Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Mis kondekas sul on ja kas ikka on kange soov see kuskile panna ?
CarAudio link siin http://www.bcae1.com/ väga kasulik, alates elektronidest jne..
Java baasil, liigud edasi ja saad järjest rohkem teada. kasulik ka muidu algajatele
elektroonikahuvilistele.
Originally posted by maxx91@May 4 2006, 23:21 kuhu siis? voolu juhtme külge onju
Makil on ANT POWER (või aerial power) juhe, kuhu saabub 12V ainult siis kui makk tööle panna. Vahest on ka eraldi juhe võimendi REM (remote) jaoks. Mõlemad (kui on) toimivad ühtemoodi ja kannatavad u. 100...200mA voolu. Sellest täiesti piisab antenni ja võimendi töölepanekuks.
Aga ainult töölepanemiseks, mitte toitmiseks! Toiteks on hoopis jämedam +12V juhe...sinna siis ka kondensaator, kui vaja on.
Sa ei taha ju, et võimendi oleks voolu all, kui makki sees pole? Selleks ongi võim nii ehitatud, et lisaks jämedale +12V voolujuhtmele on REM kontakt, kuhu makk annab peenikese juhtme kaudu veel lisa 12 volti peale. See oleks nagu POWER lüliti koduvõimendil ja selleks ongi see kolmas juhe RCA kaablil.
On nüüd piisavalt puust-ja-punaseks seletatud? B-)
Teoreetiliselt võib(ning mina olen SILWI Autoehituses oldud ajal) ühendada ACC külge.See juhe vastab süüteluku I asendile.Makk saab samamoodi selle signaali süütelukust(makk ei käivitu kui pole võtit ees ning keeratud I asendisse).
Comment