Teade

Collapse
No announcement yet.

Parem bass ja helikvaliteet kupeesse?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Parem bass ja helikvaliteet kupeesse?

Autoks mul siis 2 ukseline kupee.
    Autos on makk ja originaalkõlarid. Supakat ega võimu pole. Taga vist mingid mitte originaal ovaalid, mis omadega läbi. Klemmliistud ära murtud ja juhtmed ripuvad.. Kõik see kipub krabisema. Samuti uksekõlarid plärisevad. Selle plärina ja krabisemisega saan hakkama, aga...

..lugu siis selline, et tahaks paremat heli autosse, eelkõige tahaks, et bass oleks selline pehmem ja "mahlakam".

Kuulan arvutist muusikat kodus mingite "noname" kinniste kõrvaklappidega. Bass ja see helikvaliteet on nende klappidega kuulates kordades parem autos olevast. Nagu öö ja päev. Heli on selline mõnus ja pehme, nagu bass'ki on. Auto helisüsteemis on see bassiosa kuidagi "kõvem ja jäigem". Äkki selle neetud pleki pärast, millest auto on tehtud, nagu kõik muud autodki.

Miski nagu on puudu või valesti. Isegi maki ekvalaiserit näppides pole võimalik sama head helikvaliteeti saavutada. Eks üks asi on kindlasti see, et klapid on mul peas ja heli on sellevõrra parem ja autos on tühi ja "metalne".

Kas on mingi valemiga võimalik autos ka sellist paremat heli saavutada?
    Mul ei ole vaja otseselt sellist autolõhkumis bassi vaid lihtsalt paremat heli koos parema bassiga.

Selline tunne ka, et nagu olemasolev audio autos, ei mängi neid "häid" sagedusi, mis kõrvaklapid suudavad aga taasesitada. Tunne on, et midagi lihtsalt ei taasesitata.Raske on seletada ja "hea heli ja bass" sõltuvad inimesest ja tema maitsest, aga ikkagi...

Kas mul on tõesti vaja supakat + võimu? Või saab kuidagi muudmoodi ka?
    Pole supakatega kogemusi, aga kas on tõsi, et tema ülesanne ongi bassi paremini esile tuua vms?

Kõik ettepanekud, ideed, soovitused on oodatud.
    viimati muutis kasutaja Elektrik; 21 February 2012, 23:25.

Vs: Parem bass ja helikvaliteet kupeesse?

Alustuseks osta 6x9 ovaalid.
    Kuulad niisama ja kui ei ole hea teed kasti juurde oli vist 25L valjuka kohta.

Comment

Vot see juba läheb. Ma siin uurisin nende supakate ja võimude kohta. See on jube protseduur. Ja hinnad poled teps mitte odavad, ei kastidel, supakatel ega võimudel.

Proovin järgida sinu ideed ja ka netis tuhlata selle kohta.
      Ma olen näinud vist jah kunagi mõned aastad tagasi, et keegi nagu tegi mingid "kastikesed" ümber valjuhääldajatele, aga siis ma mõtlesin, et milleks nagu..

Comment

No see hea helikvaliteet oleneb sellest kui kriitiline kuulaja on. Mis ühe jaoks on piisavalt hea, võib teise jaoks puhas lärm olla.
        6x9 ovaalidest tavaliselt mingit kvaliteetset heli ei saa. Tümpsu teevad küll muidu...

Comment

Mulle ei meeldi see kõva tümistamine, nagu linnas mõned parklas seisavad ja kõikvõimalikud asjad kolisevad ja plärisevad muusika taktis. Sellist jura mul vaja pole.

Kunagi ma isegi vihkasin neid võime ja supakaid. Tundusid nii mõttetud asjad olevat.
          Aga mingi aeg avastasin, et nad aitavad kaasa paremale bassiesitusele. Et mängivad teatud sagedusi paremini vms.

Matsu kui sellist ei ole vaja. Vajan lihtsalt mahedamat bassi ja paremat helikvaliteeti.
          Hardstyle vms ma ei kuula. Vahest dnb'd natuke, tantsumuusika ja trance kindlasti.
          Neil on vahest selline mõnus bass sees, aga praegune süsteem ei mängi neid nii hästi.
          Need ei ole need "autolõhkumis" bassid vaid hoopis midagi muud.

Kindlasti ma usun aitaks see, et tehase elemendid välja vahetada, aga usun, et sellest ei piisa.

Comment

No, kui juhi kohalt parimat heli tahad, siis tagumistesse kõlaritesse ei ole mõtet üldse investeerida, kuna need segavad helipilti lihtsalt. Usu mind, kui ees on korralikud kõlarid, siis on ka taha ilusti kuulda kõike.
            Kui head heli tahad, siis investeeri makki/signaali allikasse ja esimestesse 2-ribalistesse komponentidesse.
            Ette uste sisse korralikud 6,5" midbassid, vineerist alustega et valjukas jäigalt ukse küljes oleks. Ja ukse plekk tasuks mürasummutusmatiga ära vooderdada, et plekk kaasa ei resoneeriks.
            Ja siis ette, kuulajast võimalikult kaugele ja kõrvadega samale kõrgusele, kõrgsagedusvaljukad.

