Teade

Collapse
No announcement yet.

Küsimus 13cm elementide kohta

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Küsimus 13cm elementide kohta

Tervitus.

Oskab keegi öelda, mitu cm on selliste 13cm elementide kinnitusaukude vahe?
    Need 4 auku.
    Ühe augu keskelt teise augu keskele?

Ja teine küsimus, kas tasub sarnaseid 40W auto esiustesse panna?
    Kui makk on võimsam kui 40W ja kui mingi aeg tahan valjemalt kuulata, kas on oht, et läbi lasen?
    Ma nagu punni ei pane kunagi põhja, aga vahest tahan midagi valjemalt kuulata.

Põhjus, miks sellise kujuga elemente taga ajan on see, et neid oleks kõige lihtsam paigaldada, ilma sobituseta ja adapteriteta. Aga kuna ma auguvahesid ei tea, siis ei tea ka, kas see mahub mulle tehase originaali asemele.

Sisse tahaks siis panna neid, ustesse:

Helikvaliteet on vbolla olematu aga noh, hind ja kinnitused nagu panid nende peale mõtlema.

Tänud ükskõik millise abi / vihje eest.

Vs: Küsimus 13cm elementide kohta

Vastus on ju pildil olemas 145mm.

Comment

Jah, vastus ju olemas .
      Makkide puhul no ei saa ikka võimsusi ca 40W tõepähe võtta. Hea kui 15W tuleb ja sealgi moonutab. Peale selle jahutus? Praktiliselt olematu, makid lähevad väga kuumaks ja hakkavad lõpuks oma väljundvõimsust kukutama.

Ehk siis need valjukad sobivad ja anna tuld!

Comment

Tahtsin kah paberkoonusega midbasse autosse panna, aga niiskus on ju sügisel ja suvelõpus kurivaim, nüüd koonused krussis...
        Vana auto kah ja niiskus pääseb sisse igast august.
        Need ju 8 oomi, autosse nii kõrge takistusega panna ei tahaks maki puhul kaob võimsus sootuks.
        Nüüd siis see 15W kukkus 7,5W peale.
        Häält peaks tegema ikkagi piisavalt, kui autos eraldi kõrgsageduselemendid siis neile tuleks vist filter nokitseda, muidu röögivad kõrvad lukku.

Comment

Kui diagonaal ei sobi, siis kõrvuti asetsevate aukude vahe on 10,253cm.

Comment

Olgu, tänud, aga ma vist ei hakka neid Oomipoe isendeid ostma. Nõrgad ja paberist.
            Õnneks minu auto veel nii hullust seisus pole, et ustes vesi loksub. Aga siiski ei tahaks mõne kuu pärast jälle vahetama hakata neid. Läbi ka lihtne lasta, vähemalt selle tasemeni, et püsivalt krabisema jääb vms.

Tänapäeva elementidel autodele on nii nõmedad kinnitused, et ilma suure tööta ei saa neid kuidagi kasutada:
            Näide:

Auke ja sälke täis, aga kasu 0.
            Adaptereid oli vist saada, aga mitte eestis.

Niisiis, siin videos on täpselt sama sisuga auto nagu mul ja elementide install näidatud. Mul täpselt samasugused uksed ja salong. Ta kasutab plastadapterit, milledel ta kõrvad / nukid ära lõikab.
            Aga kuna seda adapterit pole saada vist eestis, siis tulebki ise see asi vist teha.

Selle videoga tahan lihtsalt näidata milline mu uste audio osa välja näeb ja kui "keeruline" sinna midagi uut on installida. Ilma oma aretusteta.
            viimati muutis kasutaja Scott; 13 m 2012, 07:48. Põhjus: kokku

Comment

Siinkohal tuleb tõdeda, et üks pilt reaalsest olukorrast räägiks rohkem kui 100 sõna.
              Mida postitus edasi, seda segasemaks läheb, mida vaja on või milles probleem on.

Algul on juttu 13cm ehk 5,25" valjukatest, nelja kõrvaga karkassil.
              Siis tuleb imelik video, kus üritatakse sobitada 6" valjukaid natuke suuremate, tõenäoliselt 6,5" valjukate pesadesse. Mis loomulikult ei peagi õnnestuma ilma adapterita (ja ei õnnestu ka adapteriga, sest töö jääb lõpetamata, vähemalt videos ).

