruline, ei pea alati mulli ajamine olema... Antud auto valjukate paigaldus võttis terve päeva aega... (enamuses oli see sobivate takistite ja kondede proovimine. kombinatsioone oli väga palju, ja kõik sai ükshaaval läbi proovitud- Sest takke ja kondesid ma filtri jaoks arvutada ei oska, ning arvutit ja vastavaid programme polnud mul ka veel siis kuskilt võtta)
              vabandan veelkord offtopicu pärast.

Comment

:huh:
                No offence, kuid niipalju kui mina välja loen, siis sellise setupiga ei saa kohe kuidagi sealt miskit "veatut" välja imeda... Kõlarid olid otse selle Aiwa järele ühendatud? Tonaalsuse ehk saab enamvähem paika, samas helipildist vast pole mõtet sellise installi juures rääkida?

Antud auto valjukate paigaldus võttis terve päeva aega... (enamuses oli see sobivate takistite ja kondede proovimine.
                mnjah, võrdluseks mul endal on kulunud ainuüksi esiustele ca 40 töötundi e. põhimõtteliselt midide install ja ukse/polstri tihendamine & pigimatitamine.

Comment

kas automakis võib tagumised väljundid sillata?

Comment

Originally posted by mikk_kikk@Sep 20 2004, 13:08
                    kas automakis võib tagumised väljundid sillata?
                    Ei või&#33;&#33;&#33; Automaki lõppvõimu ehitus juba kord selline, et sildamisega saad omal asjad lihtsalt kärssama...

Comment

jah, sillata ei saa automakki.
                      8 oomine takistus ei tee misket eriti, pigem ei tohi panna sinna järgi 2 oomist takistust, st et alla antud takistuse ei tohi panna, siis hakkab asi kuumenema ja lõpuks kõrbeb.
                      -

Comment

ei tahtnud uut teemat teha :unsure: aga on probleem mazda premacy kehvapoolse soundiga-originaalkõlarite madalad ei ole eriti head (copy vilojeti lehelt:Raadiovalmidus 4-kõlari ja antenniga ehk mina tean hetkel vähe-pioneer cd mängijaga, peal kirjas et 4x45w)
                        millist bassikat millise kastiga soovitate? ja kas peab ostma mingi spets võimendi/uue maki vms?
                        ise mõtlesin sellelt lehelt viimast kasti http://salupa.exe.ee/index.php?leht=10/1&menu=teo
                        kuna vahel on vaja mingeid suuremaid asju vedada ja siis oleks tore kui saaks bassika kasti autost välja tõsta. on selline asi võimalik üldse?
                        ette tänades n00b

Comment

võimendit vaja, ilma ei ole sul midagi seal kuulata ja see 45w asendub 12-16w .
                          S A C
                          Siberian Audio Concept

Comment

oskad äkki midagi odavamat soovitada?

Comment

mul ka üks küsimus, ei hakkand uut teemat tegema, suht sama asi. et autoks on sis 91 aasta primera, tahaks panna bassikõlarit taha aknalauale. et siis nii ikka et õige kast talle teha. kas se on hea mõte? või on mõni parem viis kuidas ta paigutada. ja mille järgi elemendile võimendi osta? kui palju peab võimu rms kõlari omast väiksem olema? kõlar sis mds al 10, 400wrms 800w max.

Comment

Primeral suusaluuk on? Kui on, siis saab seda väga edukalt kasutada alternatiivina aknalauale... Minul tehtud nii:

Ehk siis woofer mängib läbi suusaluugi ava salongi... Aknalauale woofrit kindlasti palju keerulisem panna, aga noh kui käed sügelevad ja kruvikeeraja käes püsib, siis võid muidugi proovida - iseenesest aknalaud woofrile üks paremaid kohti sedaanis

kui palju peab võimu rms kõlari omast väiksem olema?
                                Miks Sa arvad, et väiksem peab olema? Vastupidi - tuleb igati kasuks kui võim woofrist pisut kangem on, moonutab vähem. Iseasi kas see MDS sul tõepoolest 400w rms on - müdistab ta Sul aga juba ka miski 100-200 w rms võimuga.

Comment

Working...
                                X