Teade

Collapse
No announcement yet.

15 tolline bassikas.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

15 tolline bassikas.

Terv.. Mul siis hetkel mazda323f pagassis 15 tolline bassikõlar koos kastiga.Häda aga selles,et kast on vett saanud ja natuke õhtal omadega ning pagassis on kole vähe ruumi.Nüüd tekkis mõte,et paneks bassika sinna ülesse polstri sisse ovaalide kõrvale.Kas sellise variandi puhul on lootust ka head heli sealt välja võluda? Kuna auto on luukpära,siis teeks vineerist uue plaadi sinna,aga arvatavasti tuleks see asjandus suht lekkiv õhu suhtes.Ehk oskab keegi midagi kommenteerida selle idee kohta...
    otsija

Vs: 15 tolline bassikas.

Siis sobib väga hästi mingi free air element, näiteks kuulus pioneeri free air.
    Condemn the hive.

Comment

Ei uut kõlarit ma küll ostma ei hakkaks.. Olemasoleva kontsertbassika tahaks sinna panna(selline papist äärega juust). pagass on suht suur siiski ja ehk tuleks miski inverter ka sinna toppida
      otsija

Comment

Ma kardan ise, et kui sa "juustu" aknalaua sisse paned, siis pole mitte sound, vaid juust pagassis.
        Tee uus kast või müü käesolev element maha ja osta free-air.
        Erilahendused.
        PS või mail.

Comment

Ma arvan, et see 15" kontsertkõlar mängib sul autos märksa kehvemalt, kui seda teeks mõni spetsiaalselt autosse mõeldud näiteks 10" bassikas. Saaksid parema heli ja pagassi ruumi ka juurde. 10" element kinnises kastis tahab tavaliselt suht väikest ~20l kasti (vaata tootja soovitusi). Tõsiselt soovitaks see maha müüa ja osta midagi asjalikumat. Kontsertkõlarid ei ole üldiselt mõeldud sellistesse pidevalt niisketesse keskondadesse, papist membraan läheb sul mõne aja pärast mõnusasti niiskeks ja pehmeks...ja siis mingi hetk lähebki tuksi.

Comment

Esmalt postitatud gura poolt
            Ma arvan, et see 15" kontsertkõlar mängib sul autos märksa kehvemalt, kui seda teeks mõni spetsiaalselt autosse mõeldud näiteks 10" bassikas. Saaksid parema heli ja pagassi ruumi ka juurde. 10" element kinnises kastis tahab tavaliselt suht väikest ~20l kasti (vaata tootja soovitusi). Tõsiselt soovitaks see maha müüa ja osta midagi asjalikumat. Kontsertkõlarid ei ole üldiselt mõeldud sellistesse pidevalt niisketesse keskondadesse, papist membraan läheb sul mõne aja pärast mõnusasti niiskeks ja pehmeks...ja siis mingi hetk lähebki tuksi.
            Aasta on ta seal ära elanud.. vast elab kauemgi:P Ja ei ole helil häda kedagi nagu. Eelnevalt oli samas autos miski 12 tolline originaalkastis 4 oomine(mul 6 ohmune) auto woofer.Vast sama häält tegid.Tolle kast oli natukene väiksem ja invertertorudega(mul kinnine).Aga noh uue jaoks vaba raha ka nagunii pole ning kui mulle peaks sobiva suurusega vineerplaat ette juhtuma ja aega/viitsimist on võib ju ära proovida,et mis teeb.
            otsija

Comment

see et sa paned selle kõlari sinna ovaalide juurde ei ole halb mõte. kuid tekivad kohe 2 aga. sul tuleb uus plaat teha, mille alla ka kast teha. (vaevalt su subbar mingit 150liitrit kasti nõuab).teine aga tekkis nüüd selles et sul kastiga plate jube raske. arva mis juhtub nende külje tugedega mis sul platet hoiavad. alguses midagi kuid kinnitan et kuu kahe pärast nagisevad, poole aasta pärast murduvad kinnitused äar. see muidugi oleneb autost. kui sul pole muidugi volvo 800 või 900 seeria kus on tala läbi
              ehk siis tee plate koos kastiga valmis, kuna niisama ta vaevalt töötab normaalselt. (kinnine või inverter, seda otsustad sina) siis vaata kui raske asi on (20 - 30kg ikka on) seejärel vaata millega/kuidas külje toed kinni on. kas plastik neetidega läbi pleki.joodetud, kruvitud, teibiga või kuidas iganes. igatahes kinnita tugevamini. kui vaja panekasti alla tokk. et täies raskuses ei toetaks. (endal oli võimendi ja teleka kast keskel ) heli läheb paremaks. mulle igatahes meeldis. mats oli autos rohkem sees, ei tulnud üle nurga kuidagi jne. eks proovi.
              edu
              päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

