Teade

Collapse
No announcement yet.

makile võimu ühendamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

makile võimu ühendamine

rcad külge

toide akult
    (kui võimul 20A kaitse kas siis toitejuhtmele ka igaksjuhuks 20A vahele?)

maa kuskilt pagassi põrandalt

makil selline juhe nagu remote, see peaks minema idee järgi võimendisse rmt/rem kruvi alla, kas see paneb võimu tööle?

võimul on kaks kanalit 2-8 ohm

mul on kaks bassikat 30W 8ohm ja 35W 4ohm

kuidas oleks kõige mõtekam need ühendada et nende kasutegur oleks maksimaalselt kasutatud?

juhtmetest niipalju, et toitejuhtmed, nii pluss kui miinus, tuleks otse akult võtta.remote ots läheb raadio külge, et raadio sisselülimisel lüliks ka võimendi sisse.

Comment

Toitejuhtmele ka kindlasti kaitse vahele, 25A sobiks ja võimalikult aku lähedale. Massijuhe võimalikult lühike, aga otse akult pole vist väga mõtet...juhtmete kogupikkus läheb liiga suureks ja suurema võimsuse puhul tekib tuntav pingelang. Kui suur kondekas (1F), siis seegi võimendile üsna lähedale.

Comment

ka üks küsimus...
        Räägivad siin targemad et autoraadio->võim ühendusjuhe on mingi imeloom, mis maksab kõva raha(olen kuulnud 600-1200), et mingid kaitsmed vahel ja mida imevigurit veel...Mis hea eest? Kui makil on taga liiniväljund ja viin selle võimu sisendisse...ma teeks tavalise stereokaabli ja 4-ja RCA otsikuga..(eks ma loll kah :P )

Comment

Siis võiks akule ka spets. kullatud klemmid panna, spetsiaalsed Oxygen Free Copper juhtmed. Terve Luise tänava "Noor Tehnik" on selliseid imevigureid täis, ole mees ja osta ainult. Iseasi kas seda ka vaja on... Tavaline RCA juhe ja sellest tavaliselt piisab.
          PS. Lõpuks kuulatakse ikkagi mp3 või raadiot, kus sound rõvedalt kompresseeritud .

Comment

Päris tavaline odav 2RCA -2RCA juhe ei kõlba autos kasutamiseks.Auto jaoks on olemas natuke paremad juhtmed,kus on topeltvarjestus (autos on igasuguseid häireid) ja paksem isolatsioon + remote soon.Sellise 5 m juhtme hinnaklass on ca 100....200 eeku.
            Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

päris kõigile võimenditele,ja isegi raadiotele ei saa niimoodi juhet taha panna.vaatad küll,et tavalised RCA pistikud,aga ühendad ära ja avastad et heli moonutab või ei tule üldse.nipp on selles,et osa sisenditel/väljunditel puudub ühendus üldjuhtmega ja siit need hädad.probleem tekib just sel juhul, kui sisend/väljund on erinevad.ühel on ühendus üldjuhtmega, teisel aga mitte.siis tuleb osta spetsjuhe kus eraldustrahvo sees on ja see võib küllaltki kallis olla.

Comment

Ekh minu järeldus oleks umbes selline: Kui rahakott paks ja pole oskaja mees, osta kohe poest kallis juhe, aga kui hakkaja mees siis proovi alguses ise teha ja kui rahule ei jää...osta poest.
                PS! Vabandan teema "üle võtmise pärast" algse küsimuse ja minu "piraat" küsimuse vastuste suhe 2:3 :P

Comment

Kas siin ei astu mängu just see, et võimendi (-) juhe peaks just auto keresse minema? Kahel autol olen võimendi-maki just nii ühendanud ja täiesti tavalise RCA juhtmega. Mootori (õigemini generaatori) müra tuli sisse, kui RCA "mass" sukk oli lahtine: ja see on loomulik. Muidu töötas hästi, ei mingeid kõrvalhelisid-mürasid.
                  Kui aga miinusjuhe viia võimendist akuni, siis tekivad häired, olen aru saanud ja kui tõesti kasutada eraldi jämedat miinusjuhet, peab ka maki miinus suunduma otse samasse punkti e. aku miinusklemmile, mis tekitab kohe paraja potensiaalide vahe, sest antenni "miinus" (varjestus) on ikkagi keres küljes.
                  Aga vaidlema küll ei hakkaks, kogemused liiga väikesed .

Comment

Võimendi miinusjuhe peab tõesti otse auto keresse minema (võimendile võimalikult lähedas punktis).Võimendi miinust ei veeta auto akuni.
                    RCA signaaliga on aga asi keerulisem.Esiteks tuleb kasutada kindlasti topeltvarjestusega korralikke RCA kaableid.Seda odavat peenikest musta värvi 2RCA kaablit autos kasutada ei ole mõtet.Teiseks ei tohi võimu + toitekaablit ega RCA signaalikaablit vedada kõrvuti.Need tuleb võimalikult lahku viia.Aga alati ei aita häirete vastu ka need abinõud.Teatud juhtudel tuleb kasutada "ground loop isolator"it.
                    Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

eespool kõik suht öeldud,mingeid imevigureid kah, mõleamt valjukat poel vist mõtet taha panna,sest erinevad,aku pealt + ja kaitse vahele võiamlikutl aku vahele,- kuskilt kerest,rca võib ka panna üheltpoolt,kui ei teki häireid(muidugi peab varjestatud olema)remote makki ja võimu vahele,ja ongi,üldjuhul kergem osta 3-400 krooni võimu juhtmete komplekt, üldsielt sisaldab,5m rca remodiga,5m +juhe ja 1m - juhe, pead ka vaatma juhtme jämedust üle 100w(rms) võimule panna alates 6 mm2 juhe ja mida võimsams seda jämedam.

Comment

Working...
                      X