Teade

Collapse
No announcement yet.

kuidas oleks võimalik aru saada, kumb + ja kumb - kõlarijuhtmetel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

kuidas oleks võimalik aru saada, kumb + ja kumb - kõlarijuhtmetel

tere! lugu siis selline, et leidsin lõpuks oma autost kõlarite valmiduse ka tagumistele kõlaritele, aga see tähendas vaid seda et polstri vahelt tulid välja kaks traati, vasakul ROOSA ja VALGE ning paremal ROHELINE ja VALGE.

kuidas need kõlarite külge ühendada, et saaks õigesti, saab seda kuidagi nende värvide põhjal öelda? Või oleks kuidagi teisiti võimalik kindlaks teha?
    O: Estonia CD mängija

Vs: kuidas oleks võimalik aru saada, kumb + ja kumb - kõlarijuhtmetel

kui ühendada näiteks tavaline batarei kõlari juhtmete külge ja membraan liigub väljapoole, siis kõlari + juhe ongi see, mis on ühendatud batarei + klemmiga.

Comment

ma vist kirjeldasin halvast

olukord on hoopis sedapidi, et juhtmed (makist tuleva signaaliga) on mul olemas aga ma ei tea kumb juhe kõlari + ja kumb kõlari - külge ühendada.

(muidu võiks maki tagant vaadata, aga selle kättesaamine on minu puhul paraku väga komplitseeritud.)
      O: Estonia CD mängija

Comment

no kui värvi järgi otsustada, siis ma oletaks, et roosa on + ja valge -

Comment

algul ühendad ühtpidi,kui ei meeldinud,siis teistpidi.
          virx5 kirjutatud meetod on õige,aga kui kui asjaga pidevalt ei tegele,siis tülikas.

Comment

Kõik lihtne, kõlarid ei tohi vastandfaasis "pumbata". Loodetavasti esimesed kõlarid juba töötavad faasis. Kui näiteks kõnet kuulata, peab kõneleja hääl kõlarite keskelt tulema. Vastandfaasis kõlarite puhul jääb hääle suund kas ähmaseks või hoopis seljataha. Tümpsu korral on sama asi, faasis>tümps tugev ja keskelt, vastandfaasis>nõrk ja seljatagant.
            Ühenda kõlarid külge, pane balansi ja faderiga esi-parem ja taga-parem ainult, kuula, ühenda tagakõlari otsad ringi ja kuula uuesti. Pilt peaks kohe selge olema. Samamoodi ka vasakpoolsetega. Kõik!

Comment

Working...
            X