Teade

Collapse
No announcement yet.

Abi autovõimuga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Abi autovõimuga

Tere foorumlased,

Vajaks abi autovõimendi osas.
    Võimendi on clarion 4 kanaliga.
    Aga probleem selles et kõlaritest kuulda põrinat kui auto käib. Muutub ta ka pööretega see põrin.
    Olen uurinud teisi foorumeid, Juhtmed veetud õieti, Mass on hea(turvavöö polt), automakk ise ka massi alla pandud, rca kaablit ära võttes põrin kaob, rca filter ei aidanud. Samas kui ma proovisin kahekanalise võimendiga siis põrinat ei olnud. Samuti olen proovinud erinevaid makke ja olen proovinud ka yhe teise 4 kanalise võimendiga ning probleem ikka sama.
    Ei teagi mida teha et probleem lahendada. Äkki annate mõtteid.

Vs: Abi Auto Võimuga.

RCA kaabel korraliku varjestusega?

Comment

Re: Vs: Abi Auto Võimuga.

No ei tea, ongi mõttes uus osta ja proovida.
      Praegu on Caliber-i komplektist olev rca kaabel. Komplekt oli ise 19 euri.
      Ja kui osta uus rca kaabel siis kas Balanseerirud keerupaariga või kahekordse varjestusega, Kumb parem oleks?
      Lisaks veel selline asi et kui panna võimendi ja nt mingi mp3 vahele tavaline rca kaabel mida leiab kodudes tavaliste Heli ja video seadmete taga, siis sellise kaabliga asi ültse ei mängi, tegib sisse mingi kaja ja madalaid ei ole ja üleyltse on asi väga vaikne. Normaalse kaabliga prgu mängib ilusti ainult et see põrin häirib mind.

Comment

Nii ostsin uue rca kaabli. Vedasin selle tuimalt üle salongi et proovida ning tulemus oli selline et sellest põrinast umbes poolejagu läks vähemaks kuid ikkagi alles.
        Ning ma ei tea maandusega vist on mingi jama Kui rca vastu maandust puutub siis hakkab põrisema ja just selle RCA sisemise osaga puutudes.

Comment

Järgmisena lasen autol geneka üle vaadata, ehk peitub probleem seal.
          Kui kellegil mõtteid mida veel proovida võiksin siis andke teada.

Comment

Vs: Re: Vs: Abi Auto Võimuga.

See põrin sul seal vast ikka süütesüsteemist? Lase see üle vaadata, nt kas kõrgepinge juhtmed ikka korralikud ja summutustakistid ka...Genekas tekitab reeglina vilinat, mitte ei põrise.

Comment

Re: Vs: Re: Vs: Abi Auto Võimuga.

Mul on pmst vilin ja põrin koos. Lasin üle ka vaadata, mõõdeti testriga üle jne ja öeldi ka et probleem on süütes või genekas ikka. Niiet võim peaks ikka õieti ühendatud olema.
              Nüüd proovin siis kuskile kondekat vahele panna.

Comment

Vs: Re: Vs: Re: Vs: Abi Auto Võimuga.

pea nüüd hoogu.sa ise ütlesid et rca juhtme lahtivõtmisel põrin kaob.kas see siis piisavat mõteainet ei pakkunud?mina oleks pakkunud et raadio väljund ja võimendi sisend ei sobi kokku.aga sa oled tuima järjekindlusega vältinud nii raadio,kui võimendi täpse mudeli märkimist.saa nüüd häbelikusest üle ja tee meie elu ka natuke lihtsamaks.võib olla pääsed generaatori vahetusest ja konde ostmisest

Comment

Re: Abi autovõimuga

Okey, võtan hoogu maha .
                  Makiks on Pioneer DEH-140UB.
                  Võimendi on Clarion APA4320.

Olen proovinud erinevat makki. Ja isegi ühte teist 4 kanaliga võimu.
                  Proovisin ka telefoniga võimendist kuulata. Siis oli nii, et algul ei olnud heli nagu korralik, siis panin rca maanduse kuskile massi autos ja siis oli põrin olemas ka. Aga heli paranes ilusti. Ning tulemus telefoniga oli sama mis makiga, heli puhas aga vastik põrin juures.

Comment

Vs: Re: Abi autovõimuga

Üldjuhul võib selle põrina tekitada ka see, et mass on võetud kere küljest. Proovi otse akult vedada. Teiseks kui palju on võimul helitugevust peale keeratud?
                    Mul üks 4 kanaline autovõim ajutiselt arvuti taga (toite saab ka arvuti toitekast). Kui mul RCA juhtmel GND ära katkestada, siis tuleb võimule tohutult arvuti poolt tekitatud häiret sisse. Häire tuleb sisse ka siis, kui kaabel kehva. Kui kaabel korralik, siis ei tohiks mitte mingisugust lisapõrinat sisse tulla.
                    Kui nüüd vaadata, et ühe teise autovõimuga töötas asi ilusti, siis peaksid võimu üle vaatama.

Comment

otsisin autoraadio skeemi,aga kahjuks ei leidnud.kui tester on käepärast tee üks mõõtmine.nimelt vaata,kas raadio rca väljundi välimine kontakt on raadio korpusega ühendatud või mitte.seejärel tee samasugune mõõtmine võimendi rca sisenditel.miskipärast arvan et raadiol on ta korpusega koos,võimendil aga mitte.
                      ja kui see on nii,siis jääb juhe varjestamata ja hakkab toimima häireid püüdva antennina

Comment

Sa räägid et võimul mass on hea... aga kuidas on lood teisel pool keret? Kas aku on ilusti kerega ühendatud?

Comment

Vs: Abi autovõimuga

Pakuks ka kreeklase varianti, et maki või võimu RCA mass läbi. Osadel makkidel lausa kaitsmed või väikse takistusega takistid seal.
                          Maailm oleks puhas ja süüta
                          kui poleks õllejogurtit
                          - Õ.Õ.

Comment

Working...
                          X