Teade

Collapse
No announcement yet.

Automakk tööle, ilma süüdet sisselülitamata?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Automakk tööle, ilma süüdet sisselülitamata?

Hetkel, siis nii autos, et selleks, et makk tööle hakkaks on vaja süüde sisse keerata.
    Aga kuidas teha nii, et seda ei peaks tegema?
    Kunagi ammu 2007 sain vist asjaga kuidagi hakkama oma BMW's, aga nüüd ei mäleta kas ja kuidas.

On seda võimalik ilma lisajuhtmeid vedamata teha?
    Ja kas see on riskantne? Et kui makk juhtub sisse, siis hommikuks aku tühi vms.

Ja mis on parem? Praegune süsteem, et vaja süüde sisse keerata, või siis selline variant, et maki saab alati sisse lülitada olenemata sellest, kas võti on sees või mitte?

Mul nagu igasugu piiksujad autos piiksuvad, kui uks lahti või siis võti süütelukus teatud asendis, või siis tuled põlevad jne. Kohe annab märku.

Sellepärast tekkiski mõte, neid piiksumisi vähendada, vähemalt maki arvelt.

Vs: Automakk tööle, ilma süüdet sisselülitamata?

Esmalt postitatud Elektrik poolt Vaata postitust
    ...et makk tööle hakkaks on vaja süüde sisse keerata...kuidas teha nii, et seda ei peaks tegema?...
    vajuta korra vol nupule, töötab tunni ja lülib end ise välja ... mul nii toimib
    proovi, vbl sarnane omadus olemas
    kui puudub, siis kontrolli maki manualist ja püsitoite olemasolu

Comment

Mul ka ühel masinal töötab nii, kui vajutada toite nupule, siis hakkab tööle ja lülib ise välja ca 20 minuti möödudes, kohati käib närvidele, kui lülitad mootori välja, jääb raadio vait, siis pane jälle käima(mis võtab ikka mitmeid sekundeid. no digivärk).
      Kunagi sai pandud ka otse toide raadiole ja midagi negatiivset ei mäleta, kui aku korralik ja punni just põhja ei keera, peaks auto hommikul käima minema.
      Omal oli kogemus, kus naaber tuli kesköö paiku ukse taha ütlema, et kuule sul mingi jõulupuu särab autos, ise tulin valges ja vist keegi helistas moblale, keerasin raadio vaikseks ja nii ta siis jäigi sisse.

Comment

Saaks äki automaki väljalülitamise teha automaatseks...keskluku kaudu. Maki kasutamine oleks süütevaba aga kui auto lukustada, lülitab välja.
        http://hparchive.com/
        https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Mul olude sunnil on teemaalgataja soovitud variant. Lihtsalt süütelukust ei tulnud üks hetk, enam toidet peale.

Vähemalt Clarionil tuleb 2 toidet pistikust - 1 pidevtoide, millega hoitakse info mälus ning 2. on süütelukust tulev. Süüteluku oma lahti ja püsitoide samale klemmile. Tehtud.

Väga ebamugav - Clarionil peab väikest nuppu tükk aega väljalülitamiseks all hoidma.

Seega kui huvi on - uuri oma maki pistiku markeeringud järgi. Võimalus on, et sellesama juhtme vahele, paned lisa(ümber)lüliti ja tood kuskile nupupaneelide juurde - see oleks mõistlikum lahendus.
          viimati muutis kasutaja marcor1; 23 m 2011, 16:05.
          -

Comment

Tänud teile asjalike vastuste eest.

Mul ka see ebameeldiv väljalülitus: ta nagu reageerib kohe PWR nupule vajutades, aga siis kuvab mingid sekundid "PANEL!" ja siis käib mingi arv piiksusid kõlarites ja siis lülib täiesti välja ennast. Ühesõnaga võtab mõttetult aega ja samas kasutusjuhend ütleb, et ei tasu paneeli enne ära võtta, kui makk on ennast välja lülitanud.

Makiks on Panasonic CQ-C5403U. VOL nupule vajutus ka ei andnud tulemust. Ei hakka nii tööle.

Keskluku / signa abil väljalülitamine on ka suht norm variant vist.

Eks ma üritan maki pesast välja tõmmata ja vaadata, mis seal taga on.

