Teade

Collapse
No announcement yet.

Abi kõlarite valikuga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Abi kõlarite valikuga

Tervist,
    kirjutasin kunagi varem samal teemal ja te soovitasite maki välja valida ja siis edasi uurida. Autoks on siis VW passat 1991 aasta mudel ja plaanis on välja vahetada praegune 2x20W originaal makk ja kõlarid. Tegin makist ka pildi:

Hetkel on siis masinas:
    Uste sees:
    16cm diameetriga kõlarid, 4 oomi ja märge oli juures
    357.035.441 H Philipsi omad vist
    ja siis armatuuril on mingisugused väiksemad kõlarid. Suurus oli vist 4cm... diameeter... ja märgitud oli peale 8 oomi ning märge 357.035.403 F tegin igaksjuhuks pilti ka sellest:

Samuti on olemas pagaassis, selle koha peal, mis selja tugede taha jääb, kõlari augud. Möötsin selle kuidagi ära ka ja vist oli diameeter 14cm, ma pole küll 100% kindel, kas see on võimalik?

Nii, ja osta soovin järgmise maki:
    http://www.noortehnik.ee/?id=2&keel=ee&toode=574
    DRIVE-S
    4 x 50 W S-MOSFET
    MP3 / WMA / ACC / ATRAC / CD
    USB ja AUX in paneelil
    24-bit DAC
    Green/Amber vahetatav valgustus
    Rear / Sub RCA(valitav)
    EQ3 StageII
    CD-vahetaja juhtiine
    IR pult RM-X151 komplektis

Ja nüüd tekib küsimus, kuna olen algaja selle koha pealt, millised kõlarid peaksin ostma. NB! See esiukse kõlar ja armatuuril olev on vist jadamisi ühendatud, kuna kui armatuuri omalt ühe juhtme lahti ühendasin, siis ukse kõlar enam ei töötand.

Tahaks siis osta ustesse uued, armatuurile ka, ja säilitada samat süsteemi. Ning kuna makil on 4X50W tahaks taha ka mingid elemendid panna.
    Palun, kas oskate soovitada, mida osta. Võiks olla tegu eestimaise poega.
    Tänan!

Vs: Abi kõlarite valikuga

Passatil peaks jah uste ja armatuuri kõlarid jadamisi olema nii et armatuuris tweetrid ja ustes midbassid, sellepärast ka makil 2 väljundit. taha istuksid ilusti u. 16,5 cm diameetriga koaksiaalid. Kuid kui soovid võimsamat heli, peaks augud ümber lõikama ja sinna nt. 6X9 ovaalid panema. Ustesse ja armatuuri sobiksid komponentkõlarid. Paku mingi umbkaudne hind ka, siis oskavad teised sulle täpsemaid tooteid soovitada. Muidu uuri veel noortehnikust ja ka neti lehelt alamkat. Äri--olmetehnika. sealt saad palju huvitavaid lehti...

Comment

Tänud vastamise eest
      Pm raiskaks elementide peale umbes sama palju mis makilegi läheb... 2000-2500 kulli.
      Ma vaataks kindlasti neti poodides veel ringi, aga ma nimelt ei tea veel, mis piiranguid see 50W mulle seab. Elementidel on ka kindlad võimsused ja millised sellisele makile sobivad. Tean et makil on mitu näitajat selle W võimsuse kohta. Oskab keegi ütleda, millised selle makiga sobiks?

Ning tagumise kohta nii palju, et ei viitsi vist hakkata lõikuma neid auke suuremaks. Pole miski basshunter vms tahaks talutavat 21 sajandi heli sisse saada... 2x20W pole vist kõige mõnusam... aga jah muidu tahaks ikka võimalikult head heli välja võluda... st ilma woofri ja võimendita süsteems siis.

Loodan et leiad aega vastata, tänud!

Comment

Ärge nüüd kohe sõimama hakake, kuid niipalju kui mina neid sonysi kuulnud olen teevad samad kõlarid teiste makkide järe paremat häält, a mingi kassetikas oli päris hea.aga need mp3 mida ma kuulnud olen on jamad,aga noh nende hind pole ka üle 4000 läind
        Kes tasa sõuab, sel mädanevad aerud ära...

Comment

Ilmselt pole sul mõtet kulutada raha "uute" valjukate peale - kuna suuremate võimsusnumbritega valjukad eeldavad süsteemis võimendi kasutamist. Et nende tundlikus on suht madal ei hakka nood su lahja "4x50w" taga üldse häält tegema ja rõõmu asemel saad hoopis pettumuse osaliseks. Proovi kõigepealt ainult makk vahetada, kui tulemus ei rahulda on süüdi makk, kuna võimsust tuleb sellest (ja ka kõigist teistest makkidest) ehk ainult pisut rohkem kui su originaalmakist
          Mis originaal valjukatesse puutub on need mõnigatel vanematel automudelitel päris head, vähemalt on tundlikus neil suht kõrge ja seetõttu mängivad raadio taga väga hästi. vw omi ma pole kuulnud ja seetõttu ei pruugi ka see arvamus tõsi olla

Comment

miski elukas tegi topeltpostituse

Comment

Raadiost tulevad juhtmed armatuuri peal olevatesse kõlaritesse. Seal on pisike filter ja teine juhe läheb edasi ukse sisse.

Comment

Working...
              X