Teade

Collapse
No announcement yet.

Millega asendada tehase kõlarikaablit autos?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Millega asendada tehase kõlarikaablit autos?

Autos on hetkel tagaaknal ovaalid, Pioneeri omad vist. Päris võimsad, hea bassiga ja teevad head häält.
    Probleem on aga nende kehvas ühenduses autos oleva kõlarikaabliga. Klemmid murdunud ja ripuvad juhtme otsas. Mis teatavasti tekitab vahest jubedat krabinat.
    Originaalkaabel on mingi jube hädine "plastiktraat", peene ja jäik.

Nüüd ongi küsimus, millise kaabliga võiks seda asendada? Kui jäme uus kaabel peaks olema?

Kaabel võiks olla saadaval siit valikust:

Ise ei oska arvutada. Aga enne kui uued ühendused teen, tahaks uue kaabli ka vedada sealt kust originaal tuleb hetkel.
    Supakat ega võimu mul pole ja lähiaja plaanides ka mitte.

Oskab keegi õiget kaablit soovitada?

Ja lisaküss: kas see kaabel sobib ka nn "kõrgetele" mis asuvad armatuuris?

Vs: Millega asendada tehase kõlarikaablit autos?

Puht viisakusest, kui leiad sobiva kaabli, siis proovi seda joota, s.t juhtme ots ära tinatada. Ja siis valid klass kallima kaabli, sest alumiiniumjuhet sa vaevalt tahad. Jah, odavamad pahatihti just sellised ongi, ja vase-värvi ka.
    Erilahendused.
    PS või mail.

Comment

Tõsi ta on jah, alumiiniumi ei tahaks. Aga midagi sellist?

Neid olen nii mõneski projektis näinud, ka kodustes audio projektides.

Comment

99% sama saast, mida soovitan vältida. Aga jaluta poodi, võta 10cm jupp, ja veendu.
        Võta Elfast 55-652-06 või 55-652-07 ja saad teema omalt poolt lõpetada (heas mõttes).
        Erilahendused.
        PS või mail.

Comment

Nonii. Seal 4 soont ühes. Vot ma ei teagi, kas mõlema elemendi jaoks tuleb ka mul 2 eraldi soont või on nad omavahel kuidagi ühenduses.
          Noh vasak parem on eraldi, aga see teine ots, kas ühine või eraldi, ma ei tea.

Aga jah, olen korra proovinud seda läbipaistvat tinutada, jootevedelikuga ja puha, aga jah meenub, et tina eriti külge ei tahtnud hakata. Paras käkerdis tuli ainult otsa. Mul peaks juppe olema veel. Proovin veel.

Comment

Esmalt postitatud W@ldur poolt Vaata postitust
            proovi seda joota, s.t juhtme ots ära tinatada
            Miks see tinatamine niiväga oluline on? Pressitud hülsid peaks sama head olema. Alumiinium juhe, kui ta on muidugi sobiva ristlõikega, ei ole heli (elektri) juhina vasest millegi poolest halvem.

Comment

Pead kereplekist läbiviigu avadele paigaldama kindlasti kummist läbiviigurõngad + kaablile lisa kaitsekihi, sellistes kohtades. Auto vibreerib ja kulutab kaablikesta muidu kiiresti läbi!
              viimati muutis kasutaja rainadov; 31 m 2013, 10:28. Põhjus: täht

Comment

21. sajand, autos kasutame alumiiniumjuhtmeid ja vaatame ainult pilte ning specse lugema ei vaevu.

Nägemist.
                Erilahendused.
                PS või mail.

Comment

W@lduril on õigus ning ka ise uurisin, et parem kvaliteet on ikka korralikul kaablil ja korralikul jootel. Isegi helikvaliteet pidi parem olema. Mis sest, et mul need 6x9'd seal tutikad pole, ma ei taha teha mingit poolikut tööd ja niiöelda kähku kähku.

Aitäh W@ldur

Comment

Kuidas joodetud ühendus helikvaliteeti parandab?

Comment

Ja kuidas vaskkaablist pääseb parem heli läbi, kui alumiiniumkaablist?

Comment

Ma ei saa aru, kas on mingi põhimõtteline seltskond, kes ei suuda loobuda odavast vase-alumiiniumi-segusest rämpsust, või on asi milleski muus.
                        Alumiinium on kerge ja odav. Kõik. Sellega siin asi lõpebki.
                        Kehvem juht, hapram, ja vajadusel ei saa joota.
                        90% juhtudel pole nii kui nii õigeid otsahülsitange võtta ja siis proovitakse esimeste ettejuhtuvate näpitsatega see kaablile otsa vägistada.
                        Siis on mõistlik juba joota.
                        Aga oh õnnetust, seda joota ei saa. Ja jäetakse mingi läbune käkerdis, mis varem või hiljem tuleb lahti.
                        Ja kui ka krimbid, siis kummaga jääb kiulise juhtme puhul väiksema takistusega ühendus? Vasksoonega.
                        Ning auto on liikuv ja vibreeriv keskkond. Milleks on vaja katsetada alu. kaabliga üldse?
                        Vahemaad on väiksed, ja normaalse kaabli peale raha panna ei ole raske.
                        Aga põhimõtteliselt on ju odavat kaablit kergem osta, kuna bensu jaoks raha peab säästma ja kogu eelmine taskuraha läks siniste LEDide peale.
                        Erilahendused.
                        PS või mail.

Comment

Siit foorumist ei ole vist mitte kunagi hüva nõu saanud kaablite osas.
                          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud W@ldur poolt Vaata postitust
                            kas on mingi põhimõtteline seltskond ... või on asi milleski muus
                            Asi on selles, et just nimelt PÕHIMÕTTELISELT ei ole elektrivoolul vahet, kas liikuda mööda vaske või alumiiniumi ja kas ühendus on joodetud või pressitud. Praktikas võib teha muidugi kehva pressühenduse ja ka kehva jooteühenduse (mis isegi tõenäolisem). Tugevvoolu taustaga inimesena ärritab mind jootmise ja vase ületähtsustamine igas olukorras.

Comment

Elektrivool võiks ka läbi 1M takisti minna, aga ometi hakkab mingi hädakisa siis pihta.
                              Kui igas teises teemas topitakse kullatud klemme ja 1000EUR patch-kaableid igasse süsteemi, kas on mõistusevastane kasutada vasest kaableid?
                              Mingid surrogaadid hinna vähendamiseks on ju ilmselged jämad.
                              Olgu siis see 5m kaablit pigem väiksema takistusega, kui et suurega.
                              Alumiiniumkaabel olgu kasutamiseks seal, kus on tema koht ja kuhu ta mõeldud on.
                              Vaskkaabel olgu kasutamiseks seal, kus on tema koht ja kuhu ta mõeldud on.
                              Ja mis puutub tõenäosusega kehva tööd otsastamisega teha, ei allugi muule reeglile, kui et põrsas jääb põrsaks.
                              Saab kolviga niisama hästi silma torgata kui tangidega näppu hammustada.
                              Erilahendused.
                              PS või mail.

Comment

Working...
                              X