Kas nendest miskit ei kõlba, hindasid ja läbimõõte igasuguseid?
              http://www.noortehnik.ee/5,25Koaksiaal/ hinnad alates 15€/paar
              http://www.noortehnik.ee/6,5Koaksiaal/ hinnad alates 21€/paar

Suvel just mingid odavad 5,25" onyx 130 juustud sealt ostsin, töötavad normaalselt. Kuigi pidin nad sobitama lausa 4" valjukate pesadesse, mis olid pealegi ette nähtud kolmekõrvalisele karkassile

Comment

Mul läks jah valesti alguses, ei teinud silmaga vahet,kas on 13cm või midagi muud.
                Videos on täpselt see, mis mul on.

Ja videos ta ütleb ka, et teisel uksel asi juba töötab, et peaks ka juhipoolsel uksel töötama.
                Aga hiljem ta kirjutas mulle privaatteate, et ma prooviks ilma adapterita enne, sest ta polnud isegi kindel, miks tal seda vaja kasutada oli.

Aga usun, et see siiski sõltub elementidest, mida sinna panna.

Need Noortehniku asjad sobivad ka, ega ei peagi mingi ülikallid asjad olema seal.
                Peaasi, et mingit niiskust saades kohe tuksi ei lähe.

Comment

Kilest pappkrappe tundub müügis olevat veel ainult Pioneerilt:

Hind sama mis tollel oomipoe omal.
                  Maailm oleks puhas ja süüta
                  kui poleks õllejogurtit
                  - Õ.Õ.

Comment

Aga mis on nn. kilest pappkrappidest parem siis?
                    Mis materjalidest veel tehakse membraane tänapäeval?

Comment

See polüpropüleeni teema ongi niiskus kindluse jaoks. Samas osad auto originaal elemendid on ka papist, vbolla millegagi immutatud.
                      kui poleks õllejogurtit
                      - Õ.Õ.

Comment

Nu paistab, et originaalid ustes olid ka papist, aga need olid totaalselt läbi (lastud). Membraan ühesõnaga oli ümbertringi lahti ja seda hoidis ainult mähis. Hääl oli jube, mis nendest tuli. Alguses keerasin maki funktsioonidega heli nendest üldse välja, tagumistesse ovaalidesse ja mingi aeg keerasin üldse ustest välja. Aga oleks võinud ka ühe selle musta "elemendihoidja" autouksest ka välja keerata, et saaks kuskile poodi kaasa võtta ja siis seal proovida.

Aga peab seda tegema. Kui ei saa kohe hästi sobivat asja, siis oli plaan see adapterirõngas teha 5mm soome papist.
                        Tikksaega välja ja siis augud vastavalt vajadusele.
                        Aga noh, ehk ei pea seda tegema.

@Matis, kas oled ise kasutanud neid "kilepapist" asjandusi? Kaua nad vastu peaksid? Mul ustes kindlasti mingi niiskus on, aga vett muidugi ei voola, et elemendid suplevad. Kiled / asjad ka ikka, nagu peab seal, aga jah, see must möks mis seda kilet ukse küljes hoiab, see pole päris üleni enam terve.

Comment

Mingid Philipsi koksid on aastast 2005 auto taguaknalaual, siiani vist OKd, kuigi seal rohkem teema selles et päikse käes. Pigem nende "kile" asjadega see et saund pole puristide jaoks vast kõige parem, uste sees töötavad kindlalt.
                          kui poleks õllejogurtit
                          - Õ.Õ.

Comment

Nu ma pole ka suur kvaliteedi tagaajaja või mingi HiFi friik. Aga uued elemendid teevad originaalidest kindlasti paremat häält. Ja sellest piisab mulle.
                            Tagaaknal mul Pioneeri (vist) ovaalid, mingi 300W vist ja neil väga mõnus heli, bass ja puha.
                            Pole supakat vajagi. Nendega väga rahul.

Aga jah, ustes pole midagi hetkel ja heli on makist ovaalidele keeratud.

Eks näis. Keeran ühe selle plastrõnga ukse küljest maha ja jalutan poodi.
                            Kui siit ei leia midagi, siis Noortehnikust.

Comment

Working...
                            X