Teade

Collapse
No announcement yet.

Mure bassikõlari kastiga.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mure bassikõlari kastiga.

Terv.
    Asi siis järgmine. Sai endale ostetud Starsound SSW-3800 subbar. Kast sai tehtud 116L nagu manuaalis kirjas. Algselt oli mõeldud asi tuppa kuna pold autot kuhu teda istutada. Nüüd tekkis õuele auto ja oli saav paigutada teda autosse. Aga kurat, imestus suur. Ei mahtunud ära. No 116L on ikka päris palju ka. Kast on päris pirakas 65x51x47 Niisiis tekkis mõte et teeks uue kasti. sellise millel on esikülg viltune. Sisestasin kõlari andmed bassbox-i panin mitmeid kasti suuruseid küll originaal 116L , siis 100L, 95L ja lõpuks sai tulemus viidud 85L peale. Mängima hakkaks ta kuskil 32-33Hz. Siin tekkiski küsimus et kas sellel kõlarile on 85L paras. Või mängib ta ikkagi 116L kastis paremini. Olen lugenud et kasutaja ranz on selle sama elemendiga igasugu imet korda saatnud. Ei tea kui suurt kasti tema kasutab? On keegi veel selle elemendiga kokku puutunud ja oskab nõu anda mis oleks talle optimaalne kasti ruumala.

Kasutaja Ranz on tõesti selle elemendiga imesid korda saatnud. Ma püüan temaga ühendust saada.Ma usun,et ta oskab sind aidata.
    Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Need manualis antud andmed on minu poolt BBP-s tehtud, tehase omad olid kuidagi väga mööda. Kast tõesti suur on jah, et sai lihtsalt samamoodi testitud ja proovitud ning selline sede tundus olema parim. Kuid jätkan sellega, et loomulikult ei pea see kast nii suur olema. Suuremosa kaste tehakse siiski täpselt auto mõõte ning vajadusi silmas pidades, kui sellele elemendile väiksem kast teha tuleb ümber arvutada inverter lihtsalt ja nt on seal manualis antud kasti mõõdud just sellised sellepräast, et saaks mahutada elemendiga samale küljele need kaks toru ja saaks nad panna sinna kasti sisse otsesuunas, väiksem kast ei mängi ka enam nii madalale kui seda teeb suurem, vahe tavamuusikas ei pruugi samas väga suur tulla.
      Kui teha väiksem (kaldseinaga või muu kujuline) kast siis võibolt tuleks mõõdud üle vaadata niimoodi, et vaatad kui suure kasti sa sinna sisse mahutada suuda, kui suur üldse sisse uksest/luugist mahuks (oma masinasse mahtus 160L Kickeri kast tagauksest sisse :P) ja siis lihtsalt proovida BBPs millise sa teha saad ja kasti saab teha nt laiema niimoodi, et paned torudele lihtsalt põlved sisse ja viid suuna mujale.
      Nats proovisin BBPs, mismoodi sa selle 85L kasti nii maldale häälestada said? tegid need kaks toru 800mm pikad? sest suht just sellise pikkuse ja kasti juures läheb minul see häälestus alles sinna 32Hz kanti. Ise sain nt sellise kasti 400 kõrgus x 600 laius x 350 sügavus. Kokku saab olema kst 84L. Invertereid siis 2x110mm ning pikkusega 650mm (mis tähendab seda, et torud tuleb panna põlvega, otse ei mahuta neid kuskiltki otsast sisse ära) Sel juhul on kasti häälestus 34Hz ning graafik täiesti normaalne.
      Oma kast mis praegu masinas on nende elementide jaoks kahepeale kokku 225L ca. Sellest tuleb lahtuda inverter mis võttis oma alla üle 20L ning mõningad asjad veel... ühele elemendile jääb kasti ruumalaks ca 96L. (see kast on autos sees kokku pandud... sellist ühestki luugist ega uksest enam sisse ei saa :P)

Comment

aitäh, et leidsid aega vastata
        nii, aga mul näitab bbp et kui teha 85L kast ja panna 1 toru läbimõõduga 110mm ja pikkuseks 204mm siis saab selle 32,71 Hz kätte mis on minu jaoks täiesti piisav B-) Siit tekkis ka küsimus et kas tuleb panna kastile 2 toru kui bbp näitab et saab 1 hakkama. Kuigi jah mul liigutab ssw-3800 toavõimuga juba tohutult õhku-see siis 2 toruga. Sellepärast ma mõtlesingi et võibolla jääb 1 torust vajaka. Tegu ju ikkagi 15" elemendiga, mis oma läbimõõduga liigutab rohkem õhku kui väiksema läbimõõduga kõlarid. Ja kui panna talle 1 toru 103mm x 205mm siis näitab sageduseks 30 Hz! Ma sellepärast ei näe vajadust panna kahte toru kuna see vajab pikemat toru e. juba siis suuremat kasti ja kui saab 1 hakkama siis milleks??
        Või olen ma kuskil eksinud. Ma panen ka oma bbp faili üles, võibolla on selles midagi viga-see kast siis 103mm läbimõõduga, sagedus 30 Hz

Comment

Hetkel mul seda faili aega vaadata pole... homme vaatan.
          Torude arv ja läbimõõt võetakse selle põhjal kui suur on element ja tema xmax... jama on selles, et sellel elemendil xmaxi antud pole ning ma suht igaks juhuks tegin kasti kohe kahe 110mm toruga. Sa nüüd testi mõttes võid selle ühe toruga teha küll, kuid on oht et see toru hakkab vuhisema (Starsoundi kallima seeria 12" subwoofer hakkas ühe 110mm toruga hirmsasti vuhisema, sel xmax samas suurem ka arvatavasti) Kui ei hakka on hästi, kõik OK, kui hakkab on vaja kast ümber teha teise toru lisamise ja olemasoleva pikendamise näol.

Comment

et siis muidu oleks kõik OK, aint et võib juhtuda selline asi et 1 toruga võib hakata vilistama muud ei midagi?

Comment

Originally posted by bls@Jun 24 2005, 18:41
              et siis muidu oleks kõik OK, aint et võib juhtuda selline asi et 1 toruga võib hakata vilistama muud ei midagi?
              Just.

Comment

Selge B-)
                Tänud

Comment

Working...
                X