Teade

Collapse
No announcement yet.

Automakil diood toitega paralleelselt

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Automakil diood toitega paralleelselt

Parandan siin ühte vanat automakki, millel on lühisesse läinud diood (klaasist kestaga selline pisike) toitega paralleelselt (enne seda on küll üks trossel)... Ma ise arvan, et see seal polaarsuste valetpidi ühendamise kaitsmiseks (tekib lühis ja kaitse läheb läbi). Ei tea millega seda asendada võiks... mul näit. on hulgi vedelemas väikseid vene dioode D220

Ilma selleta makk praegu töötab muidu
    Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
    Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Vs: Automakil diood toitega paralleelselt

võib ka ilma.aga kui paned,siis vali mõni võimsam,muidu põleb diood enne kaitset lühisesse

Comment

Kui lühisesse põleb, pole hullu - ainult dioodi ja kaitsme vahetus, kui rajad vastu peavad. Kui aga diood katkestusse kõrbeb, võib juhtuda, et raadiost saab mõned varuosad, sest vana pilli kapitaalsel remondil pole enam mõtet. Paraku juhtub seda vahel ka tehases pandud dioodidega, sest püütakse viimset senti kokku hoida.
      Mina üritan võimalikult palju ampreid kannatava dioodi raadiosse mahutada, et järgmine kord ei peaks poolt raadiot ära vahetama. Juhtub vahel, et näiteks 10A kaitsme kõrbemisel proovitakse esimese ettejuhtuva kaitsmega (näiteks 30A) või lausa traadijupiga (krt, veel rohkem tuli tossu ).
      Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Kui iga volt arvel pole siis võiks 3 või 6 A dioodi hoopis jadasse panna. Igaks petteks ka see paralleel diood ka alles jätta.
        Maailm oleks puhas ja süüta
        kui poleks õllejogurtit
        - Õ.Õ.

Comment

Working...
        X