Teade

Collapse
No announcement yet.

K: sageduse lõikamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

K: sageduse lõikamine

kuidas teha nii, et auto esi kõlarid ei peaks mängima sagedusi mis jäävad alla 200-300 hz-i? esi kõlarid suht lahjad aga ei taha neid välja ka vahetada. sest kesk ja kõrgsagedust mängivad nad piisavalt kõvasti. oleks hea kui saaks teha nii, et mingi takisti koos kondega vahele panna või ma ei tea isegi kuidas õige oleks aga tulemus peaks saama selline, et makil on loud peal ja taga ovaalidest tuleb nii bass kui muu aga eest kesk ja kõrgsagedus.
    esikõlarid muidu 4 oomi ja 8W (rms) kahe ribalised.

Vs: K: sageduse lõikamine

esikõlarite ja võimu vahele paned näiteks midagi sellist http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...artnr=240-5413
    Sellel filtril kasutad ära ainult ülemised kaks osa. St kui sul alumist otsa ei ole vaja, siis sinna külge ei ühenda midagi ja oma kaks riba valjukaid ühendad läbi selle filtri.
    Mõlema kanali kohta siis üks selline filter.
    Isetegemine ei tule odavam, kui just traati ja kondesid ei juhtu kodus vedelema.

Comment

Kaks 100uF kondekat omavahel paralleelselt(ehk siis 200uF) jadamisi enne kõlarit lõikab umbes 200Hz allapoole jäävad sagedused 1-järku filtriga ära.

Comment

Esmalt postitatud scanspeak poolt
        Kaks 100uF kondekat omavahel paralleelselt(ehk siis 200uF) jadamisi enne kõlarit lõikab umbes 200Hz allapoole jäävad sagedused 1-järku filtriga ära.
        vot-vot aga ega väga ära ei lõika?
        ülejäänd heli läheb siis ikka vabalt läbi?
        ja miks 2 sajast mitte üks 200-ne? ja siis nagu rööpühendus ikka jah? mitte jada?
        st. konded rööbiti ja kõlariga jadamisi? ja elektrolüüt konded sobivad?
        viimati muutis kasutaja cdrom; 27 May 2008, 18:51.

Comment

Kui leiad kusagilt 200uF konde siis sobib väga hästi, aga 100uF -sed leiad igalt poolt ilma suurema vaevata.

Comment

Esmalt postitatud scanspeak poolt
            Kui leiad kusagilt 200uF konde siis sobib väga hästi, aga 100uF -sed leiad igalt poolt ilma suurema vaevata.
            tevalost ostsin 4 tk. ära siis. aga elektrolüüt konde ikka sobib selleks? ja kuda nende plusside ja miinustega olema peab?

Comment

Elektrolüüt on küll odavam kui näiteks polüpropüleen, kuid viltsam ka. Kuid esialgsek katsetamiseks peaks sobima küll. Kui tulemus on peaks osutuma lootustandvaks, siis võid nad juba paremat kondede vastu vahetada.

Comment

200 Hz lõikesagedust jääb liiga kõrgeks ma arvan. Endal võimendiga aga stokk esikõlarid ja oli 50 Hz ning ka siis tundus et heli kuidagi kuiv.
                Varem automakiga millel sai 70 Hz pealt ära lõigata aga läbi automaki enda võimu siis klippima minnes oli heli minumeelest veel hullem.
                Pigem keera basse vähemaks ning faderiga esikõlareid maha.

Vbolla annaks konde ja 4 oom takki paralleeli pannes tekitada olukorra kus alla lõikesageduse tuleks heli nõrgemini?
                Ja elektrolüüdid peavad kindlasti bipolaarid olema!
                Maailm oleks puhas ja süüta
                kui poleks õllejogurtit
                - Õ.Õ.

Comment

Esmalt postitatud Matis poolt
                  200 Hz lõikesagedust jääb liiga kõrgeks ma arvan. Endal võimendiga aga stokk esikõlarid ja oli 50 Hz ning ka siis tundus et heli kuidagi kuiv.
                  Varem automakiga millel sai 70 Hz pealt ära lõigata aga läbi automaki enda võimu siis klippima minnes oli heli minumeelest veel hullem.
                  Pigem keera basse vähemaks ning faderiga esikõlareid maha.

Vbolla annaks konde ja 4 oom takki paralleeli pannes tekitada olukorra kus alla lõikesageduse tuleks heli nõrgemini?
                  Ja elektrolüüdid peavad kindlasti bipolaarid olema!
                  100 - 150 pakuks ma olenevalt kõlari suurusest.
                  70hz on raske isegi kobedamaid autokõlaried lõigata.

Comment

no jah asja point ongi peamiselt selles, et kui ma makist bassid maha keeran siis ei tule ka tagumistest ovaalidest bassi. ja kui ma suunan lihtsalt heli rohkem taga kõlaritesse siis pole ka see mind rahuldav lahendus. parim minu jaoks oleks see kui saaks teha nii, et kõlarite üldine helitugevus oleks enam-vähem võrdne
                    aga see madalam ots jääks tagumiste ovaalide kanda.
                    no ma ei tea - äkki saaks kuidagi nii. ja mis need bipolaarid on?
                    viimati muutis kasutaja cdrom; 28 May 2008, 22:54.

Comment

panin siis 2x100uF ja oomise taki rööbiti ja kõlariga jadamisi.
                      mõikas küll, bass vähenes ja üldine tasakaal tagumistega paranes samuti.
                      ainus asi, et vist oleks võinud 2 oomised takid võtta. siis oleks vast veel
                      parema tulemuse saanud

Comment

Working...
                      X