Teade

Collapse
No announcement yet.

Autoraadio jamab peale dioodide vahetust

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Autoraadio jamab peale dioodide vahetust

vahetasin lambikesed ära kuna eelmised olid läbi põlenud (kõik millegipärast) ja panin tevalost hangitud 14V lambikesed asemele.. peale seda, lambid põlevad ilusti aga kanaleid ei saa vahetada ja otsida ega midagi.. :S ükski nupp ei tööta (peale helinupu ja bassi ja muud keeratavad).. mis juhtus? milles asi võib olla??
    makk siis Clarion.. mingi vanem kassetikas.. on sees 91 a auto originaalraadiona..
    valgusdioodide klemmile tuleb peale pinge natuke alla 12 Voldi.. kui panin 14V lambid, kas see äkki saigi saatuslikuks???
    aidake..
    aitäh

Äkki nupud jäid liiga kaugele kontaktidest?

Comment

ei seda küll mitte.. ma proovisin ilma nende plastiknuppudega ka tööle panna ja vajutasin otse neid trükkplaadil olevaid nuppe aga nii ka ei töödanud :S

äkki keegi oskab midagi muud kahtlustada??

Comment

Kas midagi kokku pole jootnud, mis ei peaks olema?
        Või lahti jätnud midagi, mis peaks koos olema?
        Elektroonika on ju teadus kontaktidest!
        Head susserdamist !

Comment

kui panid vähe voolu võtvate v. dioodide asemele palju voolu v6tvad hõõglambid, millele plnd raadio välja töötatud siis selge. ja kui need veel 14V, siis ma ei imestax. tal lihtsalt ei jätku seda voolu/pinget et muid asju teha, kuigi jah vähetõenäoline aga võimalik. ja kui nyyd lambid ära v6tad ja tööle hakkab kõik, siis viga leitud.
          targemad parandavad

Comment

okay ma omme võtan need valgusdioodid ära.. just need ongi valgusdioodid.. enne ytlesin et lambid või midagi.. aga valgusdioodid on ikka õige vast.. ja enne olid ka seal samasugused valgusdioodid.. niiet mai usu eriti et selle viga saab olla.. aga loodan et on.. sest midagi muud ma ei puutunud.. ja valesi asju kokku ega lahku ka ei jootnud.. kontrollisin kõik rajad üle ka..
            okay.. omme siis annan ehk teada mis asjast sai

Comment

Muidugi jääb kahtlus selles osas, et miks need "lambid" kõik läbi olid - kas mingi valemiga juhtimine siis (enne uute asendamist) veel töötas?
              Ehk lendas peale valgustuse veel midagi makis õhtale ?
              Head susserdamist !

Comment

noniii.. just natuke aega tagasi jootsin need uued dioodid lahti ja jätsin trükkplaadil nende kohad vabaks.. proovisin autos makki ja kõik töötab.. :lol: hea meel kohe..
                aga küsimus ikkagi selles, et mis jama võib olla..?? kui vanad katkised dioodid asendada uutega siis trükkplaadil ükski klahv ei tööta.. imelik.. tahaks ikkagi valgustust..
                järgmiseks: häälenupule ja displeile on eraldi 2 dioodi.. kui ma äkki nende pealt ühendaksin rööbiti või jadamisi need teiste klahvide dioodid ka järgi?? kas nii tohib??
                tänud ette

Comment

ok, seal on mõeldud kasutada 12V, Sa panid 14V, nagu ma aru sain, niiet katsu kenasti Sulle (ja sinna) sobivad ledid leida mis on mõeldud 12V jaoks ja peax OK olema. kas need 2 eraldi v. dioodi on ka läbi?

Comment

Ikka ei saa täpselt aru, olid need hõõglambid või valgusdioodid? Suur vahe siiski. Või üritasid valgusdioode 12V peal põlema saada, kui vaja oli lampe .

Comment

eino nad olid ikka dioodid.. sihukesed väiksed ja kahe jalaga.. 10.-/tk ..

2 Elektrik: ei need 2 eraldi dioodi on korras.. põlevad ilusti, niiet volüümi nupul on valgustus olemas.. aga läbi on kanalite vahetamise klahvide nuppude valgusdioodid..

ja nüüd ilmnes veel kurb tõsiasi et enne lõuna ajal võtsin dioodid ära ja hakkas kõik tööle jälle.. nüüd õhtal kui töölt koju sõitsin töötas kõik kuni poole tee peal järsku esimese kanali peale läks ja jälle ükski klahv ei tööta.. deem..
                      mis jama on.. see makk hakkab mul üle mõistuse käima juba :angry:

okay.. olge siis ni head ja nuputage minuga kaasa

Comment

kas külmjoodet ei ole kuskil?
                        mul oli papsi autol oli ka raadiol ja kui suuremast august läbi sõitsid oli kohe raadio paariks sekundiks tumm, ja need eesti teed....

ega sa äkki kuskilt august läbi ei kimand?

Comment

Äkki olid raadios enne ikka lambid. See, et kaks jalga all ja värviline, ei tähenda veel, et tegemist valgusdioodiga. Olen mitme kliendiga sel teemal vaielnud ja enamasti on ikka uskuma jäädud .
                          Osadel autoraadiotel on valgustuse toide stabiliseeritud ja samast stabilisaatorist võib veel mujalegi pinge minna. Kui nüüd panid valgusdioodid asemele, siis langeb pinge tunduvalt, kusjuures tänu stabilisaatori voolupiirajale ei pruugi need läbi põleda. Küll aga võib raadiol sellise pingelangu peale mõistus otsa lõppeda. Oleks selline pill, kus valgustuse toide tuleb otse +12V ahelast, käinuks ainult sähvakas ja valgusdioodidega asi ühel pool. Teaks selle Clarioni täpsemat marki, siis võiks edasi targutada. Äkki minul või kellelgi teisel siin foorumis on skeem. Oleks kohe asi selge.
                          Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Said sul valgusdioodid ikka õiget pidi, sest minu teada juhivad nad ainult ühtepidi voolu. Aga kui ta samas hiljem ilma nendeta ka vait jäi, siis võib kahtlustada jah külmjoodet. Juhtunud sama endal ühe automakiga nii, et ennem pilti ette ei võtnud kui peale väikest põrutust.
                            Pole endal ka veel mingeid erilisi märkimisväärseid teadmisi selles valdkonnas.
                            Aga las targemad parandavad.

Comment

väike luubike kätte ja "kurja silmaga" plaat yle, samuti vaata neid kohti kus kolviga mässasid, ehk mingi sild kahe raja vahel. ja tõesti kontrolli külmjooted, neid olen leidnud välismaa seadmetes juba N korda!

Comment

Working...
                              X