Teade

Collapse
No announcement yet.

kompod

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

kompod

Tervist!

Hakkas taas igav ning vabaaega sisustaks auto kallal nokitsemisega.

Tekkis idee, crossid on olemas Signat C2 http://www.pood.akustika.ee/index.php?GID=...st&currency=EEK

Midwoofriks näiteks Signat H16 http://www.pood.akustika.ee/index.php?GID=...st&currency=EEK

Ja tweeteriks näiteks Signat T2 http://www.pood.akustika.ee/index.php?GID=...st&currency=EEK

Tekkis küsimus, et need isendid sobivad kokku crossoveriga, et ei tekiks lünka kuskile. Oskab keegi soovitada sobimatuse korral miskeid muid kõlle.

Crossudel kirjas
    crossover frequency: 3700Hz
    cut-off frequency tweeter: 6500Hz (high-pass filter)
    cut-off frequency bass/midrange: 2000Hz (low-pass filter)

Kõlaril on
    Recommended frequency range: 45-4.500 kHz

Tweeteril on
    Frequency responce f0-23.000 Hz
    Recommended frequency range from 5.000 kHz

Minu arvates sobiks signat T3 kõrgeteks paremini. hakkab madalamalt sageduselt normaalselt mängima, ei tekki helipilti sellist "tühimikku"

lisaks, on siis elementide tundlikkused rohkem samast klassist - ei teki effekti kus kõrge röögib nagu ratta peal samas kui bass pole end lahtigi mänginud veel.

Comment

Nii, tweeterid siis T3, aga muud vidinad sobivad omavahel kokku?

Comment

Aga võiks keegi kogemustega pilgu peale visata nendele lõikesagedustele, et kas klapivad. Helis auke nagu ei sooviks näha

Comment

Esita sama küsimus ntx auto24 foorumisse vms. autodega tegelevasse foorumisse, ma arvan et seal olevad inimesed on pädevamad vastama. aga üldiselt ma arvan et see süsteem võib isegi täitsa korralikult mängida.

EDIT: muidugi kui sa sealt just sub-bassi ei oota... B-) selleks tuleks kunagi süsteemile ka subwoofer lisada, paarikümne vatisest tegelikult täitsa piisab.

Comment

heh supakas olemas, audese vigur pagassis müdistamas

Comment

crossudel on kindlad lõikesagedused olemas ja panin need ka teemasse kirja.

KUID! midwoofril on kirjas et: Recommended frequency range: 45-4.500 kHz
              AGA! crossul: cut-off frequency bass/midrange: 2000Hz (low-pass filter)
              Et nagu cross lõikab ära 2000hz pealt juba aga midwoofril on soovitatud alles 4500hz pealt

Ja tweeteril Recommended frequency range from 5.000 kHz
              Crossul on cut-off frequency tweeter: 6500Hz (high-pass filter)

Põhimõtteliselt nagu oleks auk 2000hz pealt kuni 6500hertsini??? Selles mu küssa nagu seisneski.

Comment

Nu vastus käes, streetrace´i tüübid tegid asja lihtsaks. Oletused olid mul väärad, asi tunduvalt lihtsam. Igatahes tellin vigurid ära ja pistan külge. Tänks neile kes viitsisid aega kulutada kribamisele

Comment

Nii siis, asjad paigaldatud ja tulemusega rahul. Helipilt läks kohe jupp maad selgemaks. Kuigi neil T3 on omal ka miski filtri jubin kaasas mis tegi ka peris korraliku häält. Isegi, et ei kuulnud vahet kõrvaga eraldi crossi ja kaasasoleva vahel.

Comment

Working...
                  X