Ja võim tasuks ka vahele panna. Vahet ei ole mis sul seal maki paneeli peal kirjas on... Reaalset võimsust ei ole neil ühelgi piisavalt et madalaid sagedusi korralikult esitada valjemalt.
            Võimuks vaata näiteks mingi 4 kanaliga võim, mille kanaleid sillata saab. 2 kanaliga toidad esimesi komponente. Ja kui peale seda kõike veel tundub et bassi vähe, siis ostad woofri juurde ja paned võimu ülejäänud 2 kanalit sillatuna woofrit toitma.

Comment

Ja siis ette, kuulajast võimalikult kaugele ja kõrvadega samale kõrgusele, kõrgsagedusvaljukad.

See probleem on õnneks lahendatud juba tehase poolt.
              Autoks on 1997a Dodge Avenger. Sellel armatuuris esiklaasi "all" juba väiksed "punnid" olemas, aga usun, et need oma aja ära elanud juba, päike küpsetas neid seal USAs päris kõvasti ma arvan. Rääkimata eestist.

Kui nüüd need 4 esimest "korrastan", mis tagumistega teha? Päris lahti ühendada vist ei tasu? Helipilt vist muutuks päris imelikuks, aga mida mina ka tean. Lihtsam vist tagant akna pealt need 2 lahti ühendada ja kuulata.

Aga tänud infi eest. Kui midagi veel selgusetuks jääb, küsin.
              Lähen netti uurima nende 6.5 midbasside kohta.

Comment

Vastupidi, helipilt muutub just õigemaks kui heli ainult eest tuleb, mitte ebamääraselt igalt poolt.
                Aga eks oma kõrv ole kuningas, nii et katseta, kuidas sulle endale meeldib.

Comment

6.5´´ kohta, Osad on kasutand PA valjukaid ustes.Fane 6.5´´ oli autos kasutatud.

Comment

No aga milleks? Kui juba ostmiseks läheb, siis ikka tasuks vast õiged asjad osta kohe. Mingi komplekt kus on 6,5" midbass, kõrgsagedus ja filtrid.
                    Selle PA valjukaga hakka siis sinna juurde sobivat kõrgsagedust otsima ja siis veel sobivaid filtreid katsetama et kõik õigesti kõlama jääks pärast.

Comment

Kui pealkirja vaadata, ei soovitaks mingil juhul mingeid ovaale kuhugi. Mõistlik lahendus: esiuksed ära hermetiseerida ja pigimatitada ning korralikud midbassid ustesse (6,5" kui võimalik) ning kõrged kah suunata juhi poole. Kui valjukate tundlikkus üle 95 detsibelli ja makk korralik, siis pole võimendit vaja vahele.
                      Toon minevikust ühe näite, kus sai ka esikõlaritele võimendi vahele ostetud, blaupunkti odavama otsa. Tulemus sellline mida alles hiljem märkasime, et ilma võimendita mängisid kõlarid paremini ustes, sest headunit oli tasemel. Lisakõlarid tagapool ei tee heli paremaks.
                      TFK Audio
                      #tfkaudio
                      http://www.facebook.com/tfkaudio/
                      http://tfkaudio.blogspot.com/
                      - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

Muidu õige jutt, aga võimu on siiski vaja. Sest ka kvaliteetsetel makkidel on võim max 25W (tavaliselt vähem). Sellega lõhud ainult kõlarid ära valjusti kuulates. Eriti veel kui bassi ka vaja on.
                        Juba puht füüsiliselt ei ole võimalik nii väikesesse karpi korralikku võimu ehitada.
                        Kui teil mängis võimuga kehvemini, siis oli kas väga kehva võimendi või lihtsalt valesti seadistatud see kompott kokku.
                        Korralikel 6,5" valjukatel on RMS kusagil 80-100W kandis ikka. Nii et esimestele kõlaritele võiks võimu näiteks 2x(70-100W) jagu olla.
                        Võim võib alati võimsam olla. Aga kui võim on lahja, siis hakkab ta lihtsalt valjukaid lõhkuma.

Edit: ahjaa... uksi päris hermeetiliseks ka ei tasu teha. Tehase poolt on ustel all servas vee äravoolu augud. Need tasub ikka lahti jätta et, aknaklaasi vahelt tulnud vesi või ukse pleki küljest kondentsvesi ära ikka pääseks. Muidu kui päris hermeetiline on, siis mädaneb suht kiirelt ära see uks, kui põhja vesi kogunema hakkab.
                        viimati muutis kasutaja Kkert; 24 February 2012, 14:50.

Comment

Vaatasin, et ega need 6.5'd midrange'id odavad asjad pole.
                          Aga eks kvaliteet ei peagi odav olema. Loodan, et selle hinna nad teevad oma heliga tasa.
                          Aga jah, uste kallal pean enne veidi vaeva nägema. Seal teatud asjad plärisevad juba praegu muusika taktis.
                          Kole asi...

Makk on see:

Mina ei tea kui hea või halb ta on, aga noh, siiani olen rahul

Comment

Ära lõhub oma kõlarid see, kes ei oska üldse kuulata. valesti ei olnud midagi aga üllatusime, kui hästi otse maki taga mängisid. tundlikkus 95db - 25w juures ca 110db plus auto kere võimendus
                            TFK Audio
                            #tfkaudio
                            http://www.facebook.com/tfkaudio/
                            http://tfkaudio.blogspot.com/
                            - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

ovaalide asemele bass woofrid...
                              poleks eriti neid tweetri junne keskele vaja.
                              Auto makkidesse mahuks ka vabalt 500w rms class d.
                              aga jah, autos on ju ainult 12 ja sellega suurt mürtsu ilma amprita ei tekita.

Comment

Working...
                              X