Teade

Collapse
No announcement yet.

Mitu A kannatab?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mitu A kannatab?

Selline asi on, et alati peale muusika kuulamist autos on võimendi toitekaabli otsad veidike soojad. (aku juurest)

Kui suure läbimõõduga peaks olema toitekaabli juhe kui võimendil on kaitsmed 3x30 A ?
    Kas 13mm2 kaablist piisab? (5m pikk)
    Ja mitu A see kaabel kannatab? :huh:

20mm2 juhe peaks olema norm, uuri ka siit, oleneb kuidas kaitsemed ka ühendatud on
    http://www.salupa.exe.ee/index.php?l.../juhe&menu=teo

Comment

mida tähendab 3x30 ? Kas kaitsmed on paralleelselt või on 3 võimendit ?

Comment

Originally posted by KaruTEC@Sep 22 2005, 13:24
        1 võimendi on.
        3x30a

Comment

Originally posted by KaruTEC@Sep 22 2005, 13:24
          http://www.omitron.ee/tooted/_huvi/Starsou...20hinnakiri.pdf

Võimendi: ssa-g350.2 2x300w rms @ 4ohm; 2x600w rms @ 2ohm
          DC 12v...18v. 3x30A fuse.

Comment

krt mina ei saa aru. kas kaitsmed on siis paralleelselt ?

Comment

Originally posted by KaruTEC@Sep 24 2005, 20:57
              Seda ma ei oska sulle öelda.
              Muide ma juba tean kui paksu kaablit ma pean kasutama.
              20mm2.

Comment

Originally posted by KaruTEC@Sep 24 2005, 20:57
                Ilmselt küll. Mul käis kunagi üks JBL'i autovõim remondis, kus samuti 3 tavalist 30A autokaitset paralleeli pandud. Ilmselt oli nii odavam. Pingemuundis oli 12tk vist 60A MOSFET'i. Omanik veel kirus, et s*tt võim - kogu aeg on aku tühi.
                Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Samas 3e 30 A kahvel kaitsme kontakti pindala on ju 3 korda suurem kui oleks tollel 90 A kahvlil mida ei tehtagi ju.(30 A sed kaitsmed igas bensukas olemas) Kaitsmeid peaks küll paralleeli panna saama. Lüliteid ei saa kuna need ei lülita end korraga sisse, kuna kui 1 lülitab varem põleb ta läbi. See et aku läks tühjaks on arvatavasti selle viga et võim oli koguaeg sisse lülitatud - või ei jäi genest väheks
                  Maailm oleks puhas ja süüta
                  kui poleks õllejogurtit
                  - Õ.Õ.

Comment

Kaitsmete paralleeli paneku eelduseks on see, et nad kõik on sama partii omad (muidugi sama materjal ja sama tehas jne). Muidu võivad nende jadatakistused erineda ja siis ei jaotu vool piisavalt täpselt ühtlaselt ära ja üks annab enne järele (ja seejärel muidugi ka ülejäänud).
                    Aga ega seal vast probleemi pole, sest nad pannakse kõik korraga sisse ja ega seal ainult üks läbi põleda ka ei saa, ikka kõik. Ja kui võim ellu jääb, siis ehk kannatab kõik kaitsmed ära ka vahetada.

Comment

Usu mind, kaitsmed on parallelis. Ja enne läbi põlemist on metallidel omadus takistust suurendada, ehk siis ühekaupa on neil raske läbi minna.
                      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Originally posted by do_it_right_way+Sep 24 2005, 19:24--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (do_it_right_way @ Sep 24 2005, 19:24)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-KaruTEC@Sep 24 2005, 20:57
                        20mm2. [/b][/quote]
                        See 20mm2 kaabel on suht miinimum sellele võimule, et kui vähegi kannatab osta kohe 33mm2 kaabel, sest selle 20sega on asi täpselt seal piiripeal enamvähem.

Comment

Originally posted by ranz+Sep 27 2005, 09:28--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (ranz @ Sep 27 2005, 09:28)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>
                          Originally posted by do_it_right_way@Sep 24 2005, 19:24
                          <!--QuoteBegin-KaruTEC
                          @Sep 24 2005, 20:57

20mm2.
                          See 20mm2 kaabel on suht miinimum sellele võimule, et kui vähegi kannatab osta kohe 33mm2 kaabel, sest selle 20sega on asi täpselt seal piiripeal enamvähem. [/b][/quote]
                          Selge siis. B-)

Comment

mull 2x30A võim Blaupunkt GTA 470 autos ja kaabliks on 10mm2 ja kõik on ok, kaabel on külm muidu tulevikus teen kõik ümber... ise tean et sellest kaablist ei piisa, ja on plaanis teha veel üks woofer juurde ja osta teine võim esi kompode jaoks.

Comment

Working...
                            X