Comment

taga on täpselt sama mis teistel.see variant kus kollane ja punane juhe kokku pandi sobis vanade raadiote korral kus 3A kaitse seisis.
              sellel ma arvan et kaitse on 25A
              kui nüüd raadios mingi viga tekib-näiteks läheb mõni stabilisaator või lõppvõimendi lühisesse,siis kumb annab ennem otsad-25A kaitse või auto?
              see aasta on juba hulk autosid maha põlenud ja küllap nii mõnegi korral mängis suurt rolli just see juhtmete kokkuühendamine

Comment

Kas mitte sular ei olnud seal taga, juhtmete küljes? Et kui makk ~10W kanalisse lükkab, siis 5A on piisav?
                -

Comment

Njah, riskantne teema, seda ma arvasin. Ühesõnaga, Sina kreeklane ei soovita seda asja teha mul jah?

Comment

ei soovita muidugi.mida võimsam raadio seda suuremaks läheb risk mingi õnnetu juhuse korral.kahe juhtmega süsteem ongi selleks et autot ära pannes,võtme eemaldamisel lülitub raadio igal juhul välja.ega neid õnnetusi iga päev juhtu aga milleks neid veel soodustada?

Comment

On olnud päris mitmeid juhuseid, kus aku hommikuks nii tühi,et käima ei saa.Ja põhjus just seesama autoraadio ,mis ilma süüdet lüitamata tööle hakkab.Ei oska öelda,miks,aga vanad raadiod seda jama väga ei tekitanud,vaid just uuemad.PS.ei ole autoomanik,lihtsalt jagan autoelektrist nats rohkem kui keskmine eestlane.

Comment

Lugesin kuskilt, et oli selline juhus, et juht sõitis koju. Makk mängis, siis keegi helistas, keeras maki heli maha, rääkis oma jutud ja lõpuks läks koju ära.
                        Hommikul avastas, et aku tühi. Makk oli töödanud öö läbi. Kuidagi juhtus nii, et ta ei pannud autost lahkudes tähelegi, et makk jäi sisse.

Comment

On olnud päris mitu juhust,kus autoomanik kurtis,et aku ei pea voolu.Ampermeeter näitas umbes 0,35A mahajooksu,kusjuures kõik tarbijad olid välja lülitatud.Põhjus - autoraadio ots,mis käib läbi süüteluku,oli pandud pideva toite alla.Ju siis jääb raadio võimsusvõimendile toide peale,muud ei oska põhjuseks välja pakkuda.

Comment

Ise olen alati säädnud automaki süüteluku asendist sõltumata töö funktsiooni, pole olnud probleeme et aku ära sööb. Olen unustanud minagi ööseks vaikselt mängima, kus juures on makil järgi veel võimendi.
                            Arvan et aku olukord on siinkohal olulise tähtsusega. Vb on olemas makke mis siis nii rängalt voolu võtavad, ehk seda peaks kontrollima. Siiamaani olen kasutanud Kenwoodi, Pioneeri ja Clarioni makke erinevatest aastatest, pole probleeme esinenud.
                            Tõsiküll on aku tühjaks tõmmanud ka minul korra, kuid seda mitte makk vaid salongi tuled (5tk), mis 24h põlema jäid.
                            Arvutifoorum Vista

Comment

Automark vist pole oluline, aga jah mu teisel autol, mis oli BMW E36, juhtus ka nii, et sõitsin sõbra juurde tööle. Tal nagu oli vaba hetk, sai siis "väheke" muusikat kuulatud autos ja täistuled olid ka peal.
                              Tema auto oli minu auto ees ja midagi me seal mässasime, kuniks kõik vait ja pimedaks jäi minu autos.

Tuled kustusid, makk jäi vait, totaalne vaikus. Siis ma omaette mõtlesin, no nüüd on p-punktis kõik.
                              Aga egas midagi. Lülitasime tuled, maki välja ja ootasime veidi. Pool minutit vist.

Proovisime käivitada ja läks käima nagu muiste.

Pääsesime kerge ehmatusega. Aga kahjuks ei mäleta, kas aku oli uus autol või mitte ja kui laetud ta üldse oli.
                              Pole mul ammu enam seda masinat kahjuks.

Nüüd mul USA masin, aga krt ei mäleta, mis aku tal seal oli. Kuigi alles mõned päevad tagasi puhastasin kapotealust.

Aga ei soovita kellelgi riskida nii. Eriti kodust kaugel olles. Kuigi me isegi ei osanud seda oodata.
                              Pole kunagi varem juhtunud sellist asja, et totaalne vaikus ja pimedus saabub.
                              Võimu ega supakat mul polnud. Uus makk lihtsalt ja originaal E36 audiosüsteem.

Aga jah, kõigis minu kolmes E36's mis ma omasin, oli selline süsteem, et kuula makki millal tahad. Kui isegi võtit pole süütelukus. Mis makid seal mul olid, ei mäleta.
                              Praegu Panasonicu oma.

Aga jah, ei taha riskida auto mahapõlemisega, "kuulates" kreeklase sõna.

Comment

Working...
                              X