Comment

Esmalt postitatud rxs poolt
                see et sa paned selle kõlari sinna ovaalide juurde ei ole halb mõte. kuid tekivad kohe 2 aga. sul tuleb uus plaat teha, mille alla ka kast teha. (vaevalt su subbar mingit 150liitrit kasti nõuab).teine aga tekkis nüüd selles et sul kastiga plate jube raske. arva mis juhtub nende külje tugedega mis sul platet hoiavad. alguses midagi kuid kinnitan et kuu kahe pärast nagisevad, poole aasta pärast murduvad kinnitused äar. see muidugi oleneb autost. kui sul pole muidugi volvo 800 või 900 seeria kus on tala läbi
                ehk siis tee plate koos kastiga valmis, kuna niisama ta vaevalt töötab normaalselt. (kinnine või inverter, seda otsustad sina) siis vaata kui raske asi on (20 - 30kg ikka on) seejärel vaata millega/kuidas külje toed kinni on. kas plastik neetidega läbi pleki.joodetud, kruvitud, teibiga või kuidas iganes. igatahes kinnita tugevamini. kui vaja panekasti alla tokk. et täies raskuses ei toetaks. (endal oli võimendi ja teleka kast keskel ) heli läheb paremaks. mulle igatahes meeldis. mats oli autos rohkem sees, ei tulnud üle nurga kuidagi jne. eks proovi.
                edu
                Asja põhipoint oleks siiski vajadusel pagassi kasutada.Hetkel ei mahu sinna suurt midagi ja on olukordi,kus oleks hädasti tarvis sinna manti toppida. Kunagi ühel tuttaval oli golf3 plate sisse laotud kaks ovaali ja tegid ikka sigahead häält.. Justkui mingi woofer oleks pagassis olnud aga see oli tühi.Niisiis mõtlesin,et mul ei tee ovaalid kaugeltki sellist heli seal taga,aga 15 tolli peaks ikka midagi muud olema.Vajadusel saaksin uue plate tehes ainult 15 tollise ka sinna jätta.originaalplatet ma nagunii ära ei lõhuks.
                otsija

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt
                  Asja põhipoint oleks siiski vajadusel pagassi kasutada.Hetkel ei mahu sinna suurt midagi ja on olukordi,kus oleks hädasti tarvis sinna manti toppida. Kunagi ühel tuttaval oli golf3 plate sisse laotud kaks ovaali ja tegid ikka sigahead häält.. Justkui mingi woofer oleks pagassis olnud aga see oli tühi.Niisiis mõtlesin,et mul ei tee ovaalid kaugeltki sellist heli seal taga,aga 15 tolli peaks ikka midagi muud olema.Vajadusel saaksin uue plate tehes ainult 15 tollise ka sinna jätta.originaalplatet ma nagunii ära ei lõhuks.
                  Võid ju proovida kui nii väga tahad, siis tead vähemalt järgmine kord sarnases olukorras olles, et erilist mõtet sel ei ole. Free-air ehk vabaõhuelemendid mängivad tõesti ilma kastita aga see ei tähenda, et ka kastielement ilma kastita midagi head saavutab. Kastis esinevat helirõhku ja madalaid sagedusi välja ei võlu, õhku võib aga liigutada meeletult! Samas võib teha kahju ka mähisele, kuna vastusurvet elemendi membraanile ei ole ning element võib saavutada liiga suure liikumisamplituudi. Võib sulada nii mähis kui ka rebeneda kummiäär.

Comment

no kui kõik suht kindlad on et kastita ma midagi ei saavuta,siis las ta tõhk laiutab mu pagassis edasi.
                    otsija

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt
                      Kunagi ühel tuttaval oli golf3 plate sisse laotud kaks ovaali ja tegid ikka sigahead häält.. Justkui mingi woofer oleks pagassis olnud aga see oli tühi.Niisiis mõtlesin,et mul ei tee ovaalid kaugeltki sellist heli seal taga,aga 15 tolli peaks ikka midagi muud olema.
                      Kas sul on ovaalid lihtsalt maki taga? Proovi neid korra võimu taga, kui pole veel proovinud. Normaalsed ovaalid peaks piisavalt bassi andma...

Comment

Working...